ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Varför blir jag så slut?

Allmänt Permalink4

Påsklördag den 19 april 2014

 

Ligger på sängen o kan knappt andas o måste göra ngt för att inte bli fixerad vid andningen

 

Fattar inte vad jag blev så slut av. Vi har varit på jättetrevligt påskfika hos K o P e. De har alltid så mysigt o trevligt påskpyntat o deras uterum är bara underbart.

 

 Foto: #påskbakelse #kokoshönabilden är lånad av värden. Påskhönan som var gjord av värdinnan  var jättegod

 
 

Vi hade det så trevligt och så plötsligt på vägen hem så blir jag så andfådd o orkade knappt följa hem i bilen. Legat på sängen o försöker få energi.

Sonen har sån huvudvärk så han sover

 

Egentligen tror jag att det är att mina vätskedrivande inte verkar driva ngt idag o att jag får  för mkt vätska i kroppen o därför inte orkar andas. Känner av hjärtat också o det var så länge sen.

 

Nu har sonen vaknat o ska laga middag, det blir ngn slags thailänsk wook på kyckling, kokosmjölk o wookgrönsaker och så nudlar till

Fadern får cykla till affären o köpa kokosmjölk för ngn har inte skrivit upp det som tog sista burken. Minns att när jag var på maxi så tänkte jag tanken att vi borde köpa kokosmjölk men då orken rann ut hade vi inte hunnit till den hyllan så det kom ej med.

 

Ute är det så vackert. Det kommer upp den ena vårlöken efter den andra. Hos grannarna blommar blåsipporna. Underbart

När allt spricker upp nu är det sån påminnelsen om Jesu ord om att ngt först måste dö för få liv igen. Där nere i jordens djup ligger lökarna, inget liv, ingen vanlig klocka som säger att nu ska de vakna till liv.

Men i deras skapelseprocess la Gud ner sin klocka, den som säger att nu är temperaturen den rätta, nu är de yttre betingelserna såna att de kan börja vakna, och så spricker de upp o vänder sitt ansikte mot solen. Från död till liv, från jordens grav till uppståndelsen på min gräsmatta.

 

Middan blev jättegod. Vi orkade inte göra ngt direkt påskig mat i övrigt men påskservetter hade vi och vi överlever ändå. Hade tänkt anmäla oss till påsksupén i kyrkan men vi missade det i och med att jag mådde så dåligt när det var dags anmäla sig. Vi hade en jättetrevlig middag med mycket skratt och funderingar var sonen ska bo när han blir stor

 

Har fått igen svampinfektionen i halsen, hugger o gör så ont, får väl be doktorn titta i halsen på tisdag. Längtar så efter en frisk dag, tänk bara en där jag orkade och mådde bra och inte behövde tänka på om och hur och när

 

Ikväll gjorde maken  äggmackor med ansjovis och så hade vi vårt fastefika så vi hade det bra ändå. Vi har ju varann. och det är värt allt

 

Dagens tanke:  ”Det finns ingen situation som är så hemsk att du inte kan välja en tanke som gör att du mår något lite bättre”. Nelson Mandella

 

 

 

 

 

 

#1 - - Pia:

Usch, det måste vara väldigt jobbigt när andningen inte funkar som den ska. Jag hoppas det gett med sig till idag så du orkar göra något annat än fokusera på andningen.
Kramar i massor!!
//Pia

#2 - - tolmia:

Ååå vännen.
Vad du har det svårt!
Önskar vi hade kunnat träffas även på vår hemväg.
Men mina krafter var förbrukade igår.

#3 - - Kaela:

Kram till dig min mycket tappra, fina vän!

#4 - - M:

Visst har din cancer spridit sig, bland annat till lungorna? Det är kanske inte så konstigt att du blir trött, om du dels genomgår en behandling, dels har nya tumörer att kämpa emot. Att andningen blir jobbig, verkar som en rimlig konsekvens av de nya tumörerna. Kräv röntgen för att se utvecklingen och prata med din läkare för att få så mycket lindring som möjligt!

Till top