ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Tomhet och hopp

Allmänt Permalink5

Måndag den 30 december 2013

 

Juletid verkar inte vara bloggtid för mig. Det är som att jag inte räcker till eller snarare att  vi lockas vara upp för länge o då orkar jag inte skriva.

 

Nu är det tomt i huset. I lördags for sonen till Livskraftlägret och idag på morgonen for dottern till Malmö. Tänk vad det känns.

Jag ville vakna innan hon for så jag kunde packa med lite smått o gott som hon har att äta de första dagarna i Malmö och som påminner om hemmet. Så gjorde alltid mamma också med oss när vi for hemifrån. Men man kan inte skicka mycket för det är ju inte mkt som ryms i en resväska med kläder o lite julklappar.

Hon var så orolig att ngt oväder skulle ställa till det så jag har bett i en vecka för återresan o det gick bra. Hon har lyckligt kommit fram.

 

I lördags skulle vi skynda oss o spela sonens julklappsspel innan han for på lägret, var ”Med andra ord”, och sonen erbjöd sig vara i lag med mig mot far o syster, men jag trodde jag o han skulle vara för hårda motståndare mot de andra så jag sa att jag är med pappa så får du o M vara ett lag. Det bytet skulle jag inte ha gjort. Dottern var en överdängare, snabb som bara den, och sonen lika så  jag o fadern förlorade stort. Varken maken eller jag var nog snabba o idérika. Men kul var det.

 

I går kväll skulle jag o dottern testa Rummi kubb för nu hade jag läst på reglerna. Det visade sig vara ett migränutlösande spel för mig. Jag klarar inte att flytta blicken snabbt o fokusera på siffror o färger. Blev yr, fick migrän o ögonproblem. Synd för jag gillar tanken i spelet. Även här var dottern en svår motståndare.

 

I går var jag i kyrkan och det var mer folk än på annandan men det var en snabb gudsjänst men fin. Roligt träffa lite återvändande hemma folk man ej sett på hela julen.

Vi har ju inte varit någon annanstans än hemma under hela julen, förutom till kyrkan, så för mig var det extra roligt prata med andra.

På kvällen gjorde dottern lite skoljobb, sen packade hon o jag låg på sängen och var underhållare. Oj vad jag kommer sakna våra sängprat, tänk vad nära vi kommit varannn de sista åren.

 

Sen kunde jag inte somna för magen värkte så vidrigt. Klockan var nog närmare halv fem innan jag somnade. Så det blev tre timmar sömn. När maken for med henne till flyget så försökta jag somna om men trodde inte det skulle gå. Vaknade kl 11 av telefonen Då var det maken som undrade om jag levde. Han hade varit med bilen på opel för fixa glödlampor man inte kan byta själv , innan besiktningen på torsdag. Han var chockad över att jag sov. Jag var så tacksam att jag fick två timmar till.

 

I helgen fick vi tag på julskinka för 9.90 per kilo så vi köpte mer så nu är den i ugnen. Vi hade köpt för liten julskinka före jul så den är slut så detta var ju ett fynd.

 

 

Nu är det kväll. Nacken värker, misstänker att det är sen spelandet i går .

Vi hade en trevlig kväll här hemma med I o L, mycket prat och fika. Fick så vackra tulpaner som påminner om våren och nytt liv.

 

Just nu känner jag mig så tom. Vet inte om det beror på saknaden av barnen, värken, oron för att inte somna eller att det varit full rulle o då blir kontrasten så stor?

Men ber om hopp och en ljusning. Jesus kommer ju med hopp till en mörk värld

 

 

Dagens tanke: Snart nytt år med hopp om förändring

 

 

Mellnadagsrea vilket mörker när man har min sargade kropp

Allmänt, Guds omsorg, biverkningar Permalink4

Fredag den 27 december 2013

 

I natt fick jag sova, jag somnade efter en halvtimme. Så underbart. SÅ tacksam

När maken tvättade mig började det klia på stortån, när jag kliar med andra foten lossnar en skinnbit o det visar sig var en riktig blåsa där med öppet sår. Även en blåsa på andra foten. Undra vad jag nu drabbats av? För att kunna ha på skor o strumpor fick det bli compeedplåster.

I stortån som jag opererade i somras hade jag fått ett rejält nageltrång med varinfektion förra helgen, tyvärr skulle tånageln klippts förra veckan men ass vågade ej så nu hade nageln tryckt sig in i skinnet. Jag som bar ett hopp om att äntligen få börja badträna igen när såren från operationen i buken läkt lär få vänta igen. Hoppas det inte blir samma krångel igen. Nu kör vi med alsolsprit omläggning och tandtråd

På tal om sår så känns det som jag har kvar ngt vasst i operationsområdet. Det sticker och irriterar. Blir det inte bättre så måste jag väl höra av mig till sjukhuset

 

 

Dottern och jag hade bestämt att åka på Strömpilen och byta min julklapp och se om vi hittade något på rean. Det är bara att konstatera, man ska vara ung, man ska ha en kropp med två bröst . Man ska inte vara utan bröst ,.vara ryggskadad och ha både bröstväst och plastkorsett. Då finns det inga kläder varken på rean eller på fast pris. Jag prövade och prövade o till slut vreds sig dottern av skratt det fanns inte ett plagg som passade och passade det någorlunda då stack korsett en ut som ett stort horn. Tänk att det ska vara så omöjligt att hitta ngt som inte är gnskinligt, inte så urringat som har ett snyggt  fall så jag kan känna mig fin.

 

När jag var i Malmö i höstas hittade jag en blustunika som var perfekt och ångrar nu att jag inte köpte den i två färger. Dottern ska gå på den affären o se om de finns kvar .

 

Men vi hade trevligt  och dottern hittade lite på rea, bl a en klänning för 100 kr i en ljuvlig blå färg.  Jag behövde många vilopauser men det är tur att det bara är ngn meter mellan varje butik. Men jag var fullkomligt däckad på vägen hem. Hade så ont att ajg knappt kunde andas såd et blev sängen direkt. Sen hjälptes dottern o jag åt med att göra maten. Trevligt

 

Sonen och flickvännen tog hand om tvätten, det blev lite paniktvätt inför lägeråkande sonen imorgon. Han ska på Livskraft lägret över nyår, det ska även flickvännen så de får det säkert trevligt. Det brukar vara så andligt givande dessa läger men det behövs förböner för ungdomarna och ledarna

 

Med posten kom det en del julkort och en julklapp från A . Kul med et som kommer i efterskott.

Började titta i Impecakatalogen på blomoor och frön för nästa år,, fick ett bra tips av min syster att jag kunde använda julklappspengarna från mamma till växthusbevattningen ja,g önskade mig då kan jag  ju beställad den själv på nätet så slipper min man ha ångest för internetbeställning

 

På kvällen fick vi trevligt besök av K o P. De hade med sig kaffe o en julhandduk och vi fick gratta K i efterskott, jag fick göra upp om ett misstag och så fick de sin tackpresent för hjälpen på min födelsedag.

Sen fikade o pratade vi tills det var dags för sonens flickvän att åka hem o då fick hon skjuts av P till bussen. Det är så härligt med vänner som man kan prata med om allt även trosfrågor . Det är viktigt få dela tron med varandra.

 

Dagens tanke: Släpp aldrig taget om dina vänner! (Nalle Puh)

En annan dag med sömnbrist

Allmänt, Guds omsorg, andligt, biverkningar Permalink1

Annandag den 26 december 2013

 

Så vidrig natt. Somnade efter kl 04 .var som en trasa när jag for till kyrkan. Kände att jag behövde komma hemifrån o bryta mönstret.

 

I kyrkan var det lite folk, utanför strömmade folk till köpcentrenas reor, tänk om den strömmen gått till Guds hus för att  ta emot vad han vill säga.

 

Det var en jättefin gudstjänst med bra predikan och en fin bönevandring där vi även fick engagera oss för de som lider för sin tro.

 

Det var kyrkkaffe idag som alltid och så småningom fick även jag trevligt fikasällskap, jag har ju ett ståbord som jag fikar vid och därför är jag beroende av att andra kommer till mig och inte att jag går till dom.

 

Maken och sonen for ner o bytte lite julklappar, tröjan blev till två tröjor och byxorna blev mindre och i en annan färg. Sonen var jättenöjd.

 

Under tiden fick jag besök av vår fd taxichaufförs fru som kom med mandelpotatis och lite älgkött så jag bjöd in henne på fika. Tänk vilken vinstlott jag drog för 30 år sen då jag åkte bårbil för första ggn med taxiägaren  och vi sen blev goda vänner. De är så trevliga och rara.

Numera är det hästar som gäller och inte bilar.

 

Vi har umgåtts ikväll bara familjen. Nu värker mitt huvud så jag ber till Gud att jag ska få sova, jag orkar snart inte om det inte vänder

 

Dagens tanke: Gud:

Var inte ledsen, bara lär dig att lita på mig .... i allt det goda och det dåliga.
 Och tvivla aldrig på att min plan för din dag alltid är bättre än din plan
Det här var bara en annan dag att vara din Gud och jag älskar att titta efter mina barn..

 

Till top