ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

I svagheten

Allmänt Permalink3

Söndag den 30 sept 2012

 

Sov ganska bra men oj vad mkt jag hann med i drömmen, bota sjuka, tillverka nya botemedel lära ngn ta körkort på tre dagar, vara på fest, resa och samtidigt som jag drömde så visste jag att jag drömde och funderade om det var tid att vakna. Inte underligt jag var slut när jag vaknade.

 

Kände mig inte alls i form. Men jag hade beställt taxi så jag tänkte jag måste försöka ta mig iväg till kyrkan. Men bara att få på sig tröja och kjol gjorde att hela jag skakade och kallsvetten rann över kroppen. SÅ slut 

Men envis som jag är for jag och skyndade mig tacksamt till min kyrkbänk där en kompis hjälpte mig med dynor o kuddar så jag kunde lägga mig på direkten.

 

Det var en fin gudstjänst men jag var så trött så min koncentration var ej maxad. Det handlade om änglar idag, det är ju Mikaels dag.

 

Många av oss har erfarenheter av änglar men vi kanske inte delar erfarenheterna med andra, vi är rädda att tala om andliga erfarenheter men kanske det skulle styrka om vi vågade dela vad vi varit med om.

 

Fikat var en mardröm för min kropp. Jag var så darrig att kallsvetten rann och mina fika kompissar sa jag var alldeles blek. Fikat är en social gemenskap som jag verkligen gläds åt men nu fick jag samtidigt kämpa med att hålla mig upprätt. Så till sist ville jag bara hem för att få lägga mig. Orkade inte gå runt och prata med ngn fast jag velat hälsa på fler och höra hur de har det

 

Maken har drabbats av ngn konstig yrsel, men var lite piggare en stund så han tog krukorna på baksidan. Han hann inte mer än diska klart dom så kom skyfallet igen.  Hoppas yrseln är ngt tillfälligt så han inte blir sjuk när jag är så klen.

 

Har nu förhört sonen på historia från neolitisk tid till Romarrikets fall och som vanligt älskar jag att få repetera mina kunskaper o historia har alltid varit ett favoritämne. Sonen har prov i morgon.

 

Armarna är blytunga idag, maten fastnar mer än vanligt i halsen och benen består av sockerdricka. Plågas extra mkt av lymfbandagen idag. Mina söndagsvarianter som är svarta är mkt tjockare av ngn konstig anledning, enl sjukgymnasten har det med färgningen att göra. Men i o med att de är tjockare så blir man ännu klumpigare och huden andas ännu mindre. SÅ jag tror att även en sån liten grej suger energi när man redan har slut på den

 

EN kompis tröstade mig idag med att ”man får så mkt cellgift som man tål utan att avlida för att ta död på cancercellerna, så det är inte underligt att du mår så dåligt”

Så jag får kanske bara acceptera att det är så vidrigt som det är

 

 

Missade citationstecknet i går i överskriften underbar, Biverkningarna är inte underbara, det var en ironisk tanke som skulle ställas mot det underbara livet som förhoppningsvis väntar.

 

Sen så är Gud god oavsett vad jag känner, Gud är god för det han har gjort för människan i och genom Jesus och för att all äkta godhet bor i honom. Men ibland blir upplevelsen av Guds godhet större som när jag fått sova lite bättre. Inte så att Guds godhet varit mindre för att jag inte fått sova, men det är lättare känna tacksamhet över Guds godhet när det hänt ngt positivt.

 

Nu ligger en ny vecka som ett oskrivet blad framför mig.

 

Dagens tanke: Trosbekännelse på änglarnas dag

Jag tror på en Gud som bryr sig
Jag tror på en Gud som blev människa
Jag tror på en Gud som omsluter oss med godhet
Jag tror på änglar som omger oss
Jag tror på varje människas skyddsängel

Jag tror att änglarna rör sig mellan himmel och jord,
precis som i Jakobs dröm
Men verkligheten är ibland grym
Jakob inte bara den som fick se änglarnas stege,
utan var den som kämpade med sin Gud

Målet är himlen, men vägen dit innebär kamp
Vi behöver inte inbilla oss något annat
Ibland slåss, ibland vila
Se tillbaka: Gud var där, och jag visste det inte
Jag var vid himlens port, och jag visste det inte ( Karin Långström-Vinge)

 

 

 

 

 

Underbara biverkningar för att få leva ett underbart liv

Allmänt Permalink1

Lördag den 29 september 2012

 

Sov faktiskt bättre i natt ssk mot morgonkvisten Måste ha varit gårkvällens uppiggande sällskap som bidrog med mkt samt en god Gud.

 

Ute forsade regnet o jag såg kruktvättningen regna bort.

 

Goa IL ringde o undrade om jag ville ha lite morötter , rödbetor  och lingon och det tackade jag ju inte nej till.  Hon kom cyklande och när hon såg de oskakade mattorna så hade hon ett dåligt samvete att avhjälpa så hon skakade dem i stället. När maken kom hem från stan var mattorna skakade så då kunde han bara lägga ut dem och så hade det blivit uppehåll så han kunde sätta igång med stora krukrengöringen. Nu är alla krukor på framsidan diskade och borden tvättade. Ja ngr krukor på baksidan är  kvar. De diskade är snyggt inplockade i förrådet. Tänk vad fort det går när man har mer ork än vad jag har. Jag orkade ta in 5 träpinnar!!!!

 

IL och jag fick en trevlig fikastund hon hade med vinbärsrutor till kaffet så jag måste tigga receptet för de var så goda. Vad jag är tacksam för livets goda vägar, vänners omtanke. Middan blev nu snabbt planerad, det blev  rödbetor med  smör till  Supergott.

Sonen blev plötsligt bortbjuden och fick nytt mod.

 

Vårt skafferi har hållit på att gå över styr när jag ej orkar hålla min minutiösa ordning o det varit för många assistenter som ej satt tillbaka sakerna på rätt plats, så jag tänkte, ja men att ordna upp i skafferiet ska jag väl orka.

Oj vad jag misstog mig. Efter två hyllor är jag alldeles skakig. Mår illa och känner mig utslagen igen, hjärtat känns av lite mer än vanligt, ansträngt liksom. Men hoppas lite vila hjälper

 

Mentalt har jag mer ork än i kroppen. Tänk att man ska få såna biverkningar för att få leva ett underbart liv.

För livet är underbart trots dess uppgång o nergång. Det viktigaste i livet är att ha vänner, vänner att dela livet med, vänner som bryr sig och vänner som man själv kan betyda ngt för. Ja självklart familj och släkt men jag räknar in dem i vänner, för är man inte vänner i familj och släkten så är det ju inte så mkt att ha

 

Fick  nyss ett sms av sonen som värmde hjärtat så nu kan jag tacka Gud.

 

Ute vräker regnet ner så krukdiskningen hanns precis  mellan skurarna. Så skönt få sånt bortklarat innan vintern kommer. Då allt är klart ute kan man mer koncentrera sig på innejobbet, tex mitt soffprojekt som jag fortfarande inte har fått tag i skumgummi till. Men nu får nog det ligga på is för jag måste ju planera min pärlpackning till helgen och hur mkt man rymmer på 20 kg flygvikt.

Ja ni läste rätt. Pärlor kedjor verktyg etc väger mkt och är utrymmeskrävande. Jag vill nu inte behöva köpa sånt jag redan har.

 

Vi har ikväll festat på P goda biskvier som blev över sen går kvällens fika. De var lika färska och goda idag. Jag gillar verkligen biskvier när botten är mjuk och kletig och krämen kläggig och chokladen perfekt.Och så en kopp starkt kaffe till det. Det kan faktiskt tränga igenom de bedövade smaknerverna.

 

Hoppas nu på mkt läkande krafter så jag ska orka flyga ner till Stockholm, måste ju orka stå på planet, samt sen orka med själva pärlhelgen. Ser så framemot att träffa en massa trevliga pärlvänner från PärlSverige.

 

Har ikväll försökt sy lite på ett armband och det är ju inte fysiskt tungt men jag är helt slut, kallsvettig o skakig av det lilla. Usch jag blir besviken. Dessutom sydde jag av en av mina dyrbara pärlnålar Och inte har jag någon bra bok heller att läsa.

 

Dagens tanke:  Försök vara tacksam för det du har och inte lessen för det du inte har

 

Släpp nu lite solsken in släpp nu litet solsken in

Allmänt Permalink6

Fredag den 28 september 2012

 

Jag sov lite bättre i natt trots att mitt hopp igår kväll inte var ssk stort. SÅ glad för det.

 

På förmiddan kom goda vännen M förbi på förmiddagskaffe o hade choklad med sig. Tänk vad mkt ett besök gör, det lyfter en ur sin egen tankebana, det vidgar vyerna och ger en lite glädje som bottensats.

Visst jag mår inte bra men det är godare fika med  ngn annan även om det smakar dåligt i sig, smaken får en skjuts av glädjen av gemenskap.

 

Sen jag vilat gick jag ut en stund på gården för solen sa: kom ut, idag värmer jag, och det gjorde den. Strövade runt lite på baksidan och försökte tömma ngn kruka men det var för mkt ansträngning så nu ligger jag här igen. Skratta inte, det var små plastkrukor jag inte orkade, de stora lät jag vara!!!! Man glädjen över solen värmer mig i botten.

 

Släpp nu lite solsken in släpp nu litet solsken in Öppna hjärtats fönster och släpp solen in släpp nu lite solsken in

 

Tyvärr är de för kallt lägga sig i en Baden baden  stol och stå still orkar jag inte men nypan frisk luft var värdefull. Hoppas det blir så här fint väder i helgen för då kan jag få fler nypor, men ryktet säger regn imorgon.

 

Glad för alla varma tänkvärda ord.

 

Nu i kväll var maken på konsert och goda vännen P om hit på fika. Vi har inte träffats på länge så vi pratade o pratade allt från pyssel, utbytesstudenter o politik Så hon for först kl 00.40 och då kom maken hem. Vi smaskfikade på  supergoda nybakade chokladbiskvier som jag faktiskt kände smak av, som hon hade med sig. Fick ett pysselljus oxå  Hon hade med sig så vi kunnat pyssla men tiden räckte ej o min ork var för låg, jag kallsvettades bara av att ta fram fikat.

 

Dagens tanke: All Gud någonsin ber dig att göra, även om det är svårt,  frågar han därför att han har någonting stort i åtanke för dig

 

 

 

Till top