ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Migrändygn

Allmänt Permalink3

Torsdag den 30 september 2010

 

Inga roliga dagar hur man än vrider och vänder på det. Haft så ont i nacken och huvudet sen i måndags och igår kväll blev det migrän av det med illamående till råga på allt. Vaknade med samma migrän då de ringer från Kris o bemanning på Frösunda o säger att min ass måste vara hemma med sjukt barn.

Inte idag av alla dagar kändes det som, hur ska jag orka med att träffa någon helt okänd när jag mår så här. För fortfarande finns inga vikarier inskolade. Maken var ju tvungen vara hemma ett tag för att hinna hjälpa mig upp för jag kunde ju inte ligga kvar i sängen när jag ej visst när jag skulle få någon hjälp. Tyvärr hann han ingen massage o det hade jag behövt idag. Var bara pilla i sig lite tabletter o hoppas att de skulle hjälpa lite grand.

 

Så småningom ringde verksamhetschefen här i stan att hon hittat en vikarie som hon skulle skjutsa ut. Det var en rar tjej som var arbetsterapeut men det är ju tröttsammare för mig när de ej vet något och man ska visa allt och försöka vara trevlig och instruktiv men man inte ens orkar med sig själv och knappt kan titta för det gör så ont.

 

Sonen hade ju i förväg sagt till om att få skriva provet enskilt idag  för att alla störningsljud blir så jobbiga i hörapparaterna så han får svårt koncentrera sig och det var han lovad men likafullt funkade det inte så han fick sitta med alla andra så han var jättelessen när han kom hem för han hade inte kunnat koncentrera sig av alla ljud.

 

Nu är det bara ta nya tag för honom i morgon har han två prov plus ett praktiskt samt en stor inlämningsuppgift. Han har jobbat som ett djur men jag vet ändå inte hur han ska hinna o orka och inte få migrän som han får när han blir för trött..

 

Har börjat fundera om det är tandläkarbesöket som utlöste min nackvärk o migrän och jag som har en tid till veckan igen. Tror jag ska ringa o be att få skjuta på det så jag hinner komma på fötter igen.

 

Ute skiner solen men jag törs ej gå ut.

 

Undrar så vad vi ska äta idag, maken är i Skellefteå i jobbet så han blir sen så det måste bli något enkelt som jag orka värma.

 

Skulle helst vilja sova men vet att då blir jag ännu sämre när jag vaknar

Idag fick jag ett kort av goda vännen M i brevlådan, kul med hälsningar när man går hemma, och att se att man ej är bortglömd.

Det är verkligen tur att datorn finns när man har såna här risiga dagar, de blir både ett sällskap o ett tidsfördriv och man känner sig inte så ensam och onyttig.

 

Ja nu somnade jag lika fullt en stund här framför datorn så nu tar jag mig ej upp förrän sonen efterlyser mig så han kan ge mig ngt att äta. Jag måste alltid få i mig ngt ätbart om jag sover på dan för jag blir så illamående av sovandet

 

Ja ha nu ringde maken så nu får han ringa sonen på hans mobil för han hör ej att jag ropar, och vi har spärrat hemtelefonen för mobilsamtal och min mobil har gått i baklås så den går inte att ringa på.

Sonen kom med ett äpple, han vet sen förr hur jag mår av att sova. Han tyckte vi kunde äta en macka till middag så då blev det så.

 

Har legat hela kvällen med men är lite bättre så jag har kunnat förhöra honom. Ber om en bättre morgondag. Gläds med sonen som fick mail att han kommit med på ledarskolan som ska vara i höst. Han var så glad att flera av hans bästa konfakompissar också kommit med.

 

Dagens tanke: Stark är den som kan le åt sin svaghet.

Till top