ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Finns Gud?

Allmänt, andligt, biverkningar Permalink1

Torsdag den 30 maj 2013

 

Finns Gud trots allt svåra som sker i världen? Finns Gud trots att jag drabbats av olika saker, i många stycken svåra saker? Ja den frågan fick jag här.

 

Men för mig är det en irrelevant koppling. Guds existens hänger inte på om jag drabbats av olika saker. Då vore Gud väldigt liten om det var så och jag vore ju näst intill Gud om jag skulle vara skyddad från allt som alla andra här i välden drabbas av.

 

För mig är Gud mycket mer än en automat som man stoppar in mynt i för att sen bli belönad med hälsa, pengar etc.

 

För mig är Gud Skaparen som när mänskan valde att inte följa det Gud erbjudit utan lyssnade på den ondes lockelser och valde att själv försöka bli gud vilket misslyckades. Då förkastade inte Gud människan utan han kom med en lösning. Han sände sin egen älskade son Jesus för att rädda världen, för att ge henne en chans till, för att ge förlåtelse om man vill ta emot den. Det är inget man tvingas på men man erbjuds det gratis och för intet.

 

Jag har valt att ta emot den förlåtelsen för allt det onda jag gjort, och som jag gör och kommer att göra. I gengäld vill jag söka Guds vilja med mitt liv och försöka leva på ett sånt sätt att mitt liv får vara ett vittnesbörd om Gud och allt han gör i mitt liv.

 

Visst skulle jag många ggr önska att jag fick allt jag bad om, att jag inte hade några bekymmer men sånt är inte livet. För att jag är kristen lyfts jag inte ur denna tillvaro in i en lyckobubbla. Jag har samma bekymmer som alla andra, ibland kanske mer  och ibland mindre men skillnaden mot att om jag inte var kristen är att jag har ngn att gå till med allt som oroar mig och som gläder mig. Jag har en Gud som lyssnar på mig , En Gud som vill något med mitt liv och som ger mig förlåtelse genom Jesus och jag har del i  den helige Ande som hjälper mig leva efter Guds vilja.   Och jag har en djup gemenskap med alla andra som tror på Jesus.

 

Du som förkastade Gud tror jag ändå är sökt av Honom, Han vill visa hur mycket han älskar dig och om du inte var berörd av Gud skulle du inte bli så upprörd. Om han inte fanns så är han ju inte ens värd en tanke! Jag önskar dig ett möte med Gud.

 

Idag har det varit en trött människa som Han burit. Jag hade såna smärtor i natt efter gårdagen, först höll jag aldrig på att somna av värk i fötter o ben av att jag var tvungen gå för mycket igår, sen vaknade jag med kramp i benen, var som en stor boll som gjorde att jag inte kunde räta på benet Till slut fick jag ut benet i rakt läge men muskelkrampen satt kvar idag. Jag var supersvullen överallt och kroppen var inte på min sida.. Sen fick jag sån magvärk förmodligen av kontrasten för jag hade glömt att man ska dricka extra när man fått kontrast och de påminde mig inte om det igår

 

Värmen gör ju att det blir tyngre när jag inte får ut vätskan i kroppen. Men jag njuter ändå av denna tidiga sommar. Att bara ha shorts, kunna fika ute, äta ute, det är så underbart. Att varje dag se något nytt som hänt i den fina skapelsen. Jag gläds så. Jag är en sommar människa.

 

Nu knoppas syrenen, mina allium slår ut, äppelträdet är översållat med äppelblommor, vårkragen blommar och andra som jag ej kan namnet på slår ut. Tyvärr frodas ogräset för vi har inte hunnit med det. Hoppas nästa vecka kan bli ogräsrensning o plantering.

 

Sonen ska äntligen få andas ut efter imorgon Då skriver han fysik, det är sista provet för terminen. SÅ idag har jag repeterat fysik för att kunna hjälpa honom med några tal. Inser varför jag ogillade fysik på gymnasiet. Det var det enda ämne jag inte tyckte om.

 

Det var extrapris på grillad kyckling på stan så jag ringde maken o bad honom köpa en på vägen hem så vi kunde göra kycklingsallad till middag. Sonen blev överlycklig, det är favorit mat och att få äta ute stärker aptiten. Till o med jag åt för mycket . När jag säger det skrattar sonen: ”men mamma du åt inte ens en fjärdedel av vad jag åt, det var ju bara ett lite hörn av tallriken du hade mat på”. Ja vad säger man. Jag får ont om jag äter mer,

 

Sonen satt ute o pluggade sen jag hjälpt honom och jag gjorde några krukor men nu värker nacken så trots att jag hade varm halsduk mot draget. Så 26 grader varmt i skuggan, alla bandage o så tjock halsduk kring halsen. Inte underligt om jag är sjöblöt under korsetten.

 

Dagens tanke: Livet är en resa  destinationen är himmelen

 

 

 

Till top