ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Regalskeppet Vasa

Allmänt Permalink7

Fredag den 27 juli 2012

 

Igår var det en total dag i vila. Egentligen rätt tråkig dag men vilan behövdes Jag hade så ont i korsryggen så jag orkade ingenting. Sen fick jag en sån smärtattack i mitt magbråck men till slut gav det sig med nitrospray, men det är irriterat. Jag har varit så bra i det i flera månader att jag trodde det gått över

 

Jag kände verkligen oro för idag. Hur skulle jag orka med resan och att göra ngt?

 Men Gud är god. Det gick. Nu är vi på hotellet och vilar. 

 

Stockholm visar sig från sin bästa sida. Solen skiner, vattnet glittrar

 

Vi har varit och sett Regalskepet Vasa som jag alltid önskat att få se. Det var otroligt häftigt. Jag grips alltid av förundran över vad man kunde göra förr i världen då man hade så dåligt med redskap. 

När jag sa det idag säger sonen”men mamma tänk på Noa då som byggde arken” Ja det förstås. Det var oxå imponerande.

Vilka människoöden, så intressant utläsa vad de fått fram av de som dog på skeppet, hur deras kroppar saknade olika  mineraler,undernärda, ärvda skelett likheter , benbrott etc. Vilken blandning av kristen tro, romersk kultur, romerska gudar och så, i Vasaskeppets utrustning  och skapande av skeppet.  Det verkade som man skulle gardera sig för allt, och inte vågade lita på  bara Gud. Kanske vi gör liknande, garderar för att vi inte vågar lita fullt ut på Gud.

 

Det var precis lagom varmt i solen och vi hade picknick på gräsmattan utanför. Så skönt ligga ner i gräset.. Massor av folk av alla nationaliteter. Det var kö in till Skeppet. 

 

Vi har fått handikapprummet och det är skönt.

 

På vägen hit var vi på Stadium och handlade  reakläder. Jag blir så lessen när jag prövar för allt sitter jättefult. Hittade en så snygg tröja på Kapp Ahl som dessutom var billig och naturligtvis funkade den ej med korsett och bröstväst. det känns som det inte ens är värt att pröva. 

Men maken och sonen hittade riktigt bra på Stadium, det var dessutom 50% på reapriset om man köpte fem reaplagg.  

 

Vi åt på Hötorgsresturangerna, där man kan välja från vilken man vill och sitta ihop, dvs maken o sonen åt o jag tog lite smakbitar. Jag har kommit fram till att det är inte någon ide att köpa mat till mig för jag får bara ont imagen utan jag kan ta ngr småbitar av dom för sen är jag mätt. Jag tog lite ris av maken och ngr kebabbitar av sonen.

 

har just börjat läsa en ny bok som heter Starkare än hatet. Handlar om en kille vars livsresa påminner om Dave Pelzers  ”Pojken som kallades det”. men där Tim upptäcker att ensam är inte stark   och att det är först då som hans liv kan förändras.

 

Dagens tanke: Förlåtelse är den handling som är svårast att utföra men den som är mest värdig människan.

Till top