ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Onkologen

Allmänt, andligt, biverkningar Permalink3

Fredag den 28 februari 2014

 

Idag var det en tidig morgon för jag skulle vara kl 08 på sjukhuset för provtagning.. Jag hann inte äta frukost men hade kaffe i magen och en  halv smörgås o tänk te jag får fixa en youghurt efter provtagningen. Maken hade kokat kaffe i termosen o gjort mackor o  skjutsade mig till sjukhuset.

 

 På anmälningen satt hon i telefonkö så hon regade mig bara på personnummer.När jag stod på dagvården kom en sköterska o berättade attt de upptäckt att min frikort gått ut och om jag kunde gå ner o fixa betalningen sen.Det kunde jag nu. Fattar inte hur fort ett år går

 

Sen började det "roliga". Min port funkade inte igen. Jag andades till jag var blå och inte en droppe blod ville jag släppa ifrån mig. Så det blev koksaltdropp igen.

 

Efter koksalt droppet fick hon till slut blod till slaskrören, vila, andas  blod till vita blodkroppar, vila, andas ut nästa provrör ,vila andas till det sista provröret. Vi behöll nålen om jag ändå skulle få ngn behandling idag.

 

Ner o betalade och sen fick jag vila i vilrummet. Då blev jag så trött.

 

Sen kom dr I. Jag berättade om mitt mående o mitt halsonda. Hon tittade i halsen o jag hade en rejäl svampinfektion, var en riktig inbuktning i halsen. SÅ det är det som gjort smärtan och det är cortisonen o cellgiftet som orsakat det. Så nu får jag en kur flukonazol. Så skönt att det inte var ngt annat farligt. Smärtan i ryggen är revbenen som värker   Förmodligen tryck av min bröstväst.

 

 

Mina värden var bra så det behövs lite extra tid. Behandlingen blir måndag o tisdag. Vi diskuterade min smyckeresa o hon tyckte jag skulle fara  och då tar vi tre veckor emellan nästa o nästa och då får hon träffa mig för hon vill helst inte överlåta mig på någon annan. Det känns bra för vi känner varann så bra nu.

 

Så in och dra nålen och boka tid för måndagen. Träffade sjukgymnasten som hastigast, ska få en ny bröstväst.

 

Hem och hoppades få sova.

 

Det blev inte så mycket vila för jag var tvungen upp och visa hela tiden i matlagningen. Svårt när man inte vet vad en tsk eller ett krm är och har svårt förstå recept. Vissa moment förklarade jag hur många ggr som helst, kändes som jag ändå inte lyckades göra det begripligt, måste vara oerhört frustrerande att inte förstå och jag känner mig så dum

  Så nu är jag alldeles slut och drickandet blev det ingenting med på hela dagen.

 

Jag hade tänkt mig till blomsterlandet men det gick inte så hoppas det går imorgon.

 

Mamma hade varit och handlat idag. När hon packar upp väskan ligger där ett slätt blad med en text från Josua med ord som kändes rakt in i min situation. Det hade inte legat i hennes väska när hon gick ut och hon hade inte sett någon lägga dit det, men som hon sa Gud kan ju inte riktigt ha lagt dit det själv han måste ju haft en medhjälpare.

 

På något sätt känns det som att Gud gång på gång påminner oss om att han är starkare i denna situation

 

Imorgon är vi bjudna på middag hos gulliga B med familj.

 

Har problem med blogg.se .jag får inga mail längre om att jag har fått kommenterer så jag undrar om ni har problem när ni skriver. Idag har jag inte ens fått någon kommentar. Märkligt

 

Dagens tanke: Det är viktigt att inte ge upp, även om det inte går som planerat. De riktigt framgångsrika hade aldrig hamnat där de är utan att göra en massa fel och misstag.

 

Till top