ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Influensa på gång

Allmänt Permalink2

 

Måndag den 6 januari 2011

 

Supertrött efter en delvis sömnlös natt. Försökte ligga och be när jag inte kunde sova, låg och försökte pränta in i mina tankar Jag är den lärjunge Jesus älskar och så till sist somnade jag

 

Men oj så trött jag varit idag och huvud och knäleder har värkt.

 

Ass bakade matbröd på bakstenen så jag kunde ta med till fikat på kvällens bönegrupp.

 

Sonens feber bara stiger,han vaknade med över 39 grader. Han rosslar och är tungandad. Hoppas att det går över snart och att jag inte blir smittad. Jag har ju tagit influensavaccinet.

 

Ringt sjukhuset för att få ta prover inför besöket hos hjärtdoktorn på måndag. Man kan ej komma på dropp in på kemlab när man har en portacut port. Fick en tid kl 10 imorgon, det jobbiga är att man ska var fastande så jag kommer vara rejält hungrig.

 

Fick också flytta provtiden på onkologen till dan innan jag ska ha behandling så jag slipper vara där redan kl 8 på morgonen för provtagning behandlingsdagen.

 

Har pysslat lite med mina smycken, fäst trådar, sytt i lås, limmat hängen på glasfusingen och börjat sätta priser innan smyckepartyt imorgon. Att sätta priser på det jag gör är så svårt.

 

 

 

Ikväll hade vi bönegrupp.  Jag kände mig så slut innan att jag inte trodde jag skulle orka men med två panodil och trevligt sällskap och gott fika så gick det. Så skönt med vår gemenskap där man kan få andas ut sina  egna bekymmer och in sina vänners och så bär vi åt varann . Det är lättare att bära åt andra.

 

Dagens tanke: Det enda sättet att tar reda på om en person  är att lita på är att lita på honom

Jag har en identitet utanför mig själv

Allmänt Permalink4

Söndag den 30 jan 2011

 

Söndag igen jag fattar ej var förra veckan tog vägen. Den bara försvann i mina magplågor.

I alla fall var jag på en jättebra gudstjänst igen. Var vår distriktsföreståndare som predikade och det var så bra.

Dagens tema var Jesus är vårt hopp Matt 14:22-33

Vår livskamp ser olika ut men alla har vi en livskamp. Den kan variera från tid till tid. Ofta längtar vi att bli av med kampen, Då säger dagens tema att vi har en förmån i att Jesus är vårt hopp.

Lärjungarna kämpade i mörkret och motvinden. De hade fått kämpa länge, sen kvällen till gryningen. Var en kamp på liv o död där i blåsten, de hade kunnat drunkna

Detta är lite av vårt liv. I perioder, som kan vara långa, så kommer kamp, prövningar, ensamhet, sjukdom. Liver är tufft ibland, ja jättetufft till och med. Vi vill slippa prövningar o frestelser

Men så är livet. Där i motvinden o farorna får lärjungarna kämpa och det får vi också.

Det är strax före gryningen som Han kommer. Vi vet med facit i hand att han kommer men det visste inte lärjungarna. De kämpade på där i motvinden, pressades tillbaka av vinden och tyckte inte de kom fram. Men han kommer och han räcker ut sin hand

Lärjungen Petrus var i båten i motvind och förskräckt och rädd för vinden och vattnet men så slänger han ur sig:Om det är du Jesus så säg kom

Han la hoppet  på Jesus. Hoppet på Jesus gör att vi i vissa situationer kan ha frimodig tro som gör att vi vågar göra det som ej går- här att gå på vattnet.

Petrus blev rätt snabbt orolig igen o började sjunka men då var Jesu hand där o drog upp honom

Jag kommer att falla eller fortsätta att jobba med prövningen men i båda fallen är Jesu hand där.

Guds princip för oss är inte att vi ska prestera utan at vi ska minnas vår grundidentitet. Minnas att han går oss till mötes i motvinden.

Kanske redan innan vi orkat be.  Jesus gör det, dvs kommer oss till mötes för att vi är hans.

Min grundidentitet som jag kan ha textad på en lapp i plånboken som en påminnelse om vem jag är

 

 

Ja nu fick ni en snabbt förkortad version av predikan men den talade så till mitt hjärta. Jag behöver verkligen påminna mig om att det finns en hand som drar upp mig när jag prövas och att jag är älskad oavsett prövningar. Det är inte i prövningen ja har min identitet utan i att jag är älskad av Jesus

 

Jag var förebedjare idag och det är en uppgift som ligger mig varmt om hjärtat. Tyvärr fick jag så ont i ryggen efteråt, stod inte så bra men det kan ej hjälpas.

 

Nu har biverkan hunnit till mina leder. Jag kan knappt böja på benen, men jag känner igen det så det är bara vänta på att det ska bli bättre

 

När jag kom hem gjorde jag några smyckeaskar få se om jag hinner dekorera dem innan mitt smyckeparty på tisdag. Kan ju vara någon som vill lägga sitt nyinköpta smycke i en fin handgjord ask.

 

Sonens feber stiger så det blev hans älsklingsmat till middag, sk Johnnys för att han skulle äta.

 

Sen har jag varit lite låg, försökt ingjuta hopp och mod men lyckas inte alltid så bra.

 

Fick förresten ett härligt mail idag. En okänd kommentar här på min  blogg besvarade jag o då visade det sig i vår mailkontakt att vi hade samma bakgrund och att jag visst vem hennes pappa var  och en hel del släktingar. Världen är bra liten.

 

Dagens tanke: Jag har min identitet som ett älskat barn till Jesus

 

 

 

 

 

Pärlmagi

Allmänt Permalink5

Lördag den 29 januari 2011

 

Tuff natt med lite sömn men fick en timme längre än på vardagarna. Dessutom mindre ont i magen idag och tur var det med tanke på vad jag planerat för idag.

 

Snabbt iväg på pysselträffen som jag anmält mig till på vinst och förlust. Det blev en trevlig dag. Gjorde inga stora smycken utan en massa örhängen. Goda vännen M hade beställt så jag gjorde lite olika förslag.  Träffade en del nya vänner. Det är otroligt av många som pysslar, de flesta gjorde scrapbooking, jag lärde mig vika askar.  Det var en kortare träff än vanligt men jag blev jättetrött ändå. Men samtidigt är det en magi att jobba med pärlor och se vad det kan bli av en enskild pärla. Olika tillbehör till en och samma pärla kan ge helt olika intryck.

 

Tänker på människan som en pärla, tillsammans med olika människor kan olika saker framträda. Vissa framhäver dina bästa sidor och andra dina sämsta. Men det kan behövas så lite för att lyfta fram en människa. På en pärla kan det vara en pärlhatt som gör skillnaden.

Tänk att få lyfta fram det bästa hos varann.

 

Sonen kom från Skellefteå och hade feber. Han ringde i natt och mådde inge bra. Feber är inte   bra inför en tuff skolvecka med flera prov.

 

Läste en fin dikt idag av en läsare som skrivit boken ”Längtans blå trådar.”

Jag fastnade för titeln. Jag tänker också längtan i blått. Trådar som sträcker sig långt eller kort framåt i tiden. Längtan efter skönhet, längtan efter hälsa, längtan efter vänskap och kärlek.

Längtan kan vara så mycket, det kan vara det lilla och det stora. Ibland längtar vi efter ett leende, ett telefonsamtal, ett kort, ja bara något som talar om att någon tänker på dig.

Ibland kan en kram av mina barn var det som vänder hela dagen.

 

Dagens tanke: Den egentliga kärnan i all vänskap och kärlek är detta, att man lika gärna delar

hans lidanden som hans glädje

 

 

 

Ovanstående bilder, dels systerdotters och dels egen, inspirerade mig till detta smycke.Solen som lyser och gnistrar gn de snötyngda träden och rimfrosten som sitter på en del grenar. Jag har försökt beskriva det i mitt smycke med att använda swarovski kristaller, miyukipärlor, silverlined farfallepärlor och droppar som symboliserar solen.

Till top