ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Gläd dig du jord

Allmänt, andligt, biverkningar Permalink3

Söndag den 30 november 2014 första advent

 

Första advent bara ordet klingar så vackert. Första, den första i raden av fyra.

Advent ankomst, ankomst av kungen, ankomst av Fridsfursten, ankomst av det lilla barnet som föds i ett stall.

 

Redan på morgonövningen kändes det bra. Jag har ju varit orolig att  halsen inte skulle klara av att sjunga efter min infektion men det gick så mycket bättre än väntat. Kände en sån fantastisk glädje att få vara med o sjunga in advent i vår egen kyrka med så fina sånger och en sån härlig kör. Jag som har såna problem med höjden kunde sjunga bättre än på länge och det fyllde mig med glädje att slippa tänka på varje ton om rösten skulle hålla.

Kyrkan var fullsatt av förväntansfulla människor

 

Det blev en härlig gudstjänst. Sen snabbfikade vi för att sen åka till Universum och Aula Nordica. Fick åka med B o A. På Universum bjöds vi på lunch, fläskkarré o potatis och grönsaker. Det smakade bra och jag kunde ligga o äta i baden baden. Skönt få vila

 

Sen började vi öva halv tre och jag kunde ha banden baden stolen på scenen och ligga o villa så mkt som jag behövde.

Vi var 450 st körsångare från södra Västerbotten. Så härligt.

Vi sjöng både advents och julsånger. På pausen vilade jag o fick en jättefin pratstund med fina I, var så länge sen vi sågs. Så kl arton vad det dags för konserten. Fullsatt aula Nordica

 

Både Vk och Tv västerbotten var där. Hann se inslaget i tv när jag kom hem.

 

Men oj så trött jag är i hela kroppen. Värk i magen oxå

Men tänkt att jag lyckades hålla huvudvärken som jag vaknade med i schack med pronaxen.

Är så tacksam till Gud som gav mig kraften att sjunga . Betyder så mycket för mig. Jag med all min svaghet får ära Jesus med min sång  och jag fick göra det med glädje. Så att jag orkade var tack vare Guds kraft.

 

Imorgon är det dags för cellgift igen. Hoppas få sova

 

Dagens tanke: Hans kärlek är undret världen borde se

 

 

 

Min underbare son

Allmänt, Guds omsorg, biverkningar Permalink1

Lördag den 29 november 2014

 

Kl 11 kom maken o frågade om jag tänkte sova bort hela lördagen och jag som trodde kl bara var 07 Så underbart att ha fått sova en sån natt på 10 timmar det behövdes verkligen

 

Sonen o jag hade bestämt att följa var adventstraditon att baka pepparkakor och lyssna på julmusik.. Gjorde degen i går kväll o var så orolig för jag tänkte fel i kryddningen så det blev dubbelt så starkt mot vad jag brukar. Sen kändes den så hård så jag hade nog i för mkt mjöl i den.

 

Men sonen var nöjd med konsistensen. Det var han som bakade mest. Jag hade inte ens ork kavla ut min del utan maken fick komma o kavla innan han får på jobbet.

 

Jag gör alltid supertunna pepparkakor använder mig av gladpack så jag behöver inget extra mjöl. De blir inte vackra men de smälter på tungan. Sonens är lite tjockare men goda och vackrare

 

Båda barnen hav varit med o bakat sen de var 1,8 år men som sonen sa: när jag var mindre ville jag få ut så många som  möjligt av min deg så då var en kork bästa måttet, så han hade en massa korkpepparkakor i sin burk.

 

Dottern hon älskar degen som den är så jag sparar deg till hennes hemkomst så hon får äta o ev baka några.’’

 

Jag tror aldrig jag känt mig så orkeslös o svag vid pepparkaksbaket som i år.

 Ja 2009 bakade vi inte alls, var ju då jag började med cellgifterna o var totalt utslagen. Då fick vi alla julkakor vi behövde av underbara vänner. Jag var ju mesta tiden på sjukhuset o maken pendlade mellan jobb hemma o sjukhuset till mig.

 

Enl sonen var jag lika trött i fjol o då hade jag just tagit bort livmodern o äggstockarna o hade förmodligen redan mina lungmetasatser då jag hade så ont över lungorna. Men jag minns inte det så jag får lita på honom.

 

Vi tog en fikapaus mitt i ( jag hade haft många pauser på soffan) o sonen var så tyst så jag frågade vad han tänkte. Jo han tänkte på min framtid o hur jag tänkte på den. Det är otroligt, han som är yngst är nog den som frågar mig mest om detta. Han kommer bli en underbar arbetsterapeut.  Så vi pratade om det o jag började gråta när jag sa att jag ville leva tills han och dottern var gifta o hade fått barn o då kommer han o tröstar mig o ingjuter hopp i mig att jag ska leva minst 10 år till. Oftast är det jag som ingjuter hopp i de andra så det var så skönt få den trösten.

 

Han lovade även att komma hem o baka pepparkakor om han flyttat hemifrån nästa år så jag inte skulle oroa mig. Visst man kan köpa pepparkakor men det är inte det det handlar om, utan doften och minnena o att vi har världens godaste pepparkakor o deg

 

Så nu har vi pepparkakor att bjuda på till adventsfikat. Tyvärr inget saffransbröd men pepparkakor är viktigast.

 

Min systerdotter med man kommer ikväll på fika.

 

Nu ligger jag här trött men tacksam över dagen.  Det blev ett trevligt fika men kände hur trött jag var av dagens ansträngning. Borde vila imorgon men det finns ingen tid till det för jag ska sjunga det är bara så.

Ibland tänker jag  man vet aldrig om det är sista gången så därför ska jag kämpa för att orka.

 

Hjälpte systerdottern med ett babymönster hur hon ska lägga ut det och ur hon ska sy-

Min snälla make skjutsade hem dom så dom skulle slippa åka buss

 

Vikigt få sova i natt så jag orkar med mastodontdagen imorgon.

 

 Sista strofen i min dagens tanke är så är vacker tycker jag.

 Den pekar på att vi har ett ansvar. Vi kan vara redskap för ljuset, inte för att vi är duktiga utan för att vi kan be om hjälp att sprida just ljus, att Gud ska hjälpa oss med att tända ljus i våra spår

 Man kan tänka på det där ibland. Lever jag på det viset? Finns det en chans, när jag lämnar ett rum, när jag avslutar ett samtal eller när jag säger Hej då till en arbetsdag, att det jag har sagt eller gjort lämnar ett spår av ljus? Ibland kan vi ju känna att det gör det, men långt ifrån alltid. Kanske skulle det kunna vara oftare?

 En sak vet jag i alla fall: Åtminstone jag behöver hjälp för att nå dit, för det finns mörker som jag rent mänskligt sett inte rår på.

 

Dagens tanke: 

Ett litet ljus har vi nu tänt

Det lyser på vårt bord.

Vi tänker på den son Gud sänt

till mörkret på vår jord.

 

Det ljuset slocknar inte ut

hur mörk än världen är.

Guds godhet den tar aldrig slut

hans hjälp är alltid när.

 

Det barn som gråter och är rädd

vill Jesus vara med.

Han som är ljuset på vår färd

vill följa steg för steg.

 

Så ber jag: Jesus, gå du med

på vägen där jag går.

Du som är hela världens fred:

Tänd ljus i mina spår.

 

 

 

Bredband 2

Allmänt, biverkningar Permalink2

Fredag den 28 november 2014

 

Jag skulle kunnat dö, svälta ihjäl törsta ihjäl  ramla utan att ass reagerade Är så irriterad på vikarien. Trots att hon fick tydliga instruktioner igår på vad som var viktigast att kolla så gjorde hon inget av det. Dessutom kommer hon mkt försent och inte ens en ursäkt.

Hon har återigen struntat i att ta med sig egna skor utan ska gå i våra skor hela dagen!!

 

Hur ska det gå nästa vecka när jag ska ha behandling, känner mig rejält orolig.

 

Om hon inte ser till att jag äter och dricker så hamnar jag på sjukhuset med dropp. Problemet är att när jag mår så dåligt så jag vill inte ha ngt och då måste ass se till att jag får i mig något,  jag har sagt att de får tvinga mig.

 

Sån otur att den värsta veckan är min gulliga ass borta, men hon är värd att få semseter.

 

Jag sov uruselt i natt och har varit så trött så jag har bara legat hela dagen

 

Ringde bredband 2 support. När jag äntligen kom fram på linjen fick jag sitta  i kö i 1,5 timme

 

Denna väntan i telefon orsakade att jag beställde pärlor, då det var black friday rabatt, för att ha något att göra –

När jag äntligen kom fram  säger killen jag pratar med att de inte gett mig min epost adress utan det måste var umenet så jag får ringa dit och sen skulle han ringa om en timme.

Jag ringer upp dem men de säger att de inte ger ut ngn epost adress, men hon felanmäler i alla fall

Sen får jag ett sms från dem att de inte har med saken att göra utan att det är bredband2.

 Under tiden har jag hittat papper från Skycom att de gett mig adressen o minns då att de köptes upp av bredband 2.  Då ringer killen från bredband 2 tillbaka o säger att han ska felanmäla det. Jag frågar hur länge det kan ta, ja det vet han inte.

 

Och nu 12 timmar senare har fortfarande inget hänt.

 

Dagens tanke: Håll fast vid tron, ge den näring och låt den växa och se vad som kan hända

 

 

Till top