ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Paradiset och glödlamporna

Allmänt Permalink7

Torsdag  den  30 aug -12

 

Vikarien säger att min trädgård är som rena paradiset, här kan man ha fest. Det är roligt se sin trädgård med andras ögon. Själv kan man bli hemmablind. Men jag älskar min trädgård det förstår ni nog av alla bilder.

 

Blommorna pratar så mkt på sitt tysta språk

 

De säger ngt om livets kamp, hur  det även i den minsta torra vrå  kan finnas det som är som är livskraftigt och som tar sig utrymme. Jag har en stockros som kommer upp mellan stenplattorna. Ingen jord, inget vatten men den är 1,5 m hög och har  blommat underbart i flera veckor

 

Sen predikar de skönhet, glädjeliv i alla format, en del lutar sig mot ngn annan och tar stöd av varann, en del står stolta och raka alldeles ensamma, en del brer ut sig utan att fråga om lov och andra ser till att sprida sig nästan ohejdat. Ja många tankar kommer till mig i trädgården

 

 

Det var så ljummet ute så jag kunde ligga ute o äta lunch.

Min svullnad idag är inte kul, jag har nästan ett nytt bröst på h sida av svullnaden från igår o de missade ambandagen.

 

Problem få vikarie till imorgon. Men till sist fick de lös gårdagens vikarie. Dagens ena vikarie körde med ögontjänare metoden känns det som. ”Det du inte ser det vet du inte”. Men när inte ens pennan är flyttad trots att hon säger sig ha skakat duken så litar jag inte på det. Det är jobbigt att inte kunna lita på den man har i sitt hus och få känna sig trygg. Jag hatar lögner

 

Plötsligt blev det så mörkt ute o jag inser att  det regnar. Ute ligger min dyna, kuddar och nytvättad tvätt på sträcket. Naturligtvis försöker jag hjälpa till vilket jag inte skulle så nu har jag ont i nacken också.

Sen hittar jag den blöta lakanstvätten upphängd hopviken i fyra dubbelvikningar och vissa lakan ligger slängda på mangeln dyngsura. När skulle den tvätten torkat? För att såna här unga vikarier ska fungera måste man vara så frisk att man kan stå bredvid dem hela tiden och det kan jag ju inte.

 

Jag har ju en elöverlkänslighet och mår inte bra på lågenergilampor.  Nu ska man ju inte få sälja vanliga glödlampor efter september så jag har oroat mig för det. När vi kom på Maxi idag sålde dom vanliga glödlampor på rea. Vi hamstrade glödlampor i alla valörer för närmare 1000 kronor så nu klara vi oss ett tag.

 

 Dagens tanke:

 

Till top