ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Fötter

Allmänt Permalink4
Onsdag den 23e september
 
Mammas mage fortsätter att krångla och krångla. Oftast är det på nätterna som smärtan sätter igång vilket gör att hon sover väldigt dåligt. Natten till idag kunde hon inte sova alls på grund av smärta och klåda som höll på att göra henne tokig. Hon fick massor av smärtlindring men det hjälpte ingenting. Tack och lov var pappa hos henne inatt. För ännu värre hade det varit om denna natten var den föregående natten. Då hade mamma en ny assistent som lade sig själv för att sova på soffan på andra sidan rummet. Hon sov djupt och hörde inte alls när mamma ropade på henne. Tanken är ju att de assistenter som jobbar natt vilar men är fullt vakna! Vi ber hela tiden att vår assistent som slutat pga utbrändhet ska bli frisk igen och komma tillbaka och jobba här, (eller bara sitta och vila med mamma).
 
Igår lyckades mamma med assistenternas och pappas hjälp komma upp på fötter!!!! Hon kunde gå några knappa steg fastän hon inte hade någon känsel alls i benen. Efter det blev hon helt slut och behövde vila. Hon är verkligen kämpe!
 
Mammas konstnärliga sida fortsätter. Hon har gjort fler superfina tavlor. Kanske kan någon hjälpa henne att fålla kanterna så hon kan hänga upp dem? Just nu har hon planer på att göra fyra nya tavlor där varje tavla ska symbolisera en årstid, och sedan ska de fyra hänga bredvid varandra med några centimerers mellanrum i hallen. Svårt att visa hur vackra tavlorna egentligen är när man fotar dom med mobilen, ni kanske ska komma hit och titta? Haha ;)
 
 
Idag har mamma provat en ny rullstol som hon kan halvligga i. Den är mycket bättre och smidigare att köra runt henne i huset. Det var lättare att få ner mamma i rullstolen än tillbaka till sängen dock. Hon blev skjutsad runt i huset och passade att lyssna på dragspelsmusik i foajén. Troligtvis blir det den här nya rullstolen som mamma får åka med till nattvarden imorgon i andaktsrummet! Underbart att mamma mitt i allt det här inte tappar bort sin tro, att hon kämpar på och lägger sitt liv i Guds händer. Hon saknar och längtar verkligen att få gå till vasakyrkan och vara med sin egen församling. En annan sak hon saknar är verkligen att få pärla och åka på pärlkurser igen..
 
En tråkig sak dock, mamma börjar bli less på all fisk som serveras här - då det har varit fisk nästan varenda dag antingen till lunch eller middag. 
 
Dagens positiva: idag har en god vän till mamma varit här och bjudit på sockerkaka!
 
Dagens tanke
Var tacksam för det du har, 
inte ledsen för det du inte har.
 
#1 - - Tolmia:

Jag hoppas de assistenter som kommer börjar med provanställningar. Så att ni kan säga ifrån och få någon annan när det blev som du berättade med hon som sov.
Vad glad jag blir att Kristina har kvar sin tro.
Jag vet att den betyder mycket för henne.
Och den gåva hon fått i skapandet.
Hälsa henne och ge henne en kram.
Hon har varit ett stort stöd i att behålla min tro.
Och är så även nu.

#2 - - Sonia:

Massor med styrkekramar och böner ! Ni är alla helt fantastiska !

#3 - - Tolmia:

Hur går det med assistenter?
Jag hoppas på att få veta hur ni har det?
Det verkar vara ett bra boende.
Jag tänker på att Kristina behöver bli bättre i sin mage.
Och få varierad kost.
Hoppas ni alla mår bättre nu.
Kram

#4 - - Ulla:

Jag tänker på Er. Kram

Till top