ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Tålamodet tryter

Allmänt, biverkningar Permalink10

Onsdag den 27 mars 2013

 

Usch är  ordet för vaknandet om man är snäll i sin bedömning.

Kunde knappt röra nacken av smärta. Så svullet. Ser ut som en brottarnacke.  Det är hårda svullnader överallt. Varför skulle denna taxichaufför köra på detta sätt? Ja ger det sig inte snart måste jag nog säga till på taxi men som jag sagt tidigare är det svårt. Jag är i sånt beroende.

 

Dessutom har jag sån värk som när man tänker det ska bli oväder, det bara strålar i armar och händer.

Orkade inte skriva i gårkväll och nu har jag tagit pronaxen så tänkte skriva lite medan det värkar.

 

Har fortfarande problem med yrsel så mitt uppegående går inge vidare.

Ass o jag satt o tittade på almanackan med tanke på jobb och det är inte många hela veckor kvar innan sommaren, ssk som hon ska ha extra ledigt också. Så det kännns stressigt ssk med tanke på att jag inte orkar ngt just nu.

 

Mitt tålamod ligger i underkant just nu, smärtan gnager ut det. Det tär och tär och jag försöker hitta små guldkanter.

.

 

Igår var det påsklunch på Frösunda så då skjutsade maken ner oss.Det var gott men jag blev så sjuk efterår..Magen tålde inte alla olika komponenter o ändå åt jag så lite men det blev för mkt fett framförallt.

Jag skulle behöva en sån lunch utsträckt över flera timmar så jag fick peta i mig i sakta mak eller ha matlåda med mig så jag fick ta hem det jag hade på tallriken.

 

Det tog hela dagen att få magen att lugna sig.

 

På kvällen hade vi bönegruppen här, var första ggn utan vår B.   Det känns konstigt. Men hon firar ju bönegrupp med så många andra trevliga nu i himlen så hon har det bra. Vi saknar henne.

M hade gjort en kladdkaka med vit choklad som var supergod. Vi fick behålla det som var över så nu har jag bjudit ass på den som oxå gillade den. De åt med hallon men jag tål ju inte hallon så det blev jordgubbar för mig.

 

Solen skiner men det blir att njuta inomhus. Orkar inte gå till växthuset. Ser att fönsterluckorna öppnats av solvärmen.

 

Fortfarande inget planerat för påskhelgen, och som jag mår så är det svårt bjuda hem någon.

 

Dagens tanke:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#1 - - Ida:

Hej!

Har kikat in på din blogg lite då och då, hittade den av en slump då jag letade hebreiska ord. Måste skicka en liten hälsning och en försiktig påsk-kram. Hoppas och ber för dig att smärtorna ger dig ro snart.

Jag har själv ganska svåra smärtproblem pga en neurodegenerativ sjukdom (ALS) och jag har fått en underbar kombination med långtidsverkande morfin och snabbverkande som jag tar om smärtorna bryter igenom de långtidsverkande. En fantastisk kombination som ger mig mycket förhöjd livskvalitet. Eftersom morfinet ges på det här sättet behövs det oftast inte så kraftiga doser och om man tar långtidsverkande innan man somnar så får man dels sova ostört och dels vakna ganska smärtfri.

Imorgon ska jag och min man till kyrkan, du finns i min tysta förbön.
Kram

#2 - - Marie:

Hoppas det gått vägen med sonens kemiprov idag. Ber att du ska må bättre i morgon och att du ska få mer kraft. Du måste begära en annan taxichafför!Punkt slut! Kram!=0)

#3 - - Tolmia:

ÅÅÅ jag lider med dig.
Kramar om.

#4 - - Cecilia summerar:

Inte konstigt att tålamodet tryter när smärtan tar slut på reserverna. Oj så jag önskar att du ska få bli piggare och hitta både ork, tålamod och glädje. Vi har också haft bönegrupp ikväll, och bett för just dig och din kropps återhämtning - med flera röster.
Stor kram! <3

#5 - - fraudfeeler:

Receptet t.ex. här: http://sotasaker.com/vit-kladdkaka/
Nu MÅSTE det väl ändå vända för dig?! Sömn, sol och frisk luft hoppas jag för din del till i morgon!
Mera kaffe i solen. Är du hemma på em? Kanske tittar förbi.

3-mils gränsen bryts av flera: en till Skövde, en till Dikanäs och en till Shanghai.

#6 - - Annika Eriksson:

Vad hemskt att du ska ha det så jobbigt och inte ens kunna äta utan att det blir problem i magen. Tänker på dig och ber för dig och hoppas att du trots allt kan hitta lite guldkant på tillvaron trots all värk och smärta under påsken. Kram från Annika Eriksson.

#7 - - skrivmoster:

Du är en fighter Kristina! Ständigt får du nya saker att brottas med och övervinna. Jag förundras inte det minsta över att tålamodet tryter.

Önskar att du ändå får en riktigt fin och skön påsk och att du orkar vara med i kyrkan då du önskar och kan.
Jag önskar dig en välsignad helg och ett bättre mående!
Varm kram!

#8 - - Pia:

Jag blir så ledsen för din skull... att du ska må så dåligt...inte kunna äta bjudmaten.. :( Jag ber för att du ska få må bättre nu och att ni kan få njuta av påsken och att du ska orka träffa folk..
Kram min fina vän!!! <3

#9 - - Pastorsfrun :

Oh vad ledsen jag blir att du har det så kämpigt!!
Jag tycker att du är stark! Ditt tålamod måste vara det största som finns. Med allt du har så är det ju inte konstigt om det tryter ibland. Det får det göra...
Hoppas ni får en fin påsk trots allt!!!
Stor kram och massor av välsignelse! Jag ber för dej/er!!

#10 - - Tolmia:

Jag är så tacksam för dina böner för vår familj.
Det är mycket bättre idag och jag ser det som ett tacksägelseämne.
Bön gör skillnad. Och din omtänksamhet.
Jag kommer be för dig och din familj nu över påsk.
Jag vet ju att du har det svårt.
Massor av kramar

Till top