ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Seendets Gud

Allmänt Permalink3

Måndag den 27 februari 2012

 

Tack gode Gud att jag fick sova i natt men många märkliga drömmar hade jag.

 

Bla var jag i Jämtland och EFS där hade fått en gammal gård i tre plan som låg vid vattnet. Det höll på byggas om och  vån 1 var underbar med blommiga tapeter, vidunderlig utsikt över vattnet . På vån 2 o 3 var det så lågt i tak att jag ej kunde gå upp för där var man tvungen att krypa runt för att se sig om. Det märkliga var att min 82 åriga mamma med urkalkat skelett klarade av at krypa runt där o inte tyckte det var det minsta konstigt.

Själv praktisk som alltid undrade jag varför man inte gjorde om de två våningarna till en för då kunde ju alla gå raka.

Jag tror att just den låga höjden kom från samtalet med dottern på skype igår där jag såg avståndet mellan henne o kompissens våningssäng i LA.

Men minnet är skönheten och värmen o glädjen i drömmen.

 

I den andra drömmen var jag i Ålidhemskyrkan. Ingen städade undan efter sig o åter var jag den ordningssamma o försökte plocka bort efter de andra, det fanns knappt tid att jag ens fick smaka på det framdukade. När jag öppnar frysen så ser jag att man inte satt in bullar o bröd i påsar eller burkar utan alltihop var inkastat, en o en, huller om buller o jag tänker men vem vill ha det här? Så kan man nu inte göra om det ska bevaras fräscht.det var frysbränna på en massa bullar och inget av det skulle jag velat servera. Försöker organisera en avfrostning Sen träffade jag folk och vi försökte få till vittnesbörd och delgivningar och sen låg jag bara på en bänk………….

 

Så vad kan så intensiva drömmar vilja säga mig????

 

Jag hade rejält ont i v arm med carpaltunnelsymptom så där fick jag för att jag slarvade med kompressionsbandagen igår

 

Förmiddan gick fort. Morgonvikarien var snäll och söt och mest sällskap men jag kom upp i alla fall.  På em kom M o jobbade o då blev det både bröd o soppa och prat.

 

Sen kom I med kaka o sesamfrökex. Det är roligt med dessa sesamkex för de dyker upp hos en massa människor men under olika namn. Men så goda till bla  kaffe. Det är bara en massa nyttiga frön i så även de som undviker kolhydrater kan äta dem.

Vi fikade ihop och sen bad vi en stund tillsammans Det var så skönt. M fick ett ord från Gud till Mig att Han är seendets Gud. Han ser allt och vet allt och då får jag lita på det.

 

Både sonen och jag har ont i halsen, jag hoppas det inte är influensan som ass har, hon gick med ont i halsen förra veckan och jag vill inte ha smittats med den.

 

Efter maten som ändå smakade lite grand, dvs bättre än smaken i helgen, så somnade jag en halvtimme tills mamma ringde och väckte mig.

 

Har lyckats betala räkningarna och hyra skidor till sportlovslägret till sonen. Nu gäller det få låna en slalomhjälm ngnstans.  Jag fattar inte att räkningarna kan vars så många och stora då vi ändå lever så sparsamt.

 

Jag kom aldrig igång med ngt produktivt skrivande ikväll för sömn så här blir lite av utsug av  energi, jag vaknar aldrig riktigt till

 

Dagens tanke: Svåra situationer är möjligheter för Gud att göra saker genom dig och för dig

 

 

#1 - - Sonia:

Styrkekramar ! Förebedjarna blir fler !

Visst kan man undra vara upprinnelsen till alla drömmar kommer från. Häromnatten var jag så arg att jag hoppade, men jag kommer inte ihåg varför. Önskar dig en bra dag i dag utan halsont.

#2 - - FraudFeeler:

Bra att tvålsmaken börjar ge sig.

Har bakat en kaka till i kväll, enkel men brukar uppskattas till kaffe.

Ha en bättre dag!

#3 - - kerstin Einemo:

Vi har två fina moderna skidhjälmar i olika storlekar som är till utlåning åt ung trevlig man!

Till top