ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Norrlandsoperan

Allmänt Permalink3

 

Tisdag den 31 augusti 2011

 

Inatt återgick jag till pinoredskapet,andningsmasken och det är bara att konstatera vi kommer inte överens. Så frågan är ska jag vara vaken mest och bara sova pyttelite men utan andningsuppehåll eller ska jag sova många timmer o ha andningsuppehåll?

Vad är bäst?

 

Med masken kan jag knappt somna, jag är ju maglägesovare o det går inte i masken, att sova på sida är uteslutet pgr av min ryggskada och att sova på rygg är ingen höjdare då jag ligger på rygg hela dagarna o dessutom inte kan slappna av.

Var helt dötrött när jag kopplade på den och vipps kunde jag inte sova. T Efter några timmars snurrande somnade jag av utmattning. Vaknade och trodde det var morgon o tog av mig den för den tryckte så hemskt över ansiktet o jag var alldeles svullen. Då var kl 03.40.

Men då orkade jag inte ta på den utan sov utan.

SÅ jag är dötrött och har sån huvudvärk idag.

 

Dessutom skulle jag vara på sjukhuset fastande för ta prover så det blev snabba ryck. På kemlabb stod två personer o väntade på mig för provtagningen. Det gick jättebra men jag funderar på detta med resurser igen. På onkologen behövs bara en sköterska för ta proverna , här behövdes två, en stack och en höll i provrören. Är de duktigare på onkologen eller jobbar de effektivare där eller?

Så sen var det bara att vänta på bårtaxi och innan kl 09 var jag hemma. Hungrig och kaffesugen. Sen fick jag så ont i magen att jag hann bli orolig för lunchen. Men d et gick över

 

Halv 11 kom goa I och hämtade mig  för att bjuda mig på lunch och så for vi till Norrlandsoperan för lunch buffe. Jag har aldrig varit där o ätit, bara besökt operan när min dotter som 11 åring var med i föreställning och sjöng för drottningen mfl vid Norrlandsoperans invigning .(Hon gick musikklass och då behövde operan barn till uppsättning av  Lycksalighetens ö och då kom hon med på provsjungningen. Jättekul så här inom parentes tyckte hon)

 

Vi fick sitta / ligga så bra. Jag hade med min badenbadenstol. Det var först buffe med sallader av olika slag. Bara det var gott. Sen parmesan gratinerad kycklingfile ,stekt potatis och kokt kolja med gräslökssås, också det jättegott.. Till efterätt var det en så god äppelkaka och kaffe

Vi åt och pratade i 1,5 timme. Så underbart få sätta sig till dukat bord, trevligpersonal, gröna utsikt, lugn och behaglig stämning och så  trevligt bordssällskap. Jag njöt verkligen.

 

Sen tog vi en snabbtur till Blomsterlandet  så det blev två plant som följde med.

 

Sen har jag vilat  och nu på em kom fina IL med middagsmat och efterrätt så idag blev vi bortskämda.

Tack gode Gud  för alla omtänksamma vänner.

 

Sen ringde min nyupptäckta barndomsvän K och vi fick en trevlig pratstund.

Sen var det dags för Panodil för nu värker huvudet som om ngn sprängt det. Mitt huvud o min nacke tål ej blåsten

 

Fick ett bönesvar idag. Min hjärtdoktor ringde och mina värden har vänt och är en aning bättre än förra veckan så nu hoppas vi det ska gå åt rätt håll., ska kolla proverna igen inom 14 dar.

 

Dagens tanke: ”Vandra inte framför mig, jag kanske inte följer dig.
Och vandra inte bakom mig, jag kanske inte leder dig.
Utan vandra vid min sida, och var min vän.”

 

Till top