ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Orolig i onödan

Allmänt Permalink5
Mamma kan fortfarande inte skriva eller se bra på datorn så det är jag sonen som hjälper henne. Förra inlägget skrevs av en av mammas assistenter som valde att skriva i "jag-form", sedan rättade jag det för det blev inte riktigt som mamma menade. Förlåt för missförståndet som uppstod! Mamma hoppas ändå att i framtiden kunna skriva själv igen. Tills dess luskar vi tillsammans ut vad det är hon vill berätta. Kram!
 
Onsdag 7e oktober 2015
Nätterna är väldigt jobbiga för mamma. Hon är orolig för många olika saker och hon sover inte mycket. Trots värktabletter och att hon inte försöker sova på dagarna, så somnar hon inte på nätterna. Ibland ligger hon och funderar på framtiden och hur sjukdomen påverkar henne. När hon inte gör det så planerar hon vad hon ska måla, vem hon ska prata med på dagen - det är bra att hon tänker på positivare saker också. 
 
Idag skulle mamma träffa kommunsamordnaren som skulle bedöma hennes behovssituation. Då hade mamma lyckats somna och var alldeles förvirrad när hon kom hit. Det blev dock ett väldigt bra möte, där mamma fick uttrycka precis hur hon kände och det nya beslutet gäller en månad frammåt - att mamma får stanna på axlagården!! Vi hoppas att hon i november ska blivit så pass bra att hon kan få komma hem. Det hon måste bli bättre på är att; ta sig i och ur säng, förflytta sig gåendes med gåbord (hon blir bättre för varje dag hon tränar) och kunna gå på toa lättare. Men det går frammåt och vi är inte oroliga för det just nu! Så skönt med en positiv framtidstro. Mammas muskler har blivit rejält försvagade under hela den här tiden. Just nu behöver vi vara flera assistenter när vi hjälper henne, förhoppningsvis blir hon så pass mycket bättre att det räcker med en eller två assistenter när hon kommit hem.
 
Idag blev mamma så glad då hon fått en blombukett från släkten, en blombukett från Helsa (assistentbolaget), ett par tajts från en god vän och ett vykort från några andra vänner.
 
Ikväll känner mamma sig så nöjd då allt det jag varit orolig för sedan i fredags har löst sig, det märks verkligen på henne att hon kan slappna av på ett helt annat sätt nu.
 
Mammas rum fortsätter att bli prytt av fantastiska målningar i tyg, 24st är antalet uppe i varav 6 stycken är tjusiga gardiner. Fyra av dom skiftar i grönt och blått och är till ett ljusgrönt rum i vårt hus.
 
 
Dagens positiva är att vi ikväll delat på en liten låda asiatisk take-away buffé, mamma var så sugen på något annat än 'sjukhusmat'! :)
 
Dagens tanke
Tappa inte modet även om det ser mörkt ut.
#1 - - Sanna:

De översta målningarna får mig att tänka på stroferna ur 23:e psalmen:
"han låter mig vila på gröna ängar; han för mig till vatten där jag finner ro"
kram

#2 - - Elisabeth:

Så underbart att se allt du målar Kristina. Det ser fantastiskt ut. Och så skönt att det ordnade sig med Axlagården och assistenterna. Hoppas du njöt av palten du åt i går, som mamma gjort till dig och skickat ända från Jämtland.. Kram från syster

#3 - - Signhild Skrivmoster:

Det är så underbart med hoppet och framtidstron! Kristina du är en fantastisk positiv person och det smittar över på andra. Så glad att höra över de framsteg du gör och ber att du ska få kraft att bli bättre och bättre. Tänker ofta på dig och ser dig som en förebild! Gud välsigne dig och din familj! Skickar varma kramar från ett Småland som börjar känna av lite höst. Men än blommar det och träden är mest gröna.

#4 - - Sonia:

Hoppas på bättre nattsömn, och att musklerna stärks ! Gud kan göra under . Kramar och böner

#5 - - Martha johansson:

läser då och då dina inlägg. och kommer ihåg dig som den du var när jag var liten. tragiska och tappra berättelser! Vilka fina målningar du gjort! hur gör du dem? är det sidenmålning?

Svar: Ja det är sidenmålningar! Va roligt att du hittat mammas blogg!!
Ruach

Till top