ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Gud förser och fyller brunnarna

Allmänt, Guds omsorg, biverkningar Permalink2

Lördag den 20 december 2014

 

Fick en längre natt skönt.

 

Maken jobbade en del på förmiddan för att dela ut pengar till de som har det svårt inför julen. Sen kom han hem så barnen fick ta bilen för att åka ner och julhandla.

 

Själv satte han igång och började med saffransbrödet. Då visade det sig at fastän jästen hade flera dagar kvar så luktade den jättekonstigt och gick inte att röra ut med sockret och det blev en jättekonstig färg. Vi vågade inte riskera brödet utan han for upp o köpte ny jäst och började om och nu såg jästen helt ok ut o luktade inte så kostigt.

 

Vi hare i över en veckas tid haft jättekonstig lukt i ena kylskåpet och vi har städat det flera ggr utan att hitta något dåligt, har försökt med husmodersknepet ättika och citron och inget har hjälpt. Vi har tyckt jästen luktat jättestarkt redan innan men få se nu när jästen är borta om lukten förändras

 

Saffransbrödet blev bra så tacksam för det, vetebröd är makens gåva vad gäller brödbak . I övrigt känner han sig inte hemma i bakningen

 

Goa vännen BL ringde och ville titta förbi, då kom hon med en kasse med småkakor, bröd av olika slag och godis och en amaryllis. Så nu är jag så tacksam både till Gud och henne. Vi har både att bjuda familjen och gäster och jag slipper känna av att jag inget orkar baka själv. Det är en mental sorg också eftersom jag älskat baka både till mig själv och att ge andra. Många är mina ungdomsresor där jag reste runt till vänner och fyllde deras frysar med hembakt men det var på den tiden jag orkade

 

Så jag fick en lärdom igen att våga lita på Gud även när det gäller julbak.

 

Så kom barnen hem och maken tog bilen igen och for och jobbade med att hjälpa fler. Julen är verkligen en bråd tid i kyrkan och för diakonerna och maken kan inte se att människor ska lida nöd.

 

Nu ikväll satte vi igång med att klä julgranen. Känns så skönt när det är gjort för då är bara småpynt kvar.

 

Har fryst in brödet och nu ska vi provsmaka till kvällskaffet

 

Dagens tanke: Gud har omsorg även om de små sakerna i ditt liv

#1 - - Fraudfeeler:

Tacksamt med din sömn och makens bagarådra.
Ha så trevligt i morgon!

#2 - - Pia:

Hade tänkt komma förbi den här veckan, men har inte orkat pga förkylningen.. vill ju inte heller smitta ner er! Men idag är första dagen då jag känner mig rätt okej så jag hoppas kunna svänga förbi på måndag eller tisdag kväll med julklappen :) Så kanske vi kan träffas en längre stund dagarna efter jul.
Kram så länge!

Till top