ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Sången i mitt hjärta

Allmänt Permalink1

Söndag den 28 februari 2010

 

Kl 9.45 skulle jag bli hämtad av grannarna ner till kyrkan. När jag tittade ut undrade jag, hur ska jag ta mig till vägen? Kryckor,mina liggdynor, kuddar och noter och snö, snö, snö. Dessutom hade plogen för ovanlighetens skull plogat vår gata som brukar sparas till sist ,för de säger på kommun att vi bor utanför stan. Nu var det en jättehög plogvall som jag skulle passera på min väg till bilen  med allt mitt pick och pack. Det såg nog rätt roligt ut när jag försökte balansera på kryckorna och få med mig allt.

 

Vi kom till kyrkan,ja inte vår brandskadade kyrka för den är ej i ordning att tas i bruk förrän om en månad, utan till församlingsgården som vi fått låna,  och till vår övning. Där skulle vi hinna dra igen allt innan folket kom.

Jag inser att jag varken är van eller har ork att stå så länge som en sån övning varar. När det började svartna var det bara dynorna och planläge  som gällde.

 

Men det var jätte kul sjunga på vår årshögtid och mkt folk var det också. Vår nya styrelse hälsades välkommen och jag hade fått förmånen att be för dom. Jag verkligen älskar att få medverka i kyrkan och jag mår genast så mkt bättre när jag får göra ngt där. Det är som jag finge en stor portion extra kraft och en massa glädje som bär mig långt efteråt också.

 

Vår pastor T hade en härlig predikan om trons kamp och hur livet växlar mellan då allt går bra och då vi drabbas av prövning och om hur Gud ger styrka mitt i kampen för at vi ska orka.

 

Och så tycker jag det är i mitt liv. Det kan kännas så mörkt ibland då smärta och nya sjukdomar slår till och jag kan tycka, men nu räcker det väl, nu har jag fått nog av sjukdomstilldelning. Men så kommer Gud med tröst och ger mat för själen och så orkar jag en bit till på vägen.

 

Det var supergott kyrkfika och härlig fika gemenskap.

 

Sen var min rygg helt slut så nu värker det fast jag ligger, men det var värt det!

 

Det blev rester till middag. Var sugen på efterrätt men orkade ej göra något. Sonen som bakat muffins igår så vi skulle ha något till kvällsfikat, tyckte vi kunde få en halv muffins som efterrätt så det smakade gott med kaffet på maten.

 

Har övat divisionsuppställningar med den trötta sonen som skottat och skottat idag, men matteprovet närmar sig så det gäller at ligga i. Jag älskar matte så jag har ett oändligt tålamod.

 

I morgon är det en ny vecka och hoppas att vädret skall bli sånt att jag kan få gå en  liten sparkpromenad.

 

 

 

 

 

 

Mitt hjärtas djupa längtan

Allmänt Permalink3

 

Lördag den 27 februari 2010

Känner mig som så behövande, eller egentligen så kommer jag sist.  Jag planerar ofta vad jag ska göra utifrån vad andra har för förväntningar på mig och då kommer mitt inre jag så långt ner i planeringslistan.

 

Idag kom jag att höra nedan stående klipp på en av min älsklinggsånger från körtiden med Adato fast vi sjöng En stilla stund istället för en liten stund. Men det handlar ju om att kunna stanna upp i vardagen och hämta styrka för sin egen skull. Ofta är vi så inriktade på andras behov och vad vi ska kunna ge ut av vår tro, men vi behöver ju först få något för vår skull. Sen kan det förvandlas till att ge något vidare, men om jag bara ger och ger och ger och aldrig stannar upp och fyller min själ till brädden så blir den snart uttorkad.

 

Ser en bild framför mig där själen är som en stor vid vacker skål och så kommer det glittrande sommar svalkande vatten som rinner ner i den i lagom takt, så jag kan ta emot det och det slutar ej rinna när det är fullt utan det rinner över och fuktar marken runt omkring mig. Och då kan jag ge vidare för då är jag så fylld, fylld av allt det goda Jesus vill ge.

 

Men om min själ ska ha en chans till detta då måste jag ge mig själv möjligheten att bli stilla och det är bara jag själv som kan ge mig den  möjligheten. Det gäller att vara rädd om sig själv i den stressade tillvaro vi lever i.

Det gäller också som för mig som inte lever i stress utan i sjukdomens långsamma vandringstid, att också där ge mig den tiden om det så bara blir ett ögonblick för att kroppen är så slut. Att låta närvaron av Honom som har friden  genomströmma mig.

 

http://www.youtube.com/watch?v=VFT3nG3pjK4

 

Ja idag hade jag gärna varit på årsmöte på kyrkan men jag fick välja, antingen årsmöte eller söndags gudstjänst med kören, och ni som känner mig väl, vet att jag älskar att sjunga så jag kunde ej avstå möjligheten att få sjunga med kören imorgon. Så idag har jag övat för mig själv  och glatts över de fina orden i sångerna.

 

Jag har kikat på mina gamla blomfrön och när jag ser dem så drabbas jag av trädgårdsfrossan. Jag vill ju så gärna så men jag vet ju inte om jag kommer att orka. Men det är ngt så speciellt att se livet skjuta upp ur de små torkade fröna så jag vet inte hur jag ska kunna motstå det och ssk som jag vill ha en massa blommor i trädgården i sommar för jag inser att vi kommer vara mkt hemma även denna sommar.. Men än så länge så packades fröna tillbaka i en påse i avvaktan på orken.

Mina sticklingar i fönstret lever i alla fall och även de jag köpt till  mamma och mina syrror och sköter om, tills de kan avhämta dem på sportlovet.

 

Min huvudvärk har varit bättre idag så jag har klarat mig utan tabletter. Nu ska jag vila inför morgondagen.

½ mm svart hår

Allmänt Permalink2

Fredag den 26 februari 2010

 

Kan det var min hårda skalles ogntränglighet som orsakar huvudvärken? Jag tänker när det nya håret ska tränga sig upp!

Nu har jag 1/2 mm svart stubb och det konstiga är att jag inte fryser lika mkt om huvudet som under hösten/vintern  när jag var helt kal, nu kan jag vissa stunder vara utan min fleecemössa när jag sover

 

Jag önskar mig svart lockigt hår till axlarna innan sommaren, men vet inte om jag får bönesvar, åtminstone inte på längden, men det är så jag vill ha det.

Några ögonbryn har oxå dykt upp.

 

Sov ännu sämre i natt för mitt värkande huvud. Svullnaden kring slangen är lite mindre idag, men jag har en massa extra svullnader lite överallt som jag ej brukar ha. det är konstigt hur kroppen reagerar, känns som jag ej blir av med alla avfallsprodukter

 

Kändes inte kul att jag skulle ha två intervjuer idag, men tog två huvudvärkstabletter.

Tror mer på intervju ett, hon var mer trygg i sig själv och gillade trädgård och hantverk och foto, sånt gillar jag också. Så jag har bestämt att testa henne på inskolning så får vi se om första intrycket stämmer och hon är bra i jobbet också. Just nu orkar jag ej med fler intervjuer  och visar det sig vara fel vid inskolningen har vi ju ngr dar till, innan I slutar.

 

Just nu helt slut, hann aldrig vila tidigare idag.

 

Sov en stund under ”Förkväll” är perfekt sömnmedel för mig.

Till top