ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Att man kan bli så sjuk

Allmänt Permalink3

Måndag kväll den 30 november 2009

 

Oj vilken superjobbig helg det varit, att man kan bli så sjuk. Febertoppar upp och ner på 40 graders feber. De har tagit en massa prover, gett mer penicillin av annan sort. Natten var vidrig med ideliga febertoppar och svettil. De kollade mig hela natten så jag ej skulle få feberkramper

 

Idag tog de kontakt med infektion för ingen vet vad jag lider av.

Så nu har ytterligare blododlingar tagits och svampundersökningar, tror snart de tagit ut lika mkt blod som jag fick i senaste blodtransfusionen.

Fått tre nya antibiotika idag, dropp och just nu får jag ett dropp av fetter, äggviteämnen och salter. Det ser ut som en blandning av filmjölk och potatisgratäng.

Jag har sovit mest hela dagen, orkar ej hålla ögonen uppe. Har ingen matlust och det är jobbigt bara att föra armarna till munnen.

 

Jag är så glad för alla som ber för mig och oss, tror att det är det som gör mig så lugn trots allt.

Nu måste jag bara vara på benen innan helgen eftersom jag ska ha andakten på julfesten och det vill jag verkligen få ha.

Sen måste jag få ngr friska dagar innan nästa behandling så jag hinner planera och ordna lite inför julen. Det är det som oroar mig att jag ska var så här sjuk till jul då blir det inge roligt för någon av oss..

Adventstiden är för mig en sån underbar tid då jag får utrymme för min pyssellusta och får göra julfint. Jag vill åtminstone få göra lite fint även denna jul.

Snabbrapport

Allmänt Permalink4

söndag kväll

 

Snabbrapport

Fast jag ej orkar skriva

Febern stiger fortfarande, har riktiga frossattacker, de vet ej vad felet är, jag har legat helt nerbäddad hela dan under täcken och inte orkat ngt. Fick alvedon för kunna ta emot min syster o syskonbarn som på em kom förbi m kaffe o annat smått o gott o det ar trevligt. Men strax efter det att de gått satte frossan igång igen. Crp har stigit till 150 från 120 på bara några timmar. Alla  oroliga, både mamma och maken osh syskonen

Bed att Gud griper in  o vänder detta för nu orkar jag snart ej mer

 

Advent och mer feber

Allmänt Permalink0
Första advent

" Det susar gn livets strid en fläkt av himmelrikets frid en ton av harpotoner"…

Så var det advent, även här på sjukhuset tänker de på oss inneliggande så igår kväll kom de in med adventsstake, julduk och vas med enris. Roligt

 

Tyvärr blir mitt hälsotillsåtnd bara sämre. Igår började febern stiga igen, och jag fick känningar av hjärtat och de hämtade jouren som kontaktade min läkare. De beslöt ge mig ytterligare ett antibiotika i dropp, sätta in min hjärtmedicin igen och ta nya prover.

 

Förra natten aktiverades min whiplashhuvudvärk och jag fick så ont att jag  velat lyfta av huvudet och den återkommer varje natt, lite bättre på dan. Det gör så ont att ajg ej kan sova.

 

Hade 39,1 på morgonen så jag är helt slut. Skriver nu mest för att ni ska få veta hur det är, för egentligen orkar jag ej.

 

Saknar kyrkan. Maken o sonen kom upp o berättade hur bra det varit där plus att maken hade spelat in ngr snuttar på telefonen så jag skulle få en känsla.

 

Jag är helt slut överallt. Nu önskar ajg att det snart skulle vända. Gud kom nu

Till top