ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Var mig nära

Allmänt Permalink2

Onsdag den 31 oktober 2012

 

Tack för uppmuntrande ord till mig och stöd till dottern

 

Det blev en orolig natt. I drömmen intervjuade jag den ena assistenten efter den andra och ingen var bra, vaknade av oro. Ont i nacken

 

Jag är som en sten i nackmuskler och bröstrygg. Ass är helt förskräckt så här dålig har jag inte varit på mycket länge.

 

Började sprätta lös kardborrebanden från gamla ryggstödet till kökssoffan.

Sen ringde goda vännen P som ajg ej pratat med på länge och plötsligt inser jag att jag måste sluta för jag skulle till sjukgymnasten och bilen kommer.

 

Kastade i mig lite grönsaker och for. Var en känd taxichaufför så jag undrade om han hade ngn körning efter mig eller om han kunde vänta. Nej det hade ahn inte  så han kunde vänta för att slippa ta ut båren. Kollade med sg direkt hur lång tid det skulle ta och ringde sjukresor o bokade returen.

Sen mätte två sg mina armar och händer. De konstaterade att de armbandagen jag har ska slängas för de är urtvättade och har tappat elasticiteten. Jag som är så sparsam fick order att slänga allt från 2010 och 2011. Bra när ngn annan säger till. Det visade sig att min h arm är kortare än den vänstra. Märkligt

 

Men ang min värk i h arm ville de inte uttala sig, hänvisar bara till doktorn fast jag gav förslag på om det kunde vara en kärlsträng som värker. Ingen response. Besviken.

 

Hem och åt lunch, hann sprätta lite mer på ryggstödstyget och så var det dags fara och ta influensavaccinet. Det gick i ett huj. Ingen väntetid. Så på mindre än en halvtimme hade vi åkt dit, fått vaccin och kommit hem. Sköterskan verkade veta vem jag var och  undrade hur det gick för mig med cancern, jag kände inte igen henne , men roligt att de frågar.

 

I kväll har jag haft Gudstjänstutskottet, Gick fort för två visade sig vara sjuka och en hade åkt till Italien, så det var jag o en till plus pastorn.

 

Pratat en stund med dottern

 

Snart åker de på outrich och ska praktisera allt de lärt, be gärna för henne att hon hinner börja må bra innan dess och får glädje i uppgiften.

 

Hann se en snutt på Rosa bandet galan efter sammanträdet.

 

Tänkte då på orden Var mig nära. Var mig nära Gud mitt i vardan, mitt i livet, mitt i livskampen. Var mig nära mitt i familjen, var mig nära mitt bland vänner, var mig nära mitt i glädjen och mitt i sorgen.

 

Var dom nära som sörjer, var dom nära som förlorat livskampen, var dom nära som gråter, var dom nära som inte ser något hopp, var dom nära.

 

Känner sån frid i orden Var mig nära. Nära det är allra tätast intill, det är så nära som man håller ett ammande barn eller ett gråtande barn, omslutet på alla sidor. Omslingrat som mina morötter igår, ja här kommer de igen

 

 

 

 Dagens tanke: Var mig nära som blodet i mina ådror, som luften i mina lungor, som tankern i min hjärna och som värmen i mina kramande armar

Min assistent slutar

Allmänt, Smycken Permalink7

 

Tisdag den 30 oktober 2012

 

Vaknade av att jag hade så ont i magen.

Sen kom min ass med ett supertråkigt meddelande. Hon har blivit erbjuden en tjänst som hemslöjdskonsulent efter jul och ska söka den och får säkert den för hon har jobbat där tidigare. Jättekul för henne för hon gillrar verkligen sånt och såna jobb växer inte på trän men så fruktansvärt tråkigt o jobbigt för mig.

Jag har aldrig haft en så bra ass som henne och vi har klickat så bra på allting. Samma intressen, hon är duktig , hon ser och hon är så bra på fixa till snyggt, hon kan allt.

Så nu börjar sökandet och jag känner mig så less, det är nog  att söka vikarier men att hitta en ordinarie som jag kan leva ihop med så många av dygnets timmar  känns värre, man är så inpå varann att man behöver kunna prata med varann, ha likartade intressen o att hon kan saker.

Och jag som sett fram mot ytterligare ett trädgårdsår med henne,

Så nu måste ni hjälpa mig att be fram en som passar här. Det känns egoistikst att be att hon inte ska få hemslöjdskonsulenttjänsten för att jag vll ha kvar henne men det vore ju min önskan för egen del om man bara finge tänka på sig själv

 

Har inte mått bra idag. Ont i huvudet, magen  och bråcket.

 

Var ju fastande i morse för att jag skulle på sjukhuset och ta fasteprover.  Det gick bra och taxin väntade o på onkologen är de ju så rara.

 

Hemma igen och fick äntligen äta.

Dagens kärleksfulla morot från mitt trädgårdsland

 

Kollad åter om jag fått pengar från Bonprix men inte .

 

 Tog tag i  mitt dåliga samvete. Sa i ett svagt ögonblick att jag kunde trä om pärlhalsband och en nappade på det direkt fast jag hade ju tänkt hinna träna på det innan jag tog på mig något sånt och se hur mkt tid det tog.  

Sen har jag ju inte mått så bra att jag orkat med det.

För att bli säker på det gick jag en ny kurs när jag var på PUSS. Så jag har nu hållit på med detta. Fick problem nästan på en gång för pärlorna hade så extremt små hål så pärlsilket gick av så jag fick börja om flera gånger o ta ny tråd

 Sen upptäckte jag av en slump att det var olika storlek på pärlorna så jag måste trä dem i storlekts ordning, fick stå o klippa loss varje pärla och peta ut det gamla silket . Så bara uppstarten har tagit en massa tid.

Nu har jag knutit en tredjedel så jag är så tacksam för det.

 

Jag måste bli klar i kväll för hon skulle resa bort och ville ha halsbandet med sig.  Så sen återstår att beräkna priset, det är ju inte min starka sida.

 

Sen slog magvärken till dig igen

 

Dottern har varit till doktorn, det visade sig vara pollen säsong i LA och hennes astma har blivit mkt sämre och medicinen hade slutat verka och därför fick hon sån huvudvärk av att försöka få luft. Så nu har hon fått allergitabletter, astman spray och ny huvudvärks medicin. Det kostade 1200 kronor. Tänk här i Sverige hade läkarbesöket kostat max 300 kronor, vi har det verkligen bra jmfört med USA, så det var ingen kul kostnad att få i hennes smala budget, men det viktiga är ju om hon kan bli fri från sin huvudvärk så hon kan få ut det hon ska av utbildningen.

Imorgon ska jag ta influensasprutan.

 

Nu är halsbandet färdig knutet, sluttrådarna brända och lackade för att inte gå upp. Det blev så snyggt med ny tråd, som ett nytt halsband. Hoppas hon blir nöjd.

 

 

Fick ett långt långt skypesamtal från dottern som satt i ett varmt Kalifornien och svettades. Å så roligt prata med henne och höra hur hon växer i tron.  Det är såna bönhörelser för mig.

 

Dagens tanke: Omtanke ger värme och vänskap. 

 

 

 

 

Bojkotta Bonprix

Allmänt Permalink4

Måndag den 29 oktober 2012

 

Trött och ont i huvdet.

 Inskolning även idag. Tyvärr hade hon glömt allt hon sett i fredags  Känner i hela ryggen att massagen inte blev vad den borde.

Ägnade förmiddagen åt att ringa ett flertal samtal

 

Fortfarande inga pengar från bonprix. Nu är det fem månader sen de behöll mina pengar. Betala aldrig med kort i förväg till dem. Jag har ringt  flera gånger, jag har mailat dom och hela tiden lovar de att jag ska få mina pengar Men inga pengar har kommit. Jag undrar hur hög räntan skulle ha varit om jag varit skyldig dom pengar i fem månader?

 

Nu påstår de att pengarna är utbetalade men  inga pengar  finns på mitt konto. Så mitt råd är handla aldrig av bonprix och gör ni ändå det betala aldrig i förskott om du tror att du måste returnera något

 

Sorterade papper på eftermiddan men det tålde inte min nacke, den lilla rörelsen att böja huvdet o vrida lite grand , det var ödesdigert för nacken.tagit huvdvärkstabletter som inte hjälpte.

En till som har huvudvärk är dottern, Hon har haft huvudvärk i två veckor, Inga tableter hjälper. Nu ska hon gå till doktorn så jag höll på kolla med försäkringen för få veta hur hon ska gå tillväga. Be gärna för henens huvud. Det finns nya uppdateringar på hennes blogg. om man vil kommentera så  klickar man på datumet så kommer kommentatorsfältet upp

 

For på bönegruppen men mitt huvud värkte hela tiden så det tog bort en del av glädjen.

 

När jag kom hem luktade det nybakat i garaget, i datarummet luktade det pappalimpa men när jag kom till hallen kände jag ingen doft.  Hade luktsinnet bedragit mig?

Nej .nybakad limpa väntade på mig och nykokt kaffe

 

Dagens tanke: Plågan kan vara det frö
ur vilken lyckan spirar.

 

 

Till top