ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Mirakel

Allmänt, Guds omsorg, sjukhus Permalink26
Söndag den 12 april 2015

Nu ska jag försöka att skriva några tankar genom min dotter M. Jag dikterar och hon skriver. Det är inte så lätt som när man låter sina egna tankar bara flöda, samt att mina tankar inte riktigt går som vanligt.

Som ni har förstått så är det ett Mirakel att jag vaknade till liv igen.  Det jag själv inte kan förstå det är hur Gud först lät mig bli så pass mycket bättre efter förra nära döden upplevelse och att jag fick stå i kyrkan och berätta om det undret, och så hinner det bara gå två dagar och så blir jag medvetslös igen.

Hur kunde detta få ske? Om jag nu skulle få leva, varför fick jag inte göra det på en gång?
Vad är meningen med att jag ska möta döden så många gånger och oroa mina nära och kära så fruktansvärt? Och varför ska jag själv behöva bli så oroad och ledsen?

Jag är inte den som brukar sjunka så djupt och även om jag sjunker djupt så kommer jag upp på något sätt. Men den här diagnosen känns ju svårare än bröstcancer diagnosen eftersom att jag aldrig trott att detta skulle hända mig. Det som ändå är positivt är att tumörer som är en följd av bröstcancer inte är samma sak som tumörer som enbart uppstår i hjärnan. Trots allt försöker jag att hela tiden lägga detta i Guds händer och jag har fått så mycket förböner, tankar och kärlek av er alla att det ändå bär långt på vägen. Men idag hade jag en jobbig stund när jag lyssnade på tre gudstjänster.

Först lyssnade jag på tv-gudstjänsten, sen radiogudstjänsten och tillslut sjukhuskyrkans radiogudstjänst. Då var det som att jag äntligen kunde gråta i min ensamhet, för då var det ingen som störde. Därför att ibland behöver man gråta ut sin nöd i medvetenhet om att man gråter. Enligt familjen grät jag mycket när jag börjat ana beskedet men det är jag själv inte medveten om och jag tror att tårar läker. I gamla testamentet står det att Gud samlar upp våra tårar och skriver upp dem i sin bok och det tröstar mig oerhört. Så för mig är det helt okej att gråta.

Jag kommer säkert att återkomma till mina tankar och funderingar kring det här. Men min blogg är ett sätt att få dela med mig lite grand både för min egen skull och för er skull.

 

I fredags fick jag äntligen träffa min nya doktor. Beskedet var ju nu på något sätt väntat. Jag har 4 tumörer i bakre delen av huvudet och de sitter på vänster sida men påverkar höger hjärnhalva och därför har jag svårt att använda min högra arm, därmed att skriva, äta och formulera mig. Men på något sätt så var det positiva beskedet att det kan strålbehandlas och sen förmodligen cellgiftbehandlas, eftersom vi även måste tänka på lungorna.

Det andra positiva beskedet är att det här kommer sätta igång på en gång. Imorgon ska man göra en ”strålCT” och då kan man se om det finns ytterliggare små tumörer som är spridda. Sen gjuter man en mask (mamma sa precis ”en ask” haha) framför ansiktet, av hårdplast och förhoppningsvis klipper man upp för ögonen och munnen. Vi vet inte än om det blir 5 eller 10 strålningar men det lutar mot 5 stycken som då är starkare än 10. Efter detta får jag vila och återhämta mig innan man börjar med nästa behandlingsform. Strålningen ska minska svullnaden på tumörerna om vi har fattat det rätt.

 

Jag kommer att få äta cortison och under väldigt lång tid. Epilepsimedicinen kommer jag att äta resten av livet om jag fattat rätt. Men för oss kändes ändå allt det här som ett positivt besked i förhållande till att jag inte skulle ha överlevt. Läkaren tror att jag ska få tillbaka mer skriv och räkne förmåga.

 

Jag längtar också att få tillbaka min kreativa förmåga. På 4 timmar lyckades jag lösa ett Sudoku, vilket normalt tar en halvtimme men det gör mig ändå jätte glad. Så min livsglädje återvänder i alla fall!

Ni får gärna kommentera bloggen, det betyder så mycket för mig!

 

Idag har min kära familj och systerdotter varit på besök. Igår fick jag en fin sång av två goda vänner som jag vill avsluta som dagens tanke:

 

 

”I Herrens händer, i Herrens händer
Där får jag vila, där är jag trygg.
Om än det stormar runt omkring mig,
Men i Herrens händer där är jag trygg.

Likt en fågel med bruten vinge
som vill flyga hem men inte kan,
SÅ har jag känt det, ingen vind som bar mig
Men nu flyger fågeln för jag fann.


I Herrens händer, i Herrens händer
Där får jag vila, där är jag trygg.
Om än det stormar runt omkring mig,
Men i Herrens händer där är jag trygg.

Så om du behöver en vän som går bredvid dig
dit ingen annan har orkat gå,
Jag känner en som vill bära bördan
och genom allt dig kan förstå.

 

I Herrens händer, i Herrens händer
Där får jag vila, där är jag trygg.
Om än det stormar runt omkring mig,
Men i Herrens händer där är jag trygg.”

 
 
Dessa fina blommor fick jag av mina underbara pärlvänner.
 
 
 

 

#1 - - ulla:

En stor varm kram till dig från en trogen Bloggläsare.

Ulla

#2 - - Maria o Håkan Holmlund:

Kära Kristina! Varmt tack för allt som Du delar med Dig av! Det är verkligen mirakel på mirakel! Går varje kväll innan sängdags och läser på Din blogg. Är det inget nytt, så går det ju att läsa igen det som finns se'n tidigare. Du och de Dina finns med oss varje dag i våra förböner. Tänk att ha fått upptäcka detta redskap! Sången som jag just nu i skrivandets stund blir påmind om är:" Intet kan mig skilja från Guds kärlek. Intet kan mig skilja från Guds nåd. Varken liv eller död icke djupaste nöd kan mig skilja från Guds kärlek." Kändes som en sång att stava på när frågorna kommer och man undrar över all sjukdom och nöd i denna värld och varför Du ska igenom allt detta svåra.Men som sagt Du är med oss.Kramar från Maria O Håkan

#3 - - Pia Nordung:

Det finns inga enkla svar. Men en sak vet jag och det är Gud har själv varit på botten, känt smärta, sorg, oro..... Och han finns med där och omsluter, Gud finns nära, han finns hos dig Du finns i mina böner Kram Pia

#4 - - Sanna:

Herren vänder sitt ansikte till dig - och de dina - och ger av sin frid.
kram

#5 - - Andreas B:

Du är bäst mamma!

#6 - - Signhild Skrivmoster:

Käraste Kristina! Det är en nåd att du än en gång är tillbaka efter en svår sjukdomstid. Du är en kämpe som jag sagt många gånger och du är en av de allra modigaste och livsglada trots alla svårigheter. Det känns helt fantastiskt att få läsa om din förbättring och nu hoppas jag innerligt att du ska få bra respons på den behandling som väntar. Du finns i mina böner och tankar. Varm kram <3

#7 - - Ywonne:

Kära Kristina, jag tänker på dig och ber för dig och din familj. Du är en fantastisk människa som sprider så mycket ljus och värme. Tack för allt du ger oss som läser din blogg.
Varma hälsningar och kramar från Ywonne.

Ps. Jag bär dina smycken med en sådan glädje. Ds.

#8 - - Sonia:

Tack gode Gud ! och varför Gud ? blandas om vartannat. Men jag gläds ändå över 1. att du lever 2. att du har en sådan livsgnista 3. att du kan få behandling
4. att du har en sådan fantastisk familj !
Nu skickar jag MASSOR av STYRKEKRAMAR och BÖNER !

#9 - - Ch.B:

Hej kära du! Vi tänker på dig varje dag och ber att du och familjen ska få känna er burna varje dag! Snart kommer solen och värmen och väcker din trädgård till liv. Då blir det ett annat liv än sjukhuslivet får vi hoppas!

#10 - - Ch.B:

Hej kära du! Vi tänker på dig varje dag och ber att du och familjen ska få känna er burna varje dag! Snart kommer solen och värmen och väcker din trädgård till liv. Då blir det ett annat liv än sjukhuslivet får vi hoppas!

#11 - - Cecilia :

En sån gåva att få läsa dina egna ord, Kristina! Lyckan är stor att du hämtat dig så pass. I mina böner bor du. Tack fina Magdalena som hjälper till att förmedla.
Kramar

#12 - - Susanne:

Vill bara skicka dig en kram! Du finns i mina tankar och böner.

#13 - - ingamaj NOGERSUND:

kram från en bloggbeundrare att du har kraft ett mirakel!!!
vi tänker på er o dig!!!
STYRKA ÖNSKAR VI DIG
KRAM

#14 - - Stina:

Vad skönt att "höra" din röst igen!
Kram

#15 - - Tolmia:

Hej.
Jag blev glad.
Tänkte att det skulle bli kul att få se ett blogginlägg som du själv har skrivit. (även om din dotter skrev ner det du dikterade)
Det är ju ett stort framsteg mot hur det var för ett par veckor sedan.
Vilken bukett du fick av pärlvännerna!
Fantastisk!!!!
Det är nog bra att sktiva både när vi är starka och när det känns mörkt.
Jag kan omöjligt förstå vad du och familjen går igenom.
Men jag gillar din kämpaglöd!!!
Nåt jag lär mig av.
Kan du så kan jag.
Fast med Guds hjälp förstås.
Många varma kramar.
Ta vara på er allihopa.

#16 - - Maud:

Då vet vi vad som väntar, skickar bön om styrka och kramar härifrån.

#17 - - Lena:

Välkommen tillbaka till bloggen och till oss läsare. Det var några oroliga dagar men som den fantastiska kvinna du är, klarade du även detta. På något sätt, till något speciellt, måste du vara utvald. Känner dig bara genom bloggen men jag tycker så mycket om dig. Kram från Lena

#18 - - Lena:

Tack Kristina och alla i familjen för att ni delar med er av det som händer! Det är "Kristusbrev" mitt i allt det svåra och alla Varför!?-frågor. 💌
"Ett brev som Anden skriver i hjärtats dolda rum
Med ord som fått sitt ljus från Guds evangelium
Och plötsligt i vår vardag ett eldsken långt ifrån
Så älskade Gud världen att han gav oss sin son"

Tänker på och ber för er 🙏

#19 - - Lena:

Tack Kristina och alla i familjen för att ni delar med er av det som händer! Det är "Kristusbrev" mitt i allt det svåra och alla Varför!?-frågor. 💌
"Ett brev som Anden skriver i hjärtats dolda rum
Med ord som fått sitt ljus från Guds evangelium
Och plötsligt i vår vardag ett eldsken långt ifrån
Så älskade Gud världen att han gav oss sin son"

Tänker på och ber för er 🙏

#20 - - Marie:

Kära Kristina, vi både tackar och ber. Vi tackar för att du återigen är tillbaka i livet hos din familj och hos oss alla. Vi ber för dig, att det fortsatt ska gå framåt, och vi för din familj, ni är omslutna i bön. Många kramar!

#21 - - Gun-Britt :

Tack för alla dina fantastiska tankar som du delar med dig av!

Ber varje dag för dig och din familj! Tänk på att Gud ska torka dina tårar och ge dig ny kraft för varje dag.

Kramar

Gun-Britt

#22 - - Ann-Sofi Forsman:

Underbara, starka Kristina - vilken fantastisk kvinna du är och din familj likaså.
Jag tänker på dej och din familj varje dag och även om jag inte är kristen så har jag en en tro och jag ber för dig och din familj om hopp och styrka och läkning.
Tack snälla för att du delar med dig.

#23 - - Kaela:

Underbart att få läsa några ord av dig Kristina.
Jag förundras över ditt enorma mod och din tapperhet!
Bär dig i mina tankar och förböner.

#24 - - Anonym:

Äkskade moster tänker på dig du ör en sann förebild

#25 - - Anonym:

Äkskade moster tänker på dig du ör en sann förebild

#26 - - Annika:

Ber verkligen till Gud att han botar och tar bort tumörerna. Ge inte upp. Gud är med dig och styrker och bär er alla. Stor kram från mig.

Till top