ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Tufft inlägg från Kristina genom Magdalena.

Allmänt Permalink0
Hej, Magdalena här.
Jag har nu ändrat det förra inlägget som mammas assistent skrev här på Facebook då det stod grejer som är privata och som inte ska stå på Facebook. Det är inte ok att det blev så och det måste ha blivit något missförstånd i all förvirring.

Godhet

Allmänt Permalink2
En av mina assistenter skriver detta åt mig.

Tänk vilka underbara människor det finns. I lördags fick vi middagsmat av vår goda vän M, en jättegod köttgryta. Som vi har njutit av i två dagar. Tyvärr så blev jag dålig i lördags igen. Helt plötsligt fick jag flera epilepsianfall på lördagen, samt urinvägsinfektion igen. I flera dagar hade jag känningar att jag hade urinväginfektion, tillslut så kollade dom mina urinprov. Och då hade jag en rejäl infektion. När jag vaknade upp ifrån epilepsianfallen hade jag ingen aning om vad jag hade varit med om. Man satte genast in flera mediciner och jag var jätteslut på. Jag förstod ingenting av vad som hade hänt. Sen har jag sovit i flera dygn utan att förstå vad som hade hänt. Jag har sovit sen dess. Men tillslut idag har jag endå tvingat mig att vara på en litet affärsbesök. Och handlat klädesplagg, bara för att få komma ut. Och jag hittade 3 klädesplagg, varav två tröjor och en klänning. Så jag känner mig jättenöjd. Nu hoppas jag att jag ska få sova inatt lite bättre, för det är så jobbigt att ligga vaken den större delen av natten. Jag har mer ont i ryggen också. Det är först på kvällen jag känner mig piggare, men doktorn säger att epilepsin gör så att jag ligger vaken större delen av natten. Epilepsin gör att man ligger vaken. Dagens tanke, Min hjälp kommer från herren.

Rädsla igen..

Allmänt Permalink9
Dottern som skriver.
 
Återigen kom rädslan över oss. Några ord och så kastas man ner i ett djupt hål av rädsla, oro och frågor.
Igår kväll ringde jag mamma för att säga godnatt, som jag alltid gör. Då svarar pappa och jag hör på hans röst att det har hänt något. Han berättar då att mamma började skaka och fick ett epileptisk anfall. De gav henne kramplösande medicin men efter en halvtimme hände det igen. Efter det förlorade mamma medvetandet och kunde inte prata, bara några osammanhängande ord. Pappa beskrev det som att det var precis som i april då de upptäckte metastaserna i hjärnan.
 
Så var vi nere på botten igen. Känns som man kastas fram och tillbaka som en vante.
 
Jag bokade en flygbiljett från Malmö till Umeå till idag på morgonen.
 
Så ringde pappa mig vid 12 tiden inatt och berättade att mamma hade vaknat och kunde prata igen.
ALLTSÅ VA! Helt ofattbart. Det finns inte ens ord.
 
Mamma minns inte vad som hänt men hon är som vanligt nu, fast tröttare och hon tappar en hel del ord. Vi hjälps åt att försöka förstå varandra och mamma är så glad att hon lever och kan prata även om det är frustrerande att inte alltid få fram det man vill ha sagt. Hon har även fått urinvägsinfektion som kan ha påverkat kramperna.
 
Ikväll har hon målat och haft besök av B. Hon är tacksam och glad för er som hör av er och välkomnar besök.
 
 Dagens tanke
"När ett oväder uppehåller sig i ditt liv och allt du ser är vind, regn, blixtrar och åska,
då är det dags att ta skydd under Guds löftesparaply, sitta still och vänta ut sormen.
Han som tillåter oväder är också Han som tar fram regnbågarna."
 
 
Till top