ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Lycklig och rik

Allmänt Permalink6
Söndag den 31 juli 2011

 

Lycklig är den som söker Herren Ps 81: 8

 

Oj vad fort helgen gick, Jag har inte alls hunnit vad jag tänkt jag skulle hinna innan operationen.

På ngt sätt har operationen hängt över mig hela helgen.

Igår hade vi en fin eftermiddag då vi var bjudna på middag till Kroksjö. P vågade ej göra maken lessen så det blev älggryta. Som vanligt supergott med färskmandel potatis och nyskördade grönsaker. Jag älskar småpotatis och smör.  Det blev en härlig kväll. Vi fick med oss resterna av middan så nu kan familjen äta god mat imorgon då jag opereras.

 

Även denna natt hade jag ont i magen, liksom jag haft hela helgen och det gjorde det svårt att sova.

Dottern och jag for på Backen på gudstjänsten. Det var en fin gudstjänst och T bad för min operation. Sen kom så många och kramade om mig och frågade hur det var och berättade att de ber för mig/oss och jag fylldes åter av en sån tacksamhet att jag har en församling som bär mig/oss.

 

SÅ lycklig jag är, så rik jag är .

Jag har en familj, jag har släkt, jag har vänner och jag har en församling. Och alla ber och tänker på oss.  Och i bottenglädjen ligger Gud .

 

Vad som än sker ligger det i Guds hand. Jag ber och hoppas på under. Gud är större än våra tankar och jag kan inte tro att hans plan för mig är slut. Jag tror Han vill göra mer genom mig än vad Han gjort hittills

 

I eftermiddag var vi på 50 årsfest hos E i Stöcke. Det var jättetrevligt. God mat och trevligt sällskap. Det är alltid så kul att se vilket umgänge ens vänner har. Jag kände i princip alla men jag visste inte att alla dom var vänner till E.

 

Nu har jag packat väskan för morgondagen. Känns lite som att packa ner livet idet. Har pratat med mamma och syster. Mamma läste ngr andakter för mig som tröstat henne i svåra tider.

 

Det finns mycket man kan be för.

 

Dagens tanke: Mitt liv är i Guds händer vad som än händer.

 

Sluta aldrig önska

sluta aldrig be

sluta aldrig hoppas

under kan ju ske

 

 

 

Utflykt till Mo

Allmänt Permalink6

Fredag den 29 juli 2011

 

Telefon väckning

Grrrrr

 

Dottern som stod på jobbet  med cykelnyckel men med låset hemma. Grrrr.

Man kan ju inte chansa i dessa tjuvaktiga tider så pappa fick göra en morgontidig utflykt.

 

Det positiva för fadern var att han kom upp tidigt och grundmålade där han oljat igår.

 

Själv plockade jag ihop lite krukor o satte in i garaget för odling i februari. Jag brukar alltid bli så irriterad över att alla krukor är i friggeboden och dit är det en massa snö och då får jag inte tag i dem. Så jag planerar för ännu en frösådd ett annat år.

 

Maken är inne och städar och själv väntar jag på sonen som sovit borta hos en kompis.

 

I dag är vi bortbjudna till goda vänner i Mo. Skall bli trevligt så jag återkommer till skrivandet i kväll.

 

Nu är vi hemma efter en jättetrevlig eftermiddag /kväll med A o B  mfl.

Vi fick god mat med blåbärspaj  och rabarberpaj som efterrätt. Kändes verkligen att det var nyskördat. Trevligt sällskap, trädgårdspromenad, pojkarna hann både ta sig ett dopp i älven och spela schack. En alltigenom lyckad kväll.

Sen blev jag så rörd när den ena 16 årskillen böjer sig in genom rutan och önskar att det ska gå bra på operationen på måndag.  Vad säger man?

 

Resan hem i den vackra kvällen med klarblå himmel och solen i nedåtgående var så vacker att det gjorde ont.

 

 

Nu ligger jag här och känner mig nere ikväll. Ibland kommer de svåra tankarna, de som oroar och gör mig rädd De som urholkar mig och tömmer mig på energin. De som gör mig rädd att jag inte förberett och fixat allt jag borde medan jag orkar . De där tankarna som oftast kommer på kvällstid. Det kan vara oro för annat som väcker dem, som är som en krok som tar tag i dem och plötsligt finns de där. Det var ett tag sen sist och då tror man att de försvunnit, att man bearbetat dem klart och att de är borta.

 

Kanske beror det på att jag inte fick min stilla stund idag som jag tänkt, att sinnet var för öppet, att det inte var så fyllt av Guds frid som det kunnat vara? Ja jag vet inte. Jag vet bara att en oro lätt leder till en annan.

 

 

Jag vill komma tillbaka till friden jag fick på Oas. Jag vill känna mig buren igen. Jag vill sluta oroa mig för operationen och sövningen. Jag vill……………………………..

 

Jag vill att Han som är  min frid ska fylla mig.

 

Tänker på orden i min mans förlovningsring; ”Jag vet väl vilka tankar jag har för er nämligen fridens tankar och inte ofärdens till att ge er en framtid och ett hopp” Jeremia 29:11

 

Hela familjen behöver fyllas av den friden

 

Dagens tanke: Livet måste inte alltid vara på topp, det är OK när det är bara OK....

Glänta på en dörr

Allmänt Permalink2

Torsdag den 28 juli 2011

 

Vaknade av telefonen och de som känner mig vet att mitt morgonhumör blir inte det bästa om jag väcks av telefon och sen inte lyckas somna om. Det var inte så mkt att göra åt det. Loppet var kört men humöret steg sen

 

Försökte mig på att röja i sovrummet. Fast jag ”jobbar o jobbar” syns det knappt ngn skillnad. Oftast slutar det med att jag måste inta sängläge för jag är så slut

 

Men äntligen dök min telefonladdare upp eller rättare sagt jag fick en ide från ovan. Sök i dotterns rum! Och vad ligger där?

Jo min laddare. Undras hur den kommit dit?

 

 

Så tacksam att den kommit till rätta för jag har inte kunnat använda telefonen på en vecka.

 

Maken fick agera taxi för dottern som haft så ont i en fot fick en jourtid på vct mitt i arbetspasset. Hon var ej glad över tiden då hon förlorar jobbtid och lön men sköterskan ville inte  ge henne  en jourtid på eftermiddan. Så den snälla pappan skjutsade henne. Orsak till smärtan var  Inflammation under mellanfoten och rekommendationvar att äta pronaxen och  att köpa nya bättre skor . Doktorn föreslog att föräldrarna skulle betala dem!!!

 

Sonen fortsatte sitt målande , denna gång under övervakande av mamma så att inga stegar försvann och i dag gick det bra

 

Maken oljade in alla brädor under takutsprånget. Men idag har det varit hett så det är ingen höjdare vara på plåttak

 

På eftermiddagen diskade sonen de sista krukorna.

 

Vi passade på att grilla idag, det var supergott. Alla nöjda och belåtna.

 

Idag gläntade vi på dörren till dreamcenter i Los Angeles icoh med att dottern började fylla i ansökan. Det otroligt vad de behöver referenser, men det säger ju lite om att de är noggranna i sitt utväljande.

 

 

Att glänta på en dörr är att sätta i gång en massa tankar, samtidigt har man inte klivit in genom dörren.

Tänker att många som säger sig vara sökare idag bara gläntat på dörren och inte klivit in genom den och därför har man inte fått se allt vad tron innehåller och vilken kraft den är i tillvaron.

När man öppnar dörren så kan vägen svänga så man inte ser vad som finns bortom kröken men bara för att man inte ser innebär det ju inte att det är något dåligt som ligger där, det kan vara en överraskande utsikt eller något som bara ligger där som en överraskande upptäckt.

 

 

När jag tänker på trons dörr sen jag det som en dörr ut i en oändligt vacker natur, i lite av det norrländska landskapet, med vatten höga berg och djupa dalar och oändligt grönt. Beroende på i vilken livssituation man är kanske man först ser dalarna för att man har det svårt men då ska man veta att det finns  utkiksberg och slätmark också. I ett liv får man möta både det ena och det andra, så är det i trons värld också.  Så våga öppna dörren på vid gavel, där väntar en fantastisk vandring. Och du går inte ensam där utan Herden går med, Psaltaren 23.

 

 

Den psalmen tröstar mig många gånger, vilar i den senare delen just nu.

 

Dagens tanke: Att våga ta steget är att öppna nya dimensioner

 

 

 

 

Till top