ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

GOD JUL

Allmänt Permalink8
Onsdag den 23:e december 2015
 
Imorgon är det julafton, som vi har längtat! Aldrig har julförberedelserna varit så tuffa som i år, men på något sätt har vi tagit oss igenom dem. Mammas assistenter är som de flesta vet hennes händer och ben och brukar därför göra en hel del julförberedelser hemma, t.ex julpynta och göra en del av julmaten. Men nu eftersom mamma ligger på axlagården den mesta av tiden är hennes assistenter med henne där och ofta är vi i familjen där också. Kombinera detta med jobb och skola finns det väldigt lite tid över att göra iordning saker hemma som de föregående år har funnits tid för.
 
Därför pysslade vi först hemmet i måndags den här veckan, någonting som brukar vara färdigt flera veckor innan julafton. Mamma var då hemma på permis när det gjordes men var väldigt trött. Igårkväll (tisdag) var jag sonen hemma och bakade mjukkaka som är ett bröd vi alltid brukar äta till julen och bland annat ha till dopp i grytan. Min syster och hennes kompis gjorde annisbockar och janssons frestelse som vi annars hade behövt köpa. Mamma säger hela tiden hur stolt hon över oss, det känns jätteskönt för då blir allt slit värt det.
 
Någonting vi fått lära oss är att lagom fungerar bra och att kompromisser är nödvändiga; allting behöver inte vara som det varit. När vi pyntade fick vi inse att vi omöjligen kunde pynta lika mycket som förut och göra det på samma sätt, särskilt nu när mamma inte kunde vägleda oss (p.g.a tröttheten och förvirringen). Vi har inte bakat saffransbröd, pepparkakor eller annat som vi brukar men vi har i alla fall annisbockar. Till julbordet har vi inte kunnat göra iordning allting som vi brukar göra, men har åtminstone inte behövt köpa janssons utan det fick vi till igår - tack o lov. Det svåraste egentligen med julförbedelserna är när mamma blir förvirrad och nästan arg för hon så gärna vill att allting ska vara som det alltid har varit och när hon är förvirrad så inser hon inte hur otroligt mycket som det kräver av oss (för lite tid och ork). Dock när hon är klar i huvudet så förstår hon precis varför allting inte går och är väldigt tacksam.
 
Här vill vi passa på att tacka alla människor som skänkt både bröd och fikabröd till oss. Det är nästan så att vi inte får plats i våra frysar. Det känns som att när Gud välsignar så välsignar han i överflöd, haha. Vi är så tacksamma! Vi tackar även de som skickat julkort och hört av sig. Vi vill bara meddela att vi har skrivit julkort också men de är inte postade än. 
 
På julafton imorgon kommer mamma tack o lov få vara hemma med oss i huset! Vi vet inte om vi orkar ta oss iväg till kyrkan, det beror på hur mamma mår på morgonen. Frågan är också ifall mamma orkar med resten av dagen ifall energin läggs i att gå till kyrkan. Så vi får se hur det blir. Annars ska vi försöka göra det mesta som vi brukar. Äta dopp i grytan på morgonen, se på kalle ankas julafton, äta julbord vid 16.30-tiden, sjunga och läsa julevangeliet vid 19.00 på kvällen och därefter kommer tomten och delar ut paketen. Pappa är en enormt bra och skojjfrisk jultomte som alltid gör våra julaftonar. På kvällen efteråt brukar vi äta julgröt, dricka glögg och umgås. Vi ser verkligen fram emot allt detta och hoppas att allting ska gå bra.
 
Nu vill vi alla i familjen önska er alla en riktigt GOD JUL med jesus i centrum!

Dagens tanke
De vackraste julklapparna du
kan ge till dem du tycker om är
kärleksfulla ord och handlingar,
medkänsla, förlåtelse, uppskattning,
förståelse och acceptans.
 
 
 
 
Till top