ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

God fredag

Allmänt, Guds omsorg, biverkningar Permalink4

 Långfredag den 29 mars 2013

 

Sov ganska bra i natt men vaknade med nytillkommen rejäl värk i ländryggen så inte heller idag någon kyrka.

 Men jag har bestämt mig att inte klaga över det o känna att dagen blir förstörd.  Men jag tycker det är svårare att ta till sig påskens budskap om jag inte är i kyrkan, få sjunga de fantastiska psalmerna som ofta är en predikan i sig, få känna delaktighet i Jesu lidande, känna  att påsken är något mer än en vanlig helg, ja det är ju kyrkans största högtid egentligen och därför kan jag  känna att det är tråkigt att de som kan för hälsan inte mer tar vara på möjligheten att gå.  Att på ett ssk sätt påminnas om att Jesus dog för våra synder, vilket lidande han utstod för oss. Att jag får ta mot detta av bara nåd. Det är stort

 

I alla fall såg jag tvgudstjänsten o var tacksam för den. I går såg jag Bibelfilmen och det blir fortsättning i kväll.  Att påminnas om bibelberättelser stärker tron. Ffa att lita på att Gud  är med oss

 

Gulliga I kom förbi med mina kvarglömda fat i Grisbackakyrkan. De hade varit på gudstjänsten som hade varit så bra. Måste höra med S om hon ska lägga ut predikan så jag får ta del av den

 

Vi förmiddagsfikade i växthuset . Kanonskönt.

 

Vilade och tog det lugnt.

Fam L kom på besök och hade fina påskliljor med sig. Så trevligt

 

Nu har vi sett Bibelfilmen, tycker att de fokuserat lite för mycket på kamp och strider och för litet på hur Gud verkligen leder sitt folk och är med dem, gör tecken och under. Men imorgon verkar de komma över till Nya testamentet. Hoppas de mer gör Jesu liv rättvisa.

 

Har också pratat med dottern som återkommit från Danmark. Hon hade haft det jättebra hos sin bibelskolekompis. Kul att hon fick den möjligheten. I kväll hade hon varit i kyrkan på påskmiddag  och var nu lyckligt hemma. Vi saknar henne men jag gläder mig att hon börjar känna sig hemma därnere.

 

Dagens tanke: Spring inte genom livet så fort att du glömmer inte bara var du har varit,
utan vart du är på väg.
Livet är inte bara ett lopp, 
utan en resa som du ska smaka på varje steg längs vägen.....

Ögonblicken - de korta stunderna bildar ditt liv.

Missar du ögonblicket missar du livet!

Publicerat i: Tänkvärt

 

 

 

Gud är en mästare på omöjliga ting

Allmänt, Guds omsorg, biverkningar Permalink2
Skärtorsdag den 28 mars 2013

 

Vaknade av att nacken gjorde så ont. SÅ inte ens sömnen  är mig förunnad.

Såg i tidningen att min väns mamma dött så jag använde tiden att skriva ett brev till henne.

Så roligt att gå kommentarer fårn flera okända läsare, det värmer.Tack Är så glad att ni hittat min blogg

 

Tack och lov har ass varit frisk hela veckan så jag fått massage varje dag.

Ass fattar hur ont  jag har när hon ser nacken o ffa känner på den.

Ja jág funderar på göra en tillbudsanmälan

 

Gårdagen fortsatte i värktecken. Ont överallt inkl i magen.

På lunchen kom maken hem med födelsedagsblommor från MB. Så kul få blommor igen En fin tulpanbukett

 

På eftermddan fick jag ett supertrevligt besök. Finaste I kom. Hon var representant för klädänglabudbärarna. De hade varit i Finkand i helgen hos underbara Ch o B. Då hade Ch sagt att hon tyckte så synd om mig som har så svårt hitta kläder och hon ville ge mig något. Så då hade Ch hittat en jättefin tunika i svart smed sydda stråveck.  DÅ ville I också ge mig något att ha inunder så då hade hon hittat två fina linnen . Tunikan hade hon fått inslagen så vackert på Din Bok  av H. Så här satt jag med två fina paket och jag öppnade dem på mitt långsamma sätt, linda av snöret, rulla upp det. Försiktigt ta bort tapen så man kan använda pappret igen Och där i kartongerna så låg kläderna. .

Snabbt prova  och det blev så snyggt ihop. I hade en superide att vända ena linnen bak och fram och då kom spetsen mkt mer till sin rätt.

Så vilka underbara vänner jag har. Måste varit Gud som viskat i deras öron.

 

Idag har jag inte känt lika mycket svimningskänslor så kanske det vänder nu.

Mamma ringde på förmiddan och läste upp ett stycke om att Gud är en mästare på omöjliga ting. Och det är sant allt från skapelsen, till att sända sin egen Son i Marias kropp till att vi får vara hans barn. Han kan vända det omöjliga i något möjligt. Han kan vända våra svårigheter till något gott. Påskens budskap är ju också att göra det omöjliga möjligt, att besgra döden och uppstå till liv.

 

I år har jag påskris och flera påskiga dekorationer som ger mig påskstämning

 
 
Sonens sexårspåskkort
 
 
Ikväll ville jag gå på Nattvardsmässan i Grisbackakyrkan dit jag brukar gå på skärtorsdag men eftersom maken jobbar i statskyrkan ikväll och skulle åka så tidigt så var det inget alternativ varken att följa med honom, han var tvungen vara så tidigt där, eller vänta i Grisbackakyrkan för det var så olika tider. Jag försökt ringa ngn som jag trodde skulle dit och att då få åka med. Ingen hemma och talade då in i telefonsvararen men inget svar därifrån. Så jag fick bli hemma.
 

Men det var en bra program på tv 2 om kristendomens historia så jag fick ändå lite till livs. Sen är det ju en bibelfilm i kväll att se.

 

Dagens tanke:  Ps 74

1. Du som gick före oss längst in i ångesten,
hjälp oss att finna dig, Herre, i mörkret.
2. Du som bar all vår skuld in i förlåtelsen,
du är vårt hjärtas fred, Jesus, för evigt.
3. Du som med livets bröd går genom tid och rum,
giv oss för varje dag, Kristus, det brödet.
4. Du som går före oss ut i en trasig värld,
sänd oss med fred och bröd, Herre, i världen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
 
 
 

Tålamodet tryter

Allmänt, biverkningar Permalink10

Onsdag den 27 mars 2013

 

Usch är  ordet för vaknandet om man är snäll i sin bedömning.

Kunde knappt röra nacken av smärta. Så svullet. Ser ut som en brottarnacke.  Det är hårda svullnader överallt. Varför skulle denna taxichaufför köra på detta sätt? Ja ger det sig inte snart måste jag nog säga till på taxi men som jag sagt tidigare är det svårt. Jag är i sånt beroende.

 

Dessutom har jag sån värk som när man tänker det ska bli oväder, det bara strålar i armar och händer.

Orkade inte skriva i gårkväll och nu har jag tagit pronaxen så tänkte skriva lite medan det värkar.

 

Har fortfarande problem med yrsel så mitt uppegående går inge vidare.

Ass o jag satt o tittade på almanackan med tanke på jobb och det är inte många hela veckor kvar innan sommaren, ssk som hon ska ha extra ledigt också. Så det kännns stressigt ssk med tanke på att jag inte orkar ngt just nu.

 

Mitt tålamod ligger i underkant just nu, smärtan gnager ut det. Det tär och tär och jag försöker hitta små guldkanter.

.

 

Igår var det påsklunch på Frösunda så då skjutsade maken ner oss.Det var gott men jag blev så sjuk efterår..Magen tålde inte alla olika komponenter o ändå åt jag så lite men det blev för mkt fett framförallt.

Jag skulle behöva en sån lunch utsträckt över flera timmar så jag fick peta i mig i sakta mak eller ha matlåda med mig så jag fick ta hem det jag hade på tallriken.

 

Det tog hela dagen att få magen att lugna sig.

 

På kvällen hade vi bönegruppen här, var första ggn utan vår B.   Det känns konstigt. Men hon firar ju bönegrupp med så många andra trevliga nu i himlen så hon har det bra. Vi saknar henne.

M hade gjort en kladdkaka med vit choklad som var supergod. Vi fick behålla det som var över så nu har jag bjudit ass på den som oxå gillade den. De åt med hallon men jag tål ju inte hallon så det blev jordgubbar för mig.

 

Solen skiner men det blir att njuta inomhus. Orkar inte gå till växthuset. Ser att fönsterluckorna öppnats av solvärmen.

 

Fortfarande inget planerat för påskhelgen, och som jag mår så är det svårt bjuda hem någon.

 

Dagens tanke:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till top