ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Telefon från Spanien och inlägg från Holmsund

Allmänt, Guds omsorg, biverkningar, växter Permalink0

Torsdag den 28 februari 2013

 

Fick sova bättre i natt så det var lättare att vakna. Supersvullen i ryggen så ass sa det var som ett hårt lock över ryggen. Jag kände knappt att hon rörde mig, inte bra så det blev mkt muskelkräm. Haft mycket domningar i ryggen idag.

 

Bad Gud om kraft att orka börja om med gudstjänstplaneringen och det gick riktigt bra. Mitt i allt fick jag ett uppmuntrande meddelande på Fb där en vän påminde mig om en predikan jag haft för tio år sen som gett henne så mkt. Tänk att hon skrev det just idag när jag behövde pepp. Tänk att hon mindes och att jag fått ge ngt som fastnade till än idag.

 

Nu har jag mailat mig själv alla dokument så inget ska försvinna och att jag ska kunna öppna dem överallt.

 

På em gjorde ass o jag en minitur till Blomsterlandet , var halva priset på frön för medlemmar, köpte tre påsar plus myrmedel i dosa så vi får bort myrorna inomhus. Såg att några tomatfrön som jag satte i lördags har kommit upp

 

Så ringde telefonen, var från Spanien , en vän som jag ej känner så mycket men som ville gratta och tacka mig för min blogg och ge lite tips. Blev så glad för hon är en verklig kämpe på sitt håll. Så glad att min blogg får betyda saker för många oavsett var man bor.

 

Sen tog tröttheten ut sin rätt så sen har jag inget gjort mer än försökt förhöra det sista i samhällskunskapen och haft överblick på sonens sportlovslägerpackning. Oj vad februari gått fort, hur kan det var sportlovsläger redan?

 

Har hela veckan haft som mål att få in lite bilder på bloggen men orken har inte räckt till.

 

Dagens tanke: Uppmuntrande ord kan förvandla en hel dag

En mindre katastrof-men kännbar

Allmänt, andligt, biverkningar Permalink4

Onsdag den 27 februari 2013

 

Sov uruselt, sån klåda, brännande stickningar i hela kroppen, kokande ansikte, tomatröd och rally på tankarna.De  gick runt runt, hur jag än försökte bryta dem så gick det inte. Var urslut när morgonen kom

 

Svårt sova på dagen också, så det var ingen hitdag

 

Då belsöt jag  mig att fortsätta med gudstjänstplaneringen och i går hade jag gjort allt klart i en grovplanering, skulle bara renskriva och när jag ska öppna dokumentet då är allt borta. Allt. Trodde jag skulle bryta ihop. Sökte i fyra timmar, bad till Gud, försökte leta på all sökord men allt var borta, Varenda sång, varenda tanke, alla hopknytningar och välkomstord hela programplaneringen.

Så besviken och ledsen. Förstår det inte.

 

Kände mig helt uttröttad och hur ska jag orka börja om igen. Arg och besviken på Gud, jag som har så lite kraft och så var allt bortslösat. Vad gör man då?

 

Jag släpper inte Gud även om jag är arg, jag har bett om nya ord och hoppas att jag ska få flyt imorgon. Kanske jag hade bett för lite igår och gått i egen kraft? Eller är det sånt som kan hända i livet ändå?

 

Kände mig så ur gängorna. Hade lovat träffa pärlvänner och bjuda på fika men kände verkligen ingen lust fara iväg.

 Men jag for och blev glatt överraskad. Dels för att det visade sig att jag behövdes där som lyssnare och ”psykolog”, det jag har gått igenom i livet kan ge andra något, dels för att jag blev uppvaktad på födelsedagen. Så glad. Mitt humör förändrades. Jag fick inte mycket gjort men jag var där och jag var behövd.

 

När jag kom hem var jag på gott humör igen. Då var det dags att förhöra sonen på samhällsekonomi och då säger han att jag är bättre än läroboken och att jag borde skriva en lärobok i samhällskunskap för jag är så bra på förklara lättfattligt.

Då blev jag så glad. Vi fick en riktigt mysig stund och sen säger han att han är så glad att jag är en så bra mamma som är så välutbildad och klok och att han lär sig så bra av mig när jag förhör honom.

Jag är bara så tacksam att jag kan vara till hjälp. Han började längta efter morfar så då v´fick vi prata om morfar i himlen också. Han hade velat var så stor som han är nu och föra samtal med morfar.

 

Men nu ska jag försöka att inte ligga och älta det försvunna dokumentet utan be om ny ork och ledning för morgondagen.

 

Dagens tanke:  att ge något till andra reflekterar tillbaka i överflöd

Bygglov

Allmänt, biverkningar, växter Permalink2

Tisdag den 26 februari 2013

 

Så tacksam, fick sova mer än vanligt den första natten  men hela förmiddan gick åt till att somna, springa på toan, sova, toan etc. Kunde inte hålla ögonen öppna.

Lederna i kroppen rör sig igen.

Prickig över hela kroppen och klådan under bandagen är inte kul

 

Det trygga i alltihop är ju att jag känner igen symptomen och vet att det är en process som jag måste gå igenom hela tiden för varje behandling. Inte för att det gör mindre ont av att veta men jag vet vad det beror på så jag blir inte rädd.

 

Fick första numret av Allt om trädgård idag, har en korttidsprenumeration. Nu vaknade trädgården i mitt hjärta. Såg så många fina blommor som jag vill ha, ssk blå, såg bla  ett blått kungsljus. Fanns så mkt intressant att läsa. Det värsta är att här ligger snön så djup så man får drömma länge innan det blir verklighet med trädgård.

Men jag kände hur mitt sinne ljusnade. Det var som att det började växa små blommor i mitt hjärta och det värmde mig inombords

 

På em blev det inbetalning av räkningar och förberedelse av gudstjänsten på söndag.

Ass fortsatte med omplantering av blommorna. Det går sakta framåt. Såg första tendensen

på chilifröna att de sticker upp.

 

Skulle scanna in lite dokument men det är omöjligt att få scannern att vara kompatibel med datorn. De går inte att få in, vet inte vad jag ska göra för  jag måste få in dem.

 

Ikväll såg jag Bygglov och blev allt avundsjuk. Tänk om de kunde komma till mig och göra något liknande, ett uterum skulle inte var fel för oss alla, en pärlvrå till mig och en arbetsplats för makens reparationer av gitarrer i garaget, det vore han värd.

Men vi bor väl för långt borta och är för lite vackra

 

Dagens tanke: Det finns inget bättre skönhetsmedel än lycka

 

 

 

Till top