ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Dagens överraskning och Earth Hour

Allmänt Permalink4

Lördag den 31 mars 2012

 

Vi hade knappt hunnit upp i morse så ringde telefonen. Maken svarade.. Hörde han humma och säga ja det är vi. Det lät nästan som vi skulle få främmande. Sen försökte han med att det var felringning. Till slut sa han det var från Lövgrens blommor till mig.

Vem skickar blommor till mig?

 

Väntan gjorde att jag inte kunde gå till växthuset o fika för ngn måste ju öppna för budet. A var inte hemma o sonen var djupt försjunken i matte o hör ju inte så bra.

 

Till sist kom de, jag borde ju ha räknat ut att de kör ut först i slutet av dagen.

 

 

Snabbt rev jag av pappret o inuti var en fin bukett från M,,J o M. Som uppmuntran när  hon var på väg till Italien. Så glad jag blev. Skrev genast ett sms som jag hoppas hon får .

 

Riktig vårbukett.

 

Ute var det kallt o min glömda påskkruka såg inge glad ut . Jag glömde helt bort att ta in den i gårkväll vi har ju haft plusgrader så länge nu. Få se om den repar sig.

Fotade lite mer krokusar som vågade öppna sig mot solen

 

 

Tänk bara lite mörker så slår de ihop. Lite som vi människor, möter vi problem så är det lätt vi sluter oss i själva och blir hårt hopknutna.  Men bara solen tittar fram, inte ens luftvärme fick knopparna att öppna sig igen. Tänk om vi värmde varann lite mer då skulle vi våga öppna oss alltmer för varann. Guds värme genom oss människor till varann

 

Hur går det med min utmaning att uppmuntra någon i helgen?

 

Letade sen tagetes frön, verkar inte ha tagit frön i höstas, men jag var ju mitt uppe i  infektionerna efter op o sjukhusvistelse så det var väl därför det inte blev av. Hittade frön från 1997, undrar om de är grobara?

 

Längtar efter dottern men ber istället. Läste litet bloggar o kommenterade. Förresten ni som är nya läsare här är ssk välkomna och hoppas ni ska trivas i min blogg.

 

Ikväll deltog vi med många andra i Earth Hour, en timme i mörker för miljön. Vi hade levande ljus och det blev riktigt mysigt. Lite svårt hitta till toan bara.

 

Haft lite tungt med krafterna idag. Hade så många planer på vad jag skulle orka, men fick dels en riktigt yrselattack idag och sen så kraftlös i armarna, bara att äta var jobbigt idag. Ligger ju och äter och att lyfta armarna från soffan till munnen var som att lyfta 100 kg säckar. Misstänker att jag har mkt svullnad i armarna

 

Ser fram mot morgondagen. En gammal mkt kär klasskompis från Johannelund ska predika på kyrkan. Har inte hört honom sen vi gick pastorsutbildningen.

 

Nu går ögonen i kors så jag ska sova.

 

Dagens tanke:  Den enda vägen att bryta kedjor av fruktan och tvivel är att veta i ditt hjärta att Gud älskar dig, oavsett vad

 

 

Till top