ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Dagens överraskning och Earth Hour

Allmänt Permalink4

Lördag den 31 mars 2012

 

Vi hade knappt hunnit upp i morse så ringde telefonen. Maken svarade.. Hörde han humma och säga ja det är vi. Det lät nästan som vi skulle få främmande. Sen försökte han med att det var felringning. Till slut sa han det var från Lövgrens blommor till mig.

Vem skickar blommor till mig?

 

Väntan gjorde att jag inte kunde gå till växthuset o fika för ngn måste ju öppna för budet. A var inte hemma o sonen var djupt försjunken i matte o hör ju inte så bra.

 

Till sist kom de, jag borde ju ha räknat ut att de kör ut först i slutet av dagen.

 

 

Snabbt rev jag av pappret o inuti var en fin bukett från M,,J o M. Som uppmuntran när  hon var på väg till Italien. Så glad jag blev. Skrev genast ett sms som jag hoppas hon får .

 

Riktig vårbukett.

 

Ute var det kallt o min glömda påskkruka såg inge glad ut . Jag glömde helt bort att ta in den i gårkväll vi har ju haft plusgrader så länge nu. Få se om den repar sig.

Fotade lite mer krokusar som vågade öppna sig mot solen

 

 

Tänk bara lite mörker så slår de ihop. Lite som vi människor, möter vi problem så är det lätt vi sluter oss i själva och blir hårt hopknutna.  Men bara solen tittar fram, inte ens luftvärme fick knopparna att öppna sig igen. Tänk om vi värmde varann lite mer då skulle vi våga öppna oss alltmer för varann. Guds värme genom oss människor till varann

 

Hur går det med min utmaning att uppmuntra någon i helgen?

 

Letade sen tagetes frön, verkar inte ha tagit frön i höstas, men jag var ju mitt uppe i  infektionerna efter op o sjukhusvistelse så det var väl därför det inte blev av. Hittade frön från 1997, undrar om de är grobara?

 

Längtar efter dottern men ber istället. Läste litet bloggar o kommenterade. Förresten ni som är nya läsare här är ssk välkomna och hoppas ni ska trivas i min blogg.

 

Ikväll deltog vi med många andra i Earth Hour, en timme i mörker för miljön. Vi hade levande ljus och det blev riktigt mysigt. Lite svårt hitta till toan bara.

 

Haft lite tungt med krafterna idag. Hade så många planer på vad jag skulle orka, men fick dels en riktigt yrselattack idag och sen så kraftlös i armarna, bara att äta var jobbigt idag. Ligger ju och äter och att lyfta armarna från soffan till munnen var som att lyfta 100 kg säckar. Misstänker att jag har mkt svullnad i armarna

 

Ser fram mot morgondagen. En gammal mkt kär klasskompis från Johannelund ska predika på kyrkan. Har inte hört honom sen vi gick pastorsutbildningen.

 

Nu går ögonen i kors så jag ska sova.

 

Dagens tanke:  Den enda vägen att bryta kedjor av fruktan och tvivel är att veta i ditt hjärta att Gud älskar dig, oavsett vad

 

 

Tävla om vårfint hår

Allmänt Permalink1
Det är inte ofta jag lägger ut tävlingar här men den här vart jag sugen på själv så därför lägger jag ut den

http://thatswhyimhot.devote.se/blogs/18375837/1213.htm

Lymftappning

Allmänt Permalink5
Fredag den 30 mars 2012

Jag är så lycklig och tacksam för att jag fick sova riktigt gott i natt. Ni vet en sån där natt när man inte minns att man somnade, utan man släckte lampan och så sov man bara, ungefär som när man blir sövd, ena sekunden är man medveten och nästa är man borta.

Kom  i alla fall ihåg att genast  ringa reseservice när jag vaknade  och beställa sjukresa. Jag gruvar alltid lite för alla är inte så trevliga där, men idag var det min turdag, för det var A som svarade och bara hennes röst när hon säger Reseservice gör en glad.

Hon ställer samma frågor som de andra men gör det på ett sånt sätt att man inte känner sig till besvär och man känner att hon är glad för att hon känner igen ens röst. Och jag fick beställa tur och retur utan att få till svar "att det får du inte". Så jag kände mig så vänligt inställd till hela dagen.
Tänk att en glad röst kan göra så mkt

Min ass sa det var tur jag skulle in för tappning för jag var så svullen både på framsidan och i hela ryggen. Det är mkt stön när hon masserar för det gör så ont men sen är det skönt. Jag mår så mkt bättre efter massagen

Sen kom en av mina favoritchaufförer och hämtade mig. Han är också så positiv. Jag fick vänta på kirurgen så jag hann bli orolig att jag inte skulle hinna till returtiden, men då kom M bröstsköterskan.
Hon är så rar och hon såg hur mycket vätska jag samlat sen i måndags, det blev en halv rondskål igen. Hon tror det är svullnaden som trycker på venporten och ger mig smärta.

M är ju ledig över påsk men hon tänker på oss patienter som behöver tömma lymfan och funderade på att gå in och jobba en dag så det inte skulle bli för många dagar vi inte har ngn att tillgå. Vilken underbar människa! Jag förstår att hon fått utmärkelsen årets sköterska.

När jag kom hem var det bara att lägga sig och vila för då var jag utmattad.
Läste lite bloggar och kommenterade. Men vissa dar blir jag så trött i armarna att jag knappt orkar skriva.

Ute snöade det och täckte mina fina krokusar

Fick ett kort mail från dottern att hennes telefon inte fungerar i Japan så vi kan bara ha kontakt en gång i veckan när hon kan ta sig till ett internetkafé. Så det är bara at be och hoppas att hon har det bra.

Mot alla odds så bestämde jag mig för att göra veckans stora utflykt, dvs att följa maken och handla

Jag vet inte om ni förstår att det är en glädje att få göra ngt så vardagligt och i mångas ögon så tråkigt. Men för mig är det att få se ng t annat, att få göra ngt friskt och att få ha koll på vad som finns och få idéer. Det är för ansträngande så jag får använda alla krafter och lite till för att orka ta mig runt och på slutet vill jag helst ligga i sängen igen men det gårpå viljan då.  Det blev en  billig matkorg med mkt innehåll för vi hittade så mkt på extrapris.
Sen blev det sängen

Min tanke att göra ngt smycke ikväll gick upp i rök, inser att ska jag göra ngt måste jag ha startat upp det på dan när jag är piggare, men det blev en pärlbeställning. Sen behöver jag hitta fler vägar att sälja

Dagens tanke: Gamla saker försvinner och allting kan bli helt nytt. Och något underbart kan hända dig
Till top