ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Det finns så många sköna människor

Allmänt, Guds omsorg, biverkningar Permalink1

 Måndag den 24 mars 2014

 

Idag har jag varit trött o halvstressad, lite för mycket hände.

Dels skulle arbetstränande ass o jag försöka sortera de pärlor jag ska ha med, dels mådde den vikarierande dåligt så hon fick mest gå o lägga sig och så mitt i allt detta kom kylskåpsreparatören o skulle reparera kylen. Så kom biblioteket o så fick jag avboka synoptik mm

 

När det blir för mycket frågor runt mig och jag inte mår bra i kropp o själ då är det som att det slår knut på sig i mig.

 

På em var jag med om något som fick mig att börja gråta, gråta både av glädje och tacksamhet och gråta över att en annan människa i en svår situation  orkar tänka på mig.  Fina C hade ordnat med inköp av mat till flera recept som hon mailade med sånt jag skulle kunna tåla, det var en sån spänning o glädje att packa upp och undra vad maten skulle vara till och från vem. Sen kom mailet med recept o då fick jag  ju veta vem jag skulle tacka. Där fanns också små guldkanter som lakrits, choklad o tulpaner.  Så underbart och såna vänner jag har. Hur tackar man för det?

Och för allt annat jag får och all kärlek och omtanke jag/vi möter.

 

Nåd jag inte förtjänat.

 

Så hade vi bönegruppen på kvällen.  Som alltid en trevlig stund. M hade med bullar från E o F och så hade vi bakat frökex på dagen . Men sen var jag slut så jag orkade inte blogga.

 

Inser återigen hur många sköna människor det finns. Ingemar Olssons sång är så sann

 

 

Tisdag den 25 mars 2014

 

Blev en orolig natt för sonen skulle vara på datortomografi kl 07 och jag känner ju på ngt omedvetet sätt på mig att de är uppe tidigt o jag har inte hittat min sömnbalans efter behandlingen.

 

Blev lite stressmorgon för jag skulle ju till sjukgymnasten för andningsträning o det hade vikass glömt o helt plötsligt var klockan höll alldeles för mkt. Skulle skynda mig att äta youghurt och tyckte att den var väl varm men reagerade inte .

 

Fick hos sg gå ign andningsträningsprogram som jag ska göra 4 ggr per dag.

Träffade kurator för första ggn  denna omgång, känner att jag bör sätta ord på min känsla  och inte bara bära andras. Har bytt kurator för  hon jag haft sist klickade jag inte med.

 

När jag kom hem upptäckte jag att allt var varmt i kylen, smöret rann. Blev så orolig och lessen etc. Skyndade mig att ringa reparatören, inget svar, företaget , mailade etc inga svar. I fyra timmar höll jag på i ett o fick inte tag i ngn.Strax före kl 16 fick maken tag i rep o han hade inte möjlighet komma. Ja men all maten som förstörs i ett fullproppad kylsakåp? Och frysen?

 

Han skulle kunna komma halv åtta i morgon.

 

Så lessen, hade vi inte nog utan att detta med förstörd mat ska drabba oss nu igen, det är bara ett halvår sen den gamla gick sönder och allt blev förstört i kyl o frys

 

Sen började magen krångla igen, vet inte om  det berodde på ngt jag ätit från Kylen som inte var bra  och som startade en reaktion i min mage. Helt kraftlös och slut.

 

Fina I kom förbi med paj, grönsaker o glass och vi fick en trevlig pratstund

 

Försökte förhöra sonen ändå i biologi för han tycket han lär sig så mycket av mig och det gick o han var nöjd o vi hade trevligt.,

 

Han kommenterade C:s gåva o sjukdom med att  det var det mest otroliga han varit med om, att C som är så mkt sjukare än jag gjorde ngt sånt för oss, och hur mycket Gud nu måste välsigna C .

Är glad att han kan se och värdesätta vad andra gör och också utmana mig vad jag kan göra för andra.

 

Mådde dåligt hela kvällen.

 

Dagens tanke:  Dröj dig kvar i Guds närvaro även när det ser hopplöst ut

#1 - - Cecilia :

Ni är för goa både du och sonen! <3
Men nog är det väl så med både nåd och gåvor att vi inte ska förtjäna dem. De ska ges fritt utan baktanke. Jag unnar er verkligen att få det lite lättare med middagarna några dagar när allt annat är så krångligt. Ofattbart att kylen också måste krångla... Hoppas ni inte behövde slänga allt.
Och att krafterna kommer till dig.

Till top