ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Pärlhimlen

Allmänt Permalink4
Valborgsmässoafton 2012

Hemma igen efter en helt fantastisk helg i pärlhimlen och pärlornas tecken.
Så många underbara människor jag mött, så mkt kärlek och värme jag fick och sån glädje.

Tänk att få skapa så mkt som bara tiden räcker till, att få prata massor, att få gå på workshops och lära nya saker av tålmodiga ledare, att få skratta, att få dela mitt intresse med maken så han fick se vilka fantastiska vänner jag fått och vad vi gör. Han gick två workshops, det ni, det finns hopp om att dra ner honom i pärlträsket!!!!
så här ska makens armband se ut när det är klart


Själv gick jag workshops i infattning av cabuchon,  leatherwork, knyta pärlhalsband grundkurs  och fortsättningskursen, rawteknik och småpärlor. Bilder ska komma när jag färdigställt de jag påbörjat.


Sen vann jag ett andra pris, hör och häpna bland alla dessa fantastiska tävlingsbidrag. Det var verkligen oväntat. Människorna som är på dessa kurser är helt otroligt duktiga och kreativa så man bara står i stum beundran och så lyckades lilla jag hamna bland dom 

Ja det var härliga dagar och jag kunde glömma smärtorna för ett tag. Visserligen undrade jag om jag skulle komma välbehållen från flyget för bårbilen som skulle hämta mig visade sig var en buss med båren liggande direkt på golvet mellan stolar. När jag undrade om båren gick att höja eller dra ut sa de nej, man fick ta sig ner själv!!!! Men jag är ju handikappad, kan ni inte lyfta upp den? Till slut höll dom den som snedställd bräda och så fick jag lägga mig så, rent livsfarligt och sen skumpa runt på golvet. Jag bad verkligen Gud om beskydd.

På Lindigö blommade vitsipporna och träden höll på att bli gröna. Maken gick på en promenad och plockade en bukett vitsippor till mig. Så vackra.

Igår kom goa M från Uppsala och hälsade på, så kul träffas. Supersnälla M o J hade skickat pengar till en middag så vi åt Pizza innan vi skulle hem.  När ajg skulel ta mig upp ur soffan så missberäknade jag storleken på soffan och kom  för långt ut o ramlade och slet mig så förskräckligt i ryggen. Skyndade  mig o tog värktabletter men det hjälpte inte.

Tack och lov var det ett annat företag med en riktig bår som hämtade mig. På flyget var det gott om plats så jag fick ligga, tack Gode Gud , för jag hade inte fixat att stå för smärtan

Hemma väntade sonen med nykokt kaffe och nybakade mackor från snälla G o H som varit förbi på eftermiddan.

Är så superglad att jag kom iväg på denna helg. Tack alla som bett och tänkt på mig/oss denna helg.
Tror att skapandet är en sån gåva som Gud gett oss, han som själv är Skaparen. Det ökar välbefinnandet och man mår så ofantligt mycket bättre när man gör något positivt och kreativt. Att jobba med pärlor stimulerar så många sinnen och det ger såna kickar. Att dessutom få göra det med likasinnade, glada generösa människor gör det ännu bättre. Gud är verklgen god som gett mig denna gåva och som hjälpte mig hela denna helg så jag fick njuta av allt.

Sov så gott i natt men fick inte sova ut för jag hade tidig behandling på sjukhuset.
När jag kom hem gick jag en runda i trädgården och såg på alla vårblommor. Snön har minskat under helgen men vårkrattning dröjer .
Rara I o IL kom och hälsade på och hade ljuvlig laxsoppa och mandelkaka med glass med sig så vi fick en trevlig lunch.

Det planerade Valborgsfirandet på Strömbäck blev inte av. Jag fick så ont att jag insåg att sängen var rätta platsen för mig men de andra skulle fara. Då fick sonens kompis plötsligt inte följa med för hans föräldrar och då ville sonen inte fara och inte heller lämna mig själv . Så det slutade med att vi alla tre var hemma och såg en film tillsammans. Det gick också bra.

Dagens tanke: Världen är full av problem Himlen är full av lösningar
Till top