ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Var mig nära

Allmänt Permalink2

Onsdag den 31 oktober 2012

 

Tack för uppmuntrande ord till mig och stöd till dottern

 

Det blev en orolig natt. I drömmen intervjuade jag den ena assistenten efter den andra och ingen var bra, vaknade av oro. Ont i nacken

 

Jag är som en sten i nackmuskler och bröstrygg. Ass är helt förskräckt så här dålig har jag inte varit på mycket länge.

 

Började sprätta lös kardborrebanden från gamla ryggstödet till kökssoffan.

Sen ringde goda vännen P som ajg ej pratat med på länge och plötsligt inser jag att jag måste sluta för jag skulle till sjukgymnasten och bilen kommer.

 

Kastade i mig lite grönsaker och for. Var en känd taxichaufför så jag undrade om han hade ngn körning efter mig eller om han kunde vänta. Nej det hade ahn inte  så han kunde vänta för att slippa ta ut båren. Kollade med sg direkt hur lång tid det skulle ta och ringde sjukresor o bokade returen.

Sen mätte två sg mina armar och händer. De konstaterade att de armbandagen jag har ska slängas för de är urtvättade och har tappat elasticiteten. Jag som är så sparsam fick order att slänga allt från 2010 och 2011. Bra när ngn annan säger till. Det visade sig att min h arm är kortare än den vänstra. Märkligt

 

Men ang min värk i h arm ville de inte uttala sig, hänvisar bara till doktorn fast jag gav förslag på om det kunde vara en kärlsträng som värker. Ingen response. Besviken.

 

Hem och åt lunch, hann sprätta lite mer på ryggstödstyget och så var det dags fara och ta influensavaccinet. Det gick i ett huj. Ingen väntetid. Så på mindre än en halvtimme hade vi åkt dit, fått vaccin och kommit hem. Sköterskan verkade veta vem jag var och  undrade hur det gick för mig med cancern, jag kände inte igen henne , men roligt att de frågar.

 

I kväll har jag haft Gudstjänstutskottet, Gick fort för två visade sig vara sjuka och en hade åkt till Italien, så det var jag o en till plus pastorn.

 

Pratat en stund med dottern

 

Snart åker de på outrich och ska praktisera allt de lärt, be gärna för henne att hon hinner börja må bra innan dess och får glädje i uppgiften.

 

Hann se en snutt på Rosa bandet galan efter sammanträdet.

 

Tänkte då på orden Var mig nära. Var mig nära Gud mitt i vardan, mitt i livet, mitt i livskampen. Var mig nära mitt i familjen, var mig nära mitt bland vänner, var mig nära mitt i glädjen och mitt i sorgen.

 

Var dom nära som sörjer, var dom nära som förlorat livskampen, var dom nära som gråter, var dom nära som inte ser något hopp, var dom nära.

 

Känner sån frid i orden Var mig nära. Nära det är allra tätast intill, det är så nära som man håller ett ammande barn eller ett gråtande barn, omslutet på alla sidor. Omslingrat som mina morötter igår, ja här kommer de igen

 

 

 

 Dagens tanke: Var mig nära som blodet i mina ådror, som luften i mina lungor, som tankern i min hjärna och som värmen i mina kramande armar

Till top