ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Pärlhimlen

Allmänt Permalink4
Valborgsmässoafton 2012

Hemma igen efter en helt fantastisk helg i pärlhimlen och pärlornas tecken.
Så många underbara människor jag mött, så mkt kärlek och värme jag fick och sån glädje.

Tänk att få skapa så mkt som bara tiden räcker till, att få prata massor, att få gå på workshops och lära nya saker av tålmodiga ledare, att få skratta, att få dela mitt intresse med maken så han fick se vilka fantastiska vänner jag fått och vad vi gör. Han gick två workshops, det ni, det finns hopp om att dra ner honom i pärlträsket!!!!
så här ska makens armband se ut när det är klart


Själv gick jag workshops i infattning av cabuchon,  leatherwork, knyta pärlhalsband grundkurs  och fortsättningskursen, rawteknik och småpärlor. Bilder ska komma när jag färdigställt de jag påbörjat.


Sen vann jag ett andra pris, hör och häpna bland alla dessa fantastiska tävlingsbidrag. Det var verkligen oväntat. Människorna som är på dessa kurser är helt otroligt duktiga och kreativa så man bara står i stum beundran och så lyckades lilla jag hamna bland dom 

Ja det var härliga dagar och jag kunde glömma smärtorna för ett tag. Visserligen undrade jag om jag skulle komma välbehållen från flyget för bårbilen som skulle hämta mig visade sig var en buss med båren liggande direkt på golvet mellan stolar. När jag undrade om båren gick att höja eller dra ut sa de nej, man fick ta sig ner själv!!!! Men jag är ju handikappad, kan ni inte lyfta upp den? Till slut höll dom den som snedställd bräda och så fick jag lägga mig så, rent livsfarligt och sen skumpa runt på golvet. Jag bad verkligen Gud om beskydd.

På Lindigö blommade vitsipporna och träden höll på att bli gröna. Maken gick på en promenad och plockade en bukett vitsippor till mig. Så vackra.

Igår kom goa M från Uppsala och hälsade på, så kul träffas. Supersnälla M o J hade skickat pengar till en middag så vi åt Pizza innan vi skulle hem.  När ajg skulel ta mig upp ur soffan så missberäknade jag storleken på soffan och kom  för långt ut o ramlade och slet mig så förskräckligt i ryggen. Skyndade  mig o tog värktabletter men det hjälpte inte.

Tack och lov var det ett annat företag med en riktig bår som hämtade mig. På flyget var det gott om plats så jag fick ligga, tack Gode Gud , för jag hade inte fixat att stå för smärtan

Hemma väntade sonen med nykokt kaffe och nybakade mackor från snälla G o H som varit förbi på eftermiddan.

Är så superglad att jag kom iväg på denna helg. Tack alla som bett och tänkt på mig/oss denna helg.
Tror att skapandet är en sån gåva som Gud gett oss, han som själv är Skaparen. Det ökar välbefinnandet och man mår så ofantligt mycket bättre när man gör något positivt och kreativt. Att jobba med pärlor stimulerar så många sinnen och det ger såna kickar. Att dessutom få göra det med likasinnade, glada generösa människor gör det ännu bättre. Gud är verklgen god som gett mig denna gåva och som hjälpte mig hela denna helg så jag fick njuta av allt.

Sov så gott i natt men fick inte sova ut för jag hade tidig behandling på sjukhuset.
När jag kom hem gick jag en runda i trädgården och såg på alla vårblommor. Snön har minskat under helgen men vårkrattning dröjer .
Rara I o IL kom och hälsade på och hade ljuvlig laxsoppa och mandelkaka med glass med sig så vi fick en trevlig lunch.

Det planerade Valborgsfirandet på Strömbäck blev inte av. Jag fick så ont att jag insåg att sängen var rätta platsen för mig men de andra skulle fara. Då fick sonens kompis plötsligt inte följa med för hans föräldrar och då ville sonen inte fara och inte heller lämna mig själv . Så det slutade med att vi alla tre var hemma och såg en film tillsammans. Det gick också bra.

Dagens tanke: Världen är full av problem Himlen är full av lösningar

Gud är den läkande kraften

Allmänt Permalink6
Torsdag den 26 april 2012

Natten blev kort. Somnade och vaknade av smärta. Är omöjligt ligga på mage eller sida för jag kommer åt revbenen och det är som att ligga på knivar
Sen höll jag aldrig på att kunna somna om igen.

Snabba ryck för hinna till strålningen kl 09. Idag tog det sån tid för de hade så svårt att ställa in. Sen kirurgen och sen hem. Intensiv dag men buren i alla fall

Trött och inte orkat något. Äter panodil för smärtorna.
Är så glad att jag packade igår. Tittar på väskan och känner lugnet

Det är tufft fara iväg mitt i behandlingen men jag vill så gärna så jag hoppas Gud ska ge mig krafter och glädje

Sonen bakade ostfrallor till fikat. Vi såg Ice Age på tv och där finns många lärdomar om vänskap och kärlek och hur man ställer upp för varann, ja till och med är beredd att offra sig för varann

Blir kort inlägg för jag har så ont i armarna att det är svårt att skriva

Dagens tanke: Vi tror Gud att är den glädjen som fyller vårt  inre när gråten haft sin tid

GENOM ETT BRUSTET HJÄRTA

Allmänt Permalink4
Onsdag den 25 april 2012

Hade svårt att somna men till sist gick det.
Morgonen gick till telefonsamtal till olika ställen på sjukhuset.

Idag började strålningen men först skulle jag prova ut en ny tyg korsett, de var försenade så jag blev lite stressad så jag fick be att få gå innan de var klara.  

På strålbehandlingen var de sena men jag fick vila i ett rum. Nu känner de ju mig så de hade förberett hur jag skulle ligga så bra som det går. Problemet är min högra arm, att få upp den ovanför huvudet är som att slita isär kroppen.
När jag låg där kom jag på att jag inte tagit extra oxis för luften där är inte bra och jag får astmabesvär Ja det var bara att be till Gud att det skulle gå bra. Idag tog det längre tid för de tog även bilder.  Jag använder stråltiden till att be för mina vänner.

Sen gick jag upp på behandlingsenheten för få tid för provtagning till veckan.  Fick vänta ett tag på bilen men passade på att gå och be tyst  för patienter och personal som jobbade. Sen kom en trevlig chaufför.

Väl hemma säger min ass, men vad ansträngd du låter i andningen. Då var det inte bara inbillning på strålningen att jag tyckte det var tungt men var så rädd jag suggererade mig själv i rädsla, så nu blir det att komma ihåg att ta oxis innan behandlingen.

Dottern hade skickat snabbmail, idag hade de jobbat på en soptipp med flyktingar från Burma. De levde på soptippen, ngt så hemskt att se. Tänker på vilka erfaren heter hon får och hur hon får möjlighet att visa Jesu kärlek där hon går fram.

Jag har använt tiden till att packa, för imorgon räcker det med sjukhuset och att vila till vi ska fara på Facett.

Såg trädgårdprogrammet med Pernilla Månsson, längtar så tills ”jag” får så. Men problemet är hur jag ska få tag i så många pallkragar som jag behöver. Ska flytta trädgårdsodlingen till pallkrageodling framför växthuset, bli mkt bättre höjd för mig.

Av en god vän fick jag nedanstående sång som jag tog till mitt hjärta, tycker att det stämmer överens med det jag skrev igår om mörkret, det finns en blick som ser mig när min börda blir för tung, en sårmärkt hand som bryter udden av smärtan


GENOM ETT BRUSTET HJÄRTA
Det finns en blick som ser din börda
när du inte orkar mer
En sårmärkt hand som bryter udden
av den sorg som livet ger.

Det finns ett namn som kan förvandla
nederlag till ödmjukhet
Ett leende som kan förändra bitterhet till tacksamhet.

En dag skall du åter få älska
bortom rädsla, skuld och skam
Helt genomlyst - underbar ljusström
som förlöser bryter fram.

Ja, när du nått din egen botten
och du faller ännu mer
när räddningen gått helt förlorad
det är då som undret sker.

För hur skulle Kristus komma
Hur skulle Kristus
om inte på detta omvälvande sätt
Genom ett brustet hjärta,
genom ditt hjärta.
Älskade, var inte rädd!
Var inte rädd!

Dagens tanke: Ja, när du nått din egen botten
och du faller ännu mer
när räddningen gått helt förlorad
det är då som undret sker.
Till top