ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Ica Maxi ger mening till livet

Allmänt Permalink7
Måndag den 1e juni
 
Idag har jag fått båda mina behandlingar. Egentligen skulle jag ha haft det i fredags när jag träffade min läkare men det hade blivit något fel, så det fanns ingen tid - eftersom herceptinet ska ta hela dagen. Under torsdagsnatten hade det blossat upp utslag på höger arm så jag frågade min doktor vad de kunde vara, men hon hade ingen aning om vad de kunde vara men ville att jag skulle ha det under observation. Det konstiga är att utslagen kommer varje natt men bleknar under dagen, nästan som att det vore något i sängen. Även idag tittade doktorn på det, utan att veta vad det är. Kanske borde en huddoktor kika på det? Den här doktorn har tydligen träffat mig när jag låg inne och inte var vid medvetande, men jag minns ingenting av det.
 
I övrigt har helgen varit i akutens tecken. Sonen har haft sådana magplågor sedan i onsdags och åkte till primärsjukvården på ålidhem i fredagskväll, för att sedan åka till akuten på lördag kväll och söndag morgon. Provresultaten visade ingenting, men doktorerna misstänker inflammation i en tarmficka. Tack och lov att jag har goda vänner som varit med mig medan sonen och maken varit på akuten i totalt 12 timmar. Nu mår han i alla fall bättre, och det är ju tur med tanke på att han och hans flickvän ska åka till turkiet på fredag.
 
Jag hade tänkt att vara förebedjare igår i kyrkan, men det gick ju inte eftersom maken var på akuten med sonen. Dock har jag lovat att vara gudstjänstledare i sommar och det ser jag verkligen fram emot! Något annat som jag ser fram emot är att dottern kommer hem på lördag, så ett av mina barn får jag ändå ha hemma. I växthuset börjar det bli fullt med försatta grönsaker och blommor. Det enda som fattas nu är värmen så jag (assistenten) får flytta ut blommorna och grönsakerna i trädgården!
 
Som morsdagspresent hade jag önskat att få gå och handla på Ica Maxi, där jag inte varit sedan januari. Märkligt vilka grejer man kan sakna. Jag hade räknat ut att jag skulle gå genom halva affären, sen gå och fika & vila i fiket på de nybyggda sofforna, sen när jag vilat klart skulle jag gå vidare i resten av affären. Maken fick sköta vagnen och ta alla varor, själv gick jag med rollatorn. Det gick alldeles utmärkt, jag blev jättelycklig och det var jätteroligt! (Det blev fyra kassar, haha). En utmärkt morsdagspresent. 
 
Dagens positiva
Idag var det en sköterska från kyrkan som tog hand om mig vid behandlingen!
 
Dagens tanke
Om du inte kan gå igenom berget, gå runt det.
Om du inte kan gå runt det, gå över det. 
Om du inte kan gå över det, sätt dig ner och fundera
över om det verkligen är så viktigt att komma till den andra sidan.
Om det är det, påbörja ett tunnelbygge.
#1 - - Stina:

Vad roligt att du kan göra en och annan vardagsak. Tänker ofta på dej och är så imponerad över din livskraft. Snart kommer värmen och du får suga åt dej kraft så du kan fortsätta din kamp! Jag har oxå sett att det löste sig med resan. Så underbart!

#2 - - Sonia:

Så bra att A mår bättre, att du fått vara på Maxi ! Viktiga glädjeämnen ! Och här kommer en hög med styrkekramar !

#3 - - Anonym:

Ja jag kan förstå det där med Ica. Det kan verkligen vara lycka. Värmen är saknadäven här: blåsigt och regn hela maj. Det är skönt att höra att A är piggare o att du gjort ytterligare enbbehandling. Varma kramar o böner. // Maud.

#4 - - Signhild Skrivmoster:

Jag gläds med dig över din "Morsdagspresent" som du kunde använda som du tänkt dig! Kära vän ... du har en oerhörd förmåga att använda det du har, till något som gör dig gott och som kostar på men är värt det!
Skönt att det ordnar sig för A. så han får en fin vistelse. Önskar verkligen att vädret ska bli så bra att blommor och annat får komma ut ur växthuset och bli till glädje!

Din vers på slutet är verkligen talande och jag tar den till mig.
Hoppas du får en lugn dag efter behandlingen och inte för många krångligheter. Här regnar det så man kunde lika gärna sova bort dagen ... passa på att vila. Vi väntar nya gäster som ska bo här hos oss. Roligt och kanske nyttigt att ibland bryta sina vanor. :)
Guds välsignelse! Kramar

#5 - - Tolmia:

Vad roligt att du fick en sån morsdagspresen.
Gud har nog varit med och "handlat" i dubbel bemärkelse för att göra detta möjligt :)Det blir nog vackert i ditt växthus i sommar.
Mycket blommor.
Nu börjar batteriet på min mobil ta slut.
Så det är bäst jag skickar iväg kommentaren nu.
Ha det fint
Vi hörs
Kram

#6 - - Cecilia:

Jag hoppas sonen mår bättre nu och att behandlingarna (och ICA-promenaden) inte sliter för hårt på dig. Tänker på dig! Kram

#7 - - Kaela:

Kära du Kristina!
Man brukar säga att om man kan vara glad åt lite har man mycket att vara glad över.
Du om någon är verkligen specialist när det gäller detta.
Du är inneluten i mina tankar och förböner. Kram/Kaela

Till top