ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Tusen trädgårdar och Bönesvar

Allmänt Permalink3

Måndag den 30 juni 2014

 

Så var juni strax slut. Oj vad fort det går.

 

Igår var vi först på gudstjänsten, sen for vi på 1000 trädgårdar. Vi for på koloniträdgårdarna där min ass har sin. Hon hade talat med parkeringsansvariga att vi skull få köra in på området så jag skulle orka titta för jag orkar ju ej gå ssk långt.

 

Vilket underbart ställe. Så många fina kolonilotter. Men AM:s var finast som ett litet paradis. Sen var jag så trött så jag låg resten av kvällen.

 

M och jag hade en fin pratkväll och en skön bönestund

 

Idag har jag fått hjälp att montera in min växthusbevattning. Ska bli intressant att se om det fungerar.

 

Jag hade tid på onkologen för provtagning och sköterskebesök. Goda vännen M följde med så jag fick sällskap under väntan.

Syster B tog proverna, han är en gammal bekant, bad att det skulle gå bra ta proverna o det gjorde det.

Sen fick vi vänta i vilrummet o M o jag fick en härlig pratstund.

 

Det var nästan första ggn som jag skulle träffa bara sköterska för min doktor är på semester.

Och vilket bönesvar. Mina vita var 4,2 jämfört med 2,5 förra ggn, mitt blodvärde var 135 jmf med 124 förra ggn så det var fantastiskt. Så det blir behandling imorgon. Nerdragningen på min cellgiftsdos fungerade alltså så kroppen hann återhämta sig.

 

 

Hem och sen for maken med M till flyget. Själv la jag mig o vilade för jag var så trött. Men helgen gick för fort, vi hann bara börja prata

 

Sen var det bönegruppsträff  med grillning. Vi var i  GB:s uterum som alltid gör oss så glada. VI är verkligen de haltas och lyttas grupp. Vår friskaste medlem ser numera ut som en pirat med lapp för ögat för dubbelseendet.

 

Maten var god o det var tur vi hann få in vår grillkväll innan min behandling. Jag bidrog med nygjord rabarberdricka, pinnbröd och rabarberpaj.

 

Dagens tanke: Tag vara på varje stund av livet för det kommer inte i repris

Längtansbesök

Allmänt, Guds omsorg, biverkningar Permalink1

Fredag den 27 juni 2014

 

Idag är en längtans dag, min goda vän M från Uppsala kommer för att sitta vid min bädd och vi ska prata hela helgen.

Så nu vilar jag upp mig för att orka

Inledde övandet av talorganen när en annan god vän ringde idag. E o jag hade inte pratat på ett par månader men vi börjar där vi slutade då.  Vi har känt varann nästan hela livet o våra föräldrar kände varann o hennes pappa o min pappa gick Johannelunds pastorsutbildning tillsammans. Så vänskapen är djupt förankrad. Goda vänner bara finns där för att fortsätta

 

Solen skiner men fick just ett sms att planet är försenat. Hur vågar SAS minska på våra dyrbara minuter? Det är inte ok.

 

Varit så orolig för en annan av mina goda vänner M,  som varit sjuk i nästan en vecka o äntligen kom på sjukhuset igår. Tack o lov ingen stroke men en propp i en nerv till ögat så hon ser dubbelt och ska äta blodförtunnande. Så nu gäller det böner att dubbelseendet återgår-

 

Mammas undersökning gick bra och som hon förstått har de bara sett tarmfickor och det tackar vi Gud för.

 

Ni som undrar hur länge jag ska ha cellgift så vet jag inte, det är nog så länge kroppen orkar med, herceptin brukar vara 17 ggr så det har jag 12 ggr kvar på, dvs ett år om man ger det var fjärde vecka som hittills. Men ajg tar en behandlignsomgång i taget mer orkar man inte tänka på

 

Under väntetiden dök en annan god vän P upp med jordgubbar och vi fick en snabbpratstund. Jordgubbar är mitt älsklingsbär så det blev smarrigt till kvällsfikat

 

  

 

 

Legat ute i dag men det gillade inte ryggen, blev för stor böj i baden badenstolen, måste nog köpa en ny dyna för den har tappat stoppning i svankdelen och det har jag löst med att lägga en kudde där, men det blev för liten kudde idag och då kommer domningarna i rygg o ben som ett brev på posten.

 

Dagens tanke:  En god vän är en gåva att vara rädd om

ny dag nya möjligheter

Allmänt Permalink2

 

Torsdag den 26 juni 2014

 

Sov lite bättre och en lugnare mage. Tyvärr utan ork men mindre ont och det är mycket värt.

 

Ass o jag fikade ute, inte ssk varmt men sol.

 

Goda vännen M kom förbi för uppvakta A till studenten o generös som alltid även till M. Jag fick en fin fuxia.

 

I förrgår innan jag överansträngde mig hade jag en tanke att nu vänder det o jag får ork så jag kan göra lite roligare saker, var som om mitt inre klättrade uppåt o öppnade en väg för kreativitet o lust och jag tyckte jag gjort bort en massa tråkiga måsten.

 

Det var då det, nu är orken borta igen o på tisdag är det behandling igen.

 

Längtar efter värme och förmåga att göra små utflykter, typ loppisar eller något trevligt utecafé med någon som har lust umgås med mig.

 

Dagar som innebär för mycket sängläge dränerar mig, bara det vore värme ute blir det bättre.

 

Sonen inbjöd mig att komma till Helena Elisabeth o vara med på deras guidning och andakt som de har. Maken var dit idag i samband med jobbet o de hade varit så duktiga så¨det hoppas jag blir möjligt till veckan.

 

Fick idag veta att en bekant dött av sin cancer, hon var 10 år äldre än jag och hade kämpat i många år. Nu slipper hon smärtan men det blir tomt för många efter henne

 

 Dagens tanke: Imorgon är en annan dag, med ny nåd

 

Till top