ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Vikarie igen

Allmänt Permalink0
Torsdag den 31 maj 2012

Sov så otroligt gott när maken väckte mig. Blev en kort natt för jag var övertrött igår kväll och kunde inte somna.

När ass fått upp mig började hon må dåligt och blev yr. Hon gick o la sig en timme men blev inte bättre så då åkte hon hem. Det där är lite knepigt, de får ju inte lämna mig men hur gör man när de blir sjuka?
Hon ringde kris och bemanning och de viste inte om de hade ngn att skicka. Kändes verkligen inte bra.
Jag var tvungen fara på strålningen och där var de försenade men chauffören väntade på mig så det gick bra. Fortfarande inte hört av krisen när jag kom hem.

Tänkte just ringa chefen här i stan men då öppnades dörren och en vikarie klev in. Men då höll hon på skrämma ihjäl mig. Vore ju smart om de ringde på dörren.

Lite blev gjort men vi missade att jag måste smörjas efter strålningen. Och fortfarande kollar hon inte upp hur jag mår.

Min ordinarie kommer inte i morgon heller utan det blir vikarie. Det har varit tungt i vår med så mkt frånvaro, vi kommer aldrig i fatt och det blir ingen ordning på det jag vill ha gjort. Dessutom hade jag tänkt att ass o jag skulle åka på stan så jag kunde köpa en födelsedagspresent till maken som fyller år på måndag men nu föll det också. Vet inte hur jag ska lösa det.

Det blev vinbärskräm till middag och panodil till mig så jag skulle orka på kören ikväll.
Kom ihåg rings sjukhuset för att höra hur det blir med cellgiftsbehandlingen om 1,5 veckor för jag tyckte de räknat för lite tid.
Mkt riktigt hade jag rätt så de bytte läkartid så jag får komma tidigt för då hinner man ge behandlingen  under dag tid. Det är tur när patienten kan tänka själv.

Maken hämtade mig på kören och vi drog iväg till Maxi för det var tomt i kylen. Det är märkligt så många fler kassar det blev när jag var med och mkt dyrare också. Men det måste vara mer än en månad sen jag var på en affär men jag var helt slut när jag kom hem.

Då hade gulliga G  B varit hit med nybakat matbröd, det smakade supergott till kvällsfikat. Välsignade medmänniskor.

Dagens tanke: Det är svårt att ge bort vänlighet, den kommer hela tiden tillbaka till dig

Smyckeparty

Allmänt Permalink7
Onsdag den 30 maj 2012

Synnerligen trött och slut men jättetacksam för ett mkt trevligt smyckeparty hemma hos rara S.
Jag berättade om pärlor och min väg in i pärlornas väg. Fick uppleva att bli tolkad på teckenspråk för en av besökarna var döv och hade med två tolkar.
Det var jättetrevliga människor allihop och jag fick sälja både smycken och schalar och fick ngr ny beställningar på smyckeschalar.

Dagen idag har varit lite bättre än igår men höll på tuppa av på sjukhuset när de skulle lägga om såren. Inte av omläggningen utan av ansträngningen att ta mig dit. Sjuksköterskan sa jag var kritvit i ansiktet Men när jag fått ligga en kvart hade jag återhämtat mig och andningen var normal.
Fick med mig nytt omläggnignsmaterial. Har börjat få påverkan även under armen.

Sen låg jag resten av dan för orka med smyckepartyt. Men det var värt det, jag älskar ju att träffa folk och att få göra friska saker.

Här nedan följer några bilder på smyckeschalarna men korten blev inge bra. Schalarna finns i många färger och med olika dekoration.De är supersköna och mycket användbara. Man får gärna beställa

Dagens tanke: Livet är en resa , följer du med till destinationen himmelen?

Rabarber var är du? Och stort tacksägelseämne

Allmänt Permalink5
Tisdag den 29 maj 2012

Upptäckte just att två inlägg inte publicerats, dels gårdagens Däckad och dels torsdagens  Jesus helade dotterns Ipod så nu har jag lagt in dem,. Inte konstigt att jag inte fått några kommentarer på dessa då ni inte kunnat läsa dem

Nu kommer dagens inlägg

Fortsätter och mår dåligt. Håller på svimma stup i kvarten. Bara på förmiddan kände jag av det 10 ggr. Jag kan inte böja på huvudet och titta neråt eller i en låda då är det färdigt. Tur jag har min  ordinarie ass som har koll på mig och känner mig.

Så här dåligt mådde jag inte förra gången, så antingen är det att jag fått mer strålningar o är trött av det och att varje herceptinomgång ökar på biverkan eller så är det att förra omgången åt jag panodil flera ggr per dag för smärtorna i revbenen.
Är jag inte bättre imorgon så tar jag panodil för  att se om det ger ngn förändring för så här orkar jag inte ha det.

Hade strålningen mitt på dan och visste inte hur jag skulle orka, var totalt färdig när jag kom hem.  När jag ätit och vilat kändes det lite bättre.
Vi gick ut för jag skulle få lite frisk luft. Jag låg medan ass började lyfta upp pionen. Den har inte blommat på 18 år så nu får den en ny chans med att lyftas lite högre och lite gödsel. Eljest vet jag inte om den får stå kvar, det är i så fall för sin fina bladfärg.

När ass skulle ta upp jord i komposten upptäcker hon spår av rabarber och helt plötsligt ser vi tre platser med små rabarberskott. De hade överlevt i komposten under vintern,  små bitar hade nog hamnat där när växthuset skulle på plats, den stora plantan dog ju.

Nu fick de små bitarna gödsel och hamnade i skyddat läge med sol. Blev sååå lycklig över detta fynd. Sen var det dags för ass gå så vi hann inte vad jag tänkt.

Jag försökte få sonen att förstå att middan var buffé, det vill säga man fick välja på 4 små rätter, äh säger han, det är rester som inte räcker till mer än en person. Tänk att han genomskådade mitt försök att göra maten mer lockande. Min aptit är lika med noll.

Skrev klart en ”artikel” som LM ville ha, jag vet inte om det var  till Vårt Budskap, men sanningen att säga var jag så trött när hon ringde i går och ville att jag skulle skriva att jag inte fattade vad det skulle vara till, förhoppningsvis fattade jag vad jag skulle skriva om. Egentligen tycker jag att det är roligt att skriva bara jag kommer igång och har något att skriva om.

Maken jobbar tre kvällar denna vecka plus heldag, inte blir det mkt kraft över att göra ngt.

Men ett tacksägeleseämne som dessutom kom med raketfart är att jag får behålla mina assistenttimmar. Tänk att det finns kloka människor som ser o förstår.

Dagens tanke: Att oroa sig är att bära morgondagens börda med det som är kraften för idag, det är som  att bära två dagar på en gång.
Det flyttar in morgondagen i förväg in i dagens dag. Oroandet tömmer inte morgondagen på dess sorger, det tömmer dagen på dess ork

Till top