ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Sorgen och glädjen de vandrar tillsammans, tomrum och liv

Allmänt Permalink3

Glädjen som rinner över

 

Onsdag den 30 mars 2011

 

Mina tankar fortsätter att gå till Linda och hennes familj. Det känns som  ett tomrum i mig av sorg coh saknad Aldrig mer få läsa hennes blogg eller få ett mail.   Aldrig mer ska henns familj få se henne ; men de har alla goda minnen, de har fantastiska foton och de har en visshet om en mamma som älskade dem.

 

Jag inser återigen hur viktigt det är att ta vara på varann medan vi har varann. Livet kan ta slut fortare än vi anar.

 

Igår var ju kuratorn här och vi kom att prata mkt om min tro. Hon undrade över vad som bär mig i kampen och jag sa det är min tro på Jesus. Utan honom skulle jag aldrig ha orkat med allt det som drabbat mig/oss under åren. Jag vet att Han bär under allt och trots allt. Inte så att livet blir enkelt eller att prövningarna försvinner men jag är inte ensam, jag har ngn att gå till, ngn att ösa ut min sorg , mina frågor  och min ilska över. Men oxå min glädje.

 

Ibland behövs ingenting för att glädjen ska rinna över. Dottern ringde hem o sa: har du skype för jag vill visa lägenheten. En svag aning sa att det hade jag men aldrig använt.

Nåväl mkt riktigt, 2008 hade jag fått mitt användarnamn men inte installerat det. Efter lite bök så fick jag in det och här låg jag o såg henne o lägenheten o ngr kompissar till henne. Det gjorde mig så glad, plötsligt var det inte bara rösten utan henne jag såg och hennes omgivning. Jag gillar att ha folk placerade.

 

Sen fick jag pärlor med posten och så har jag sett ett scilla blad närmast väggen med en meter snö framför. Våren är på väg .

 

Men oj vilket elände byggarna lämnade efter sig, det ser man nu när snön tinar. Hela rabatten kommer vara full av takpapp spik o ruttet trä. Det blir inte kul städa bort det

 

Har flyttat om mina blommor och satt in lösa hyllor i köket för mina sticklingar o gjort det lite lättare för han som ska vattna i helgen och inte får ta död på ngn. Tyvärr har gräset i såjorden kvävt flera frösådder. Men jag blir så lycklig av att hålla på med blommorna, det lättar i hjärtat.

 

Nu är ryggen slut, blir lite felaktiga arbetsställningar.

 

Försökt ringa lite sångare inför sommaren på Backen men det har ej gått så bra. Folk har lite svårt att lova redan nu.

 

Dagens tanke: Var inte rädd för tomrummet. Våga förundras över det lilla. Lär av det lilla barnet som ser under i varje centimeter . Träna att leva i nuet och tacka Gud för Nuet

 

 

 

#1 - - Cecilia summerar:

Ja, oj så ofta den psalmen kommer till mig under livets vändningar. Att både glädje och sorg faktiskt kan rymmas inombords är ett gudsbevis bara det.

Jag började igår läsa din blogg från slutet (eftersom jag är så nyfiken på dig när jag ser hur många favoritpsalmer vi delar, att båda är mötesledare i våra kyrkor osv) - men fick sluta när tårarna blev för många. Jag ska fortsätta en annan dag. Tills dess - en stor kram till dig och din familj i kampen. Så gott att du vet att ni är burna i allt som sker.

Hoppas du såg mitt erbjudande till dig på min blogg förresten. Ett tips till: Bloggverktyget jag använder har en del att önska. Om den som kommenterar skriver sin bloggadress i fältet för namn så blir det ingen länk. Däremot kan man skriva under kommentarestexten med sitt (blogg)namn, markera namnet i texten och sen via länkikonen ovanför lägga dit länken till sin blogg. Då funkar det!

Kram, C

#2 - - Cecilia summerar:

Fast nu såg jag att mitt tips inte funkar om man inte är medlem på villhabarn. Istället kan man klistra in sin bloggadress inuti meddelandet så kommer det iaf en länk!

#3 - - Pia:

Så är det.. inget vet hur morgondagen blir.. ja ingen vet ens hur nästa minut blir!! Det är viktigt att ta vara på nuet och varandra..

Kul med Skype. Jag har själv precis skaffat det och visade häromdagen svärmor nere i Mariestad hur vi bor! Kul!! Du kan hitta mig på Skype.. användarnamn är anjocapi.

Kram fina du!!

Till top