ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Hela vägen går han med mig

Allmänt, andligt, biverkningar Permalink6
 
 
Måndag den 26 januari 2015

 

Försöker samla ihop mig till att skriva men är så trött att tankarna flyger iväg. Zometan gav mig mycket biverkningar. Feberfrossan har lagt sig men lederna värker, och när jag försöker gå ner på knä så känns det som att jag hade stora bölder till knän, det är som att jag inte ryms i mina ben.

Sen slog den sig även på magen så jag inte får behålla det jag äter. Tackar Gud att vi har inomhustoalett. Tänk att gå 20 ggr ut i snömodd och sätta sig på ett kallt utedass som man gjorde förr. Så jag tackar Gud istället fast jag klagar över värken i magen .

 

Gårdagen blev bra mitt i alltihop. Var på kyrkan och texterna handlade om hur Jesus skapar tro och botade en officers tjänare till och med på håll. Visst borde han kunna göra under även i min kropp med alla som ber? Det var en bra predikan av kh K

 

Vår gudstjänstledare S bad  en medkännande förbön för mig och oss o  det kändes verkligen att Gud var där. Sen avslutades gudstjänsten med sången Hela vägen går han med mig. Vet att min mamma sagt att hon vill ha den på sin begravning och den är verkligen fantastisk.

 

För det är ju så att fast jag känner det så tungt nu och att Gud är långt borta och jag har tusen frågor och även tidvis är arg på honom så vet jag  under allt det där att Hela vägen går han med mig, inte bara de ljusa glada dagarna utan de mörkaste dagarna då när jag inte känner hans närvaro finns han kanske ännu närmare än jag förstår. Kanske är det så att han just då  bär mig fast jag tror att jag stapplar fram i min egen kraft. Kanske är han närmast när han lyfter upp mig och ändå ger mig en glimt av framtiden.

 

Efter gudstjänsten kom flera o pratade med mig, bla KH K, S o systerdotter och G o S. På kyrkkaffet kom goda vännen K och fikade med mig och delade min sorg. Ho har ju också liknande erfarenheter och det skapar ett speciellt band mellan oss. Hon var så gullig o sa att jag är som en storasyster för henne  och det värmde mitt hjärta.

 

Sen hade vi träff för Tanzaniaresan. Är så glad att jag får vara dotterns representant på dem för på det sättet får ju även jag en inblick i vad de ska få vara med om.

 

Sen kom M o NG förbi och vi fick en trevlig stund och fick vägen berätta för dom om livets tråkiga  vägsväng.

 

Hade svår att somna i natt, många scener spelades upp inför mina ögon Sen vaknade jag tidigt för magen värkte.

 

Idag fick jag kallelse till hjärtultraljud imorgon och läkarbesök på torsdag. skönt att något händer. Men tänkte när jag fick den, att de litar verkligen på postverket, tänk om kallelsen inte kommit idag då hade jag missat morgondagen.

De borde ringa o meddela såna gånger då det är kort varsel

 

TA ringde idag, och vi pratade om mötet i lördags där vi båda hade så positiva upplevelser.

 

Sov efter maten och tur var det för eljest hade jag aldrig orkat med bönegruppen i kväll. Hade ändrat plats så vi skulle vara här med tanke på min mage.

M hade med go fika men jag vågade knappt

 

Dagens tanke: Just idag kommer aldrig tillbaka så gör något bra av d

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Tätti:

Gud hos dig är livets källa. I ditt ljus ser vi ljus. Ps 36:10

#2 - - Sonia:

"Jag vill hela dina sår och läka dig från de slag du har fått säger Herren " Jer.30:17
STYRKEKRAMAR !

#3 - - tolmia:

Fin sång det där!
Hela vägen går han med mig.
Jag tänker på alla fina blommor i din trädgård.
Och önskar så att du får må bättre.
Och att du får leva och se dem växa.
Kram.
Jag tänker på dig.

#4 - - EB:

Många kramar från oss. Ni finns i våra tankar!

#5 - - tolmia:

Jag ser inget nytt inlägg så jag kommenterar igen.
Stor kram och önskan om en bra helg.
Jag fortsätter ha dig/er i mina tankar.

#6 - - Kaela:

Kära Kristina!
Hur kan någon som jag aldrig mött i det verkliga livet, bli så viktig för mig.
Jag har "läst ifatt" i din blogg. Och tårarna har runnit.
Men även leendet har kommit och gått. Och förundran över din enorma styrka. Jag vet ju varifrån den kommer, men det är ändå alltid vi själva som måste ta emot den.
Det har du gjort med råge!
De senaste dagarna när jag har bet för dig, har orden "Du är i Guds blick" kommit till mig.
Förstår mer än väl att du kan bli arg på Gud!
Han tål det! Och det vet du, det vet jag också, men jag vill ändå "säga" det!
Han ler det mest kärleksfulla leende - som vi som föräldrar gör när vi möter våra små barns vrede över att de inte tycker vi är där vi borde vara.
Skickar dig en varm och innerlig kra.
Du är i mina tankar och förböner!

Till top