ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Varför så många minus? Skruv lös!

Allmänt Permalink3
Tisdag kväll den 31 aug 2010

Livet fortsätter med minustecken.

Förutom allt datakrångel vi haft hela veckan så brinner min dator i helgen, det bara rök ur den och luktade och skramlade. Panik, ut på bron med den och jag som ej gjort ngn backup. Var faktiskt på väg i fredags för att köpa en extern hårddisk, som bara skulle vara min, men de var slut. Nu är det bara att hoppas att det är fläkten som brunnit och att resten går att rädda. Jag har haft såna problem med att datorn blivit så varm.

Sen gav strykjärnet upp,
Bilen fortsätter att sluka olja och gångjärnen i dörrarna är slut
Min mage är oxå slut. Har haft såna smärtor både fredag kväll och natt och söndagkväll och natt att jag inte kunnat sova. I natt hade jag så ont att jag ej kunde djupandas. Hoppas verkligen att jag snart får veta när man kan göra en skiktröntgen på mage o tarm för så här orkar jag snart ej ha det.

Så det känns som minusen fortsätter att hopa sig och pengarna rinner iväg.
Nu blir det inköp av en stationär dator för det här går inte, dagens liv är så uppknutet till att kunna använda dator,både skoljobb  men även räkningar, kyrkjobb mm.
Sen hoppas jag att min bärbara går att laga så jag återfår livet

Som plustecken får jag säga att helgens möten på UBC var. Hans Weichbrot var där o hade fantastiska predikningar,talade både omdet svåra och ru Paulus minsann inte hade ett enkelt liv utan hade många minustecken o prövningar men oxå hur han hanterade det. Sen hade han en fantastisk del om himlen, att allt kommer vara mer , mer av allt men oxå att det finns en räkenskap av hur vi förvaltat det vi gjort. Jag fick mkt.

När jag gick fram för förbön fick jag mkt.

Dessutom fick jag förmånen att träffa flera föräldrar till M kompissar, så det var så trevligt. Ssk när jag upptäckte att en, var en som jag känt för så många år sen och inte vetat att det var deras dotter som varit hos oss flera ggr. Hon visste det inte heller. Kul se döttrarna när de fattade att vi kände varann.


Ett annat plustecken var gode vännen Peo som hjälpte oss med installationen, så nu funkar en dator med det är ju inte min grej att sitta o skriva


Ja det här blev ett samman fattningsinlägg på flera dar. Idag åkte dottern iväg till bibelskolan, känns så tomt, Var på väg in till henne när jag kom på, men hon är ju inte här. Hoppas o ber att hon får en toppentid där

I kväll fick jag igen min dator så jag njuter av att ligga här o skriva. Då glömmer jag en stund hur magen är.

Det var fläkten som gått plus en skruv som hade lossnat. Man kan ju undra om det var en skruv från mitt huvud?????
Jag börjar känna mig lite skakig i knoppen, matthetskänsla varje morgon kan det bero på den saknade skruven? Och hur kom den in  i datorn?

Dagens tanke: Mina minus kan  Gud vända till Plus

 
 

Supersupertrögt Internet

Allmänt Permalink1

Fredag den 27 augusti 2010

 

Ska det ta 2 timmar att betala räkningar på Internet? Ja snabbare är inte vårt Internet just nu eller om det ä r min dator som är problemet, för så här var det inte före haveriet. Det känns som man ska bli tokig när det tar flera minuter för öppna posten på bredbandet. Önskar jag vore datakunnig.

 

Haft en riktigt magontdag, det suger verkligen musten ur en. Kan knappt ha korsetten stängd för det trycker så mot magen och har jag den öppen kan jag inte vara uppe.

 

Ute har det ena skyfallet efter det andra avlöst varann.  Så jag är bara trött.

Min snälla granne kom o hälsade på i kväll så det var en trevlig stund, hon hade med en påse matbröd så det var gott till kvällsfikat.

 

Är för trött o för hängig för att skriva mer, men gläds åt att läsekretsen ökade med 50 %  av att jag skrev igår, allt  enl statistiken.

 

Dagens tanke: Imorgon är en annan dag

Jag lever

Allmänt Permalink3

 

Torsdag den 26 augusti 2010

 

Hjälp så hemskt det varit utan kontakt med cybervärlden på flera dar. Jag hoppas att ni kära läsare ej gett upp eller trott att jag slutat skriva pgr av att jag är för sjuk.

Nej hela vårt datorsystem brakade ihop, men min dator tappade allt inkl vårt nätverk. Jag har ringt o grejat med bredband 2 o de hade svåra problem att hitta igen oss och jag fick lämna in min dator till verkstan för att de skulle få igång nätverkskortet, drivrutiner mm. Nu kan vi komma ut i garaget på fibern men det är ju ej det trevligaste stället att skriva på.

Än så länge har vi ej fått igång routern så risken  är stor att vi måste köpa en ny igen och då är det jag rädd att det är svårt installera den.

 

Och vad hjälplös man blir, all information som jag brukar söka på nätet var ju oåtkomlig, inga räkningar kan betalas och jag som använder datorn för att överleva min sjukdom har verkligen känt av detta, vad ska jag göra när jag ej orkar ngt, titta i taket är inte så uppiggande?

 

Veckan har inneburit att mina biverkningar kommit igen den ena efter den andra, nu senast röda utslag på ryggen, svullna leder, huvudvärk, stressad och irriterad och trött. Magen den värker och någon tid för röntgen har ej kommit

 

Igår fick jag i alla fall ha sammanträde hemma och det var trevligt, ger  lite av känsla att man är med i något.

 

Ute är det kallt o regnigt, undrar verkligen hur mina tomater ska hinna mogna. Rosrabatten har stillestånd för maken är jour dygnet runt.

 

Blev så upprörd när sonen kom från skolan idag. Har är ju hörselskadad och absolut i behov av slingan. Då ahr rektorerna lagt spanska lektionerna i en sal utan slinga. Vad tänker de med?

Ett främmande språk o ingen möjlighet att höra. Dessutom var de övriga slingorna trasiga så han har haft jättejobbiga dagar med att anstränga sig o inte höra. Sökte hörselläraren hela eftermiddan. Den stackaren har ju det heltufft med att hålla kontakt med alla skolor i hela kommunen. Men i kväll ringde hon upp och skulle maila rektorn få se vad som sen händer.

 

Nu är det kö på internetsladden o datorn så nu ger jag den vidare. Skulle det dröja med inlägg så är det datorn o Internet som strular och vi har fortfarande inte fått ngn ordning på stordatorn.

 

Besök och telefon är alltid uppskattat

 

Dagens tanke: Vägen uppåt är ju aldrig stängd

 

Till top