ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Mickelbo

Allmänt Permalink4

Torsdag den 31 juli 2014

 

Det svalare vädret gör att nätterna blir lite bättre. 

Maken var till vårdcentralen o hans blodvärde är fortfarande för lågt så imorgon ska han få en järninfusion till.

 

Under tiden packade jag fikaväskan för vår planerade utflykt.

 

I våras var maken till Mickellbo på utflykt med kyrkans pensionärer och sen dess har han pratat om att vi borde åka dit.

 

Så idag var turen kommmen för denna tur. Vi plockade upp sonen flickvän på busstationen och så körde vi inåt landet.

Fyra och en halv mil från staden ligger detta ställe. Jag trodde inte att det var en sån attraktion men det var massor av bilar när vi kom dit.

 

När maken betalde in oss här jag en röst som hejar så glatt på mig. Det visade sig vara en bekant som jobbade extra där några dagar och som dessutom läser min blogg.

 

Här kunde man nu bese alpackor, dromedarer, grisar, små ponnys, får,  påfåglar, ankor, marsvin , kaniner, kossor mm. Sötast var alpackorna, Vad Gud måste haft roligt när han skapade dom.

Som tur var var det en lagom liten runda att gå, även om jag vilade många gånger o önskade att jag haft rollatorn istället för kryckorna.

 

Vi satte oss vid parkeringen i skuggan och fikade, oj vad gott det smakade. Vi fick sällskap av två svarta får som var så nyfikna på vårt fika.  

 

Jag sov en snutt på vägen hem.

 

I kväll gjorde vi åter en utflykt för att kolla kylfrys. Usch vad less jag är o vad less jag är på försäljare som inte vet något. Snart går det inte längre utan kylen.

 

Dagens tanke:  Nästan inget i naturen är helt perfekt och ändå är det så vackert

 

 

 

Åskoväder

Allmänt, biverkningar Permalink1

Tisdag den 30 juli 2014

 

Hade träff med Frösundas verksamhetschef som ska sluta. Vi har känt varann i 17 år så det känns konstigt. Få se nu hur framtiden blir.

 

Sonen började skrapa garageväggen. Maken målade bord, städade hela huset o klippte gräset på båda sidor. Det är inte så enkelt med gräsklippningen som det låter då jag har hur mycket krukor med blommor som ska plockas bort från gräsmattan. Men det är otroligt så fint det blir med nyklippt gräs.

 

 Efter maten rev jag upp ett armband och började göra ett nytt. Tog en stund innan tråden o jag var överens . Så något har även jag gjort idag. Tyvärr får jag så ont i ryggen när jag ligger längre stunder i badenbadenstolen. Blir för stort tryck på ryggen.

 

Något som oroar mig är min minimala ork. Om jag gör något vad som helst, ex vattnar några blommor så blir jag totalslut och måste lägga mig för att återfå andan. Blir sånt tryck över bröstet. Vet inte om det är brist på kondis eller bråcket som gör det eller cytostatika behandlingen som tar all energi.

 

Till middag åt vi nyskördade grönsaker med falukorv, gott och nyttigt. Tyvärr har inte min broccoli fått några buketter så jag vet inte vad som är fel

 

Ikväll kom fina vännen M förbi så vi diskuterade assistentfrågan. Fikade o pratade.

 

Maken vattnade överallt vilket visade sig vara onödigt när vi fick världens åskväder  med skyfall, regnet  behövs för jorden är så torr. Men åskan är inte kul, den är rakt ovanför oss.

 

Dagens tanke:  Det är när natten är som mörkast som ett ensamt ljus gör störst skillnad.

 

 

Rådhusparken

Allmänt, biverkningar Permalink3

Tisdag den 29 juli 2014

 

Sov bättre så glad för det. Mycket av mitt liv dessa veckor blir koncentrerade kring detta med sovandet då jag vet att det snart är dags för ny behandling o sömnbrist.

 

Något jag ändå märker är att jag har väldigt liten ork, den tar slut efter bara jag varit uppe en liten stund.  Vet inte hur den ska förbättras. Pressar mig varje dag att orka lite mera men går inte så bra. Men då detta är min bättre vecka måste jag försöka att göra saker.

 

Vi gjorde en tur till Vita huset, de hade en kylfrys som de skulle ta hem men den var så dyr så det tål att tänkas på, var inte den utgift vi ville ha just nu.

 

Några shorts till mig finns inte att få tag i så det är bara be att mina lappade håller denna sommar.

 

Låg ute en stund på baksidan och pärlade. Sen in o vila i sängen. Ja varvar mellan säng o ute i korta stunder

 

Jag har inte sett den nya Rådhusparken och längtat att få gå där, så i kväll for make, son o jag ner. Vi parkerade så nära som möjligt för att jag skulle orka gå. Solen sken så vackert på älven, måste vara ljuvligt för de som sitter på Sjöbris o äter antar jag , har aldrig själv ätit där.

 

Mycket folk var i farten o vi kände oss som turister för vi är aldrig på stan på kvällarna.  Vi hade tänkt äta en glass där nere men det fanns ingen glasskiosk där. Son o maken gick upp till mac donalds medan jag väntade i parken men där höll de på rengöra glassmaskinen.

 Det slutade med att vi köpte mjukglass på torget o så höll vi i dom o körde bil till nästa nya park och där satte vi oss o tittade ut över älven o njöt och åt glass. Något sådant har vi aldrig gjort förr. Så nu finns ett minne av glass och broparken i samlandet av  minnen

 

 

Hem o tränade att gå några steg efter gatan, måste passa på innan det blir is o snö att få lite muskler i benen.

 

Dagens tanke: Varje litet steg är ett steg framåt och är en framgång att glädjas åt

Till top