ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Hoppet som bär

Allmänt, andligt, biverkningar Permalink2

Söndag den 31 augusti 2014

 

Sov någgorlunda då jag skippade cortsionet i går kväll då jag höll på brinna upp av klådan och tog en tavegyl för lindra den.

 

Maken berättade att det var översvämningar i Malmö och när jag mailade ner så hade dottern fått hjälpa till i huset där hon bor att bära vatten från den översvämmade källaren. Tur att hon inte jobbade idag o skulle åkt buss för i den bussen var det vatten i till säteskanten. Man ställde in kyrkan idag för folk tog sig ej dit pgr av vatten mängden. Mkt märkliga naturhändelser som sker nu

 

Solen sken i alla falll här och det såg ut som en riktig sommardag. Bestämde mig för gudstjänst idag då hungern efter att höra Gud tala fortfarande verkar i mig.  Var avslutning på konferensen. Mycket folk, kom i god tid o la mig på förbokad plats, men idag var jag lite för trött för att orka lyssna koncentrerat, ögonen ville ramla igen, är ju risken när man ligger.

 

Så mina tankar kring predikan blev ej så hållbara, vet att KH talade om spegeln men eftersom  han stod så illa till i förhållande till mitt liggande så har jag inget bildminne av det han visade. SÅ ni kan ju fundera vad en spegel gör i våra liv.

 

Vi fick i all fall trevligt fikasällskap och en del böneämnen att bära med oss hem. Att få göra en frisk sak även om jag inte orkar är ändå det som ger mig hopp. Ibland känske det oxå betyder något för någon att jag orkat släpa mig dig fast jag egentligen inte orkade och det straffar sig sedan med mera trötthet. men i ögonblicket var det ett friskt görande som kan ge mig välsignelser sen.

Sen var jag trött av allt surr så fast jag velat ligga ute idag så var jag rädd för alla getingar som kretsar runt vår gård och med min getingallergi så var det ej läge vara ute utan det blev sängen..

 

Gick en lite runda i växthuset o tog in ngr mogna tomater till middan. Undrar när jag ska skörda melonen?

 

Hade velat äta middag ute men även här hindrade getingarna oss.

 

Sonen hade upptakt på arbetsterapeututbildningen ikväll men det var en kort träff så han kom fort hem men i morgon börjar allvaret. Tänk nu är han nästan lika gammal som när jag började arbetsterapeututbildningen men då var man tvungen ha tre månaders sjukvårdspraktik vilket jag ser som en nackdel att de tog bort. Det var så bra ha den i grunden att falla tillbaka på när vi läste sjukdomslära samt att ha mött sjuka människor.

 

Imorgon har jag vikarie för AM ska sälja sitt hus och flytta så hon är ledig

 

Dagens tanke: Det är upplevelsen av de ”friska sakerna” som får hoppet att växa. Hoppet om att bli frisk, att bli något bättre  eller kanske bara att orka lite till.

Till top