ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Riktigt bra dag

Allmänt Permalink0

Lördag  den 31 juli 2010

 

Fick en god natt och då känns allt bättre. Haft mindre ont i mage o rygg än igår.

Tyvärr regn mer än halva dan.

 

Gjorde finjusteringar i predikan, förberedde gudstjänstordningen, jag har ju hela gudstjänsten, både ledningen och predikan.

 

Tillverkade några beställda änglaörhängen.

 

På em kom goda vännen M så vi fikade, fotade fotlänkarna hon beställt och pratade innann det var dags för henne att hämta dottern på sommarjobbet.

 

Haft smyckekväll med M:et i mitt liv. Hon fick mkt gjort en jag var för trött, inget ville lyckas. Men förkortade en fotlänk och fick göra om den två gånger för länkdelarna till låset

krånglade, sånt gillar jag inte.

 

Nu ska jag försöka sova så jag är pigg imorgon för det blir en heldag. Först gudstjänsten och sen ut på konfa föräldraträff  på Strömbäck.

 

Dagens tanke: Kineserna bär ut sin säng om våren och sover under körsbärsträdet.

Det blommar ju så kort!

 

Varför falla?

Allmänt Permalink2
Fredag den 30 juli 2010

 

Ibland undrar jag varför allt skall hända mig när jag behöver extra krafter och varför jag är så skör?

 

Nu ikväll stod jag på huk vid frysen och så faller jag baklänges. För de flesta gör det ingenting men för mig så blir det rubbning i ryggen och smärta och känselbortfall. Skyndade mig o tog smärtlindring men nu sticker, pirrar och värker det.

 

Magen har varit hemsk idag. På morgonen fick jag såna smärtor på en punkt i magen att jag övervägde att åka in. Var precis samma punkt som jag fick så ont vid förra herceptinbehandlingen. Sen lättade det lite så jag beslöt se om det skulle ge sig. .

Det har värkt i omgångar hela dan, försökt att äta lite, dricka mer. Dessutom tog jag inga vätskedrivande idag och då har jag varit mindre svimningsbenägen.

 

Vid en lite bättre tidpunkt idag for vi ut till Mattex antik, en storloppis med gräsliga priser visade det sig. Vi är på jakt efter en taklampa till sängkammaren och jag vet vad jag vil ha, Hittade en på Blocket men den var såld. Nu hittade jag några jag kunnat tänka mig, men alla jag gillade kostade ca 3000 kr. Alltså har jag en dyr smak!!!! Så det blev inga köp. Inte heler på returmarknaden fanns det något. De hade överhuvudtaget inga lampor

Blev så glad när jag läste min besökande väns P blogg där hon fotat en del av min trädgård och hon fått kommentarer om att folk vill ha en trägård som min. Sånt gör en glad. Min trädgård är verkligen en rikedom

Har försökt få ordning på allt inför söndagen. Eftersom jag ej lyckats få ngn organist så ringde jag  till sist A som spelat så ofta i sommar, och hon lovade ställa upp, vilken underbar människa. Hoppas hon blir rikt välsignad

 

Nu ber jag bara att värken i ryggen ska släppa så jag kan vara uppe i morgon.

 

Dagens tanke: Den som är glad åt lite

har mycket att vara glad åt

 

 

Magplågornas dans

Allmänt Permalink4

Torsdag den 29 juli 2010

 

Idag har det inte varit ngn rolig dag trots att jag blev så glad att solen sken.

Har legat på sängen med såna magsmärtor, prövat med värmekudde men det har inte hjälpt. Så snart jag stigit upp har det svartnat för ögonen o blivit svimfärdig. Dessutom huvudvärk.

Svårt veta vad man ska äta när det gör så ont och blir värre av mat. Korsetten är ett gissel dessa dagar, kan ju ej vara uppe utan den, så nu ligger jag med den uppspänd Får väl vara glad att jag ändå har en mage som kan värka. Känner en viss oro hur det ska gå med att starta upp Herceptinet igen om jag ej blir bättre. Tanken var ju att magen skulle läka när de avbröt behndlingen.

 

Har inte orkat göra ngt åt gudstjänsten så nu börjar det kännas oroligt och dessutom går det trögt på organistfronten. Nu har jag snart försökt nå de jag kommer på.

 

Känner mig klagig idag men hoppas på en ny morgondag

 

Fick ett uppiggande samtal av en vän som jag saknat medan de varit på semester.

 

Dagens tanke: Människor som sett mörkret

förstår att uppskatta ljuset

 

Julklapp från mamma som vi fick öppna i förtid

 

 

Till top