ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

bältros

Allmänt Permalink4
fredag den 29 maj 2015
 
Här fortsätter det att ramla in sjukdomar. I tisdagds omrse börjar min assistent se ett rött ensigit område på ryggen som är rött, jag reagerad på att det kunde vara bältros så ajg haft det förut ihop med herceptinbehndlingen så vi beslöt att avvakta till dan därpå med att ringa för då skulle ajg hinna få behandling innom tre dagara gränsen.
På onsdag så dt lika dant ut. så jag ringe och fck komma till vårdcentaralem och det konstaterades vara bältros. Jag fick medicn.
 
Om ni tycker sonen skirver dåligt så är det jag sjäölv som skirver flr han är på akuten. Han har såont i magen för tredjje jdagen så kaken har åkt up med honom. Så nu lugger ajg stilla i sängeno rör mig inte och hoppas att det går brapå akutenoch de snart ör hemma.
 
Jag skulle egentligen ha haft behnaldin idag men det var återigen för fullt på behndlingsavdelning en så det blir på måndag mne då nehöver jag
inte vänta utan får eget rum på en gång
tidigerar i kväll har vi hat besök av fd makens arbetskompissar H o M o de var så trevligt. Så nu hoppas jag att ni kunnat läsa mitt skröloga meddellande jag ser tyvärr inte att rätta ev fel.
 
Må Gud vara med der alla
 
Dagens tanke: Det viktigaste vi har här i livet, detta korta ögonblick i evigheten som vi vandrar här på jorden, bär vi med oss i våra hjärtanoch det kan ingen ta ifrån oss, någonsin.
 
 
 
 

Många liv

Allmänt Permalink3
Tisdag den 26e maj 2015
 
Man kan ha många liv känns det som, liv som inte blir som man tänkt sig. Hur delar man det liv som man har, när skrivförmågan inte fungerar och hjärnan flödar över med ord som vill ut? Jag vill dela mina liv, för de känns viktigt. Liv och drömmar, liv och tankar. Men när det jag skriver blir så oläsligt och när jag några sekunder senare inte kan läsa och förstå vad jag skrivit blir jag så ledsen. Andra säger "oj vad duktig du har blivit på att skriva!", det känns mycket märkligt eftersom inte ens jag själv förstår vad jag skrivit. Allt detta är frustrerande. Det gräver djupt i min själ, jag som alltid kunnat skriva och frossa i ord. Samtidigt tänker jag på Tomas Tranströmer som fick en stroke och förlorade sitt språk men ändå kunde fortsätta skriva delvis. Vem är då jag att klaga? Men jag kan i alla fall skriva handlingslistor till min man, det är ju bra för det gör jag för hand. Det går bättre än på datorn. Visserligen dubbelbokstaverar jag och kastar om bokstäver, men jag kan förstå det själv och förklara för honom vad det handlar om. 
 
Idag fick maken för första gången väcka mig innan assistenterna kommer på morgonen och det har inte hänt en ända gång sen jag blev inlagd. Så nog är jag trött, men det är som att kroppen i vanliga fall inte kan slappna av. Idag fick min andra älsklingsassistent hoppa in och jobba, för hon som jobbar extra skulle vara ledig. Så nu hade jag mina båda på förmiddagen och det fungerade så bra! Tänk om jag fick ha det så jämt. 
 
Ute regnar det så alla mina sommarplaner faller. Mina staplande ben går sakta fram med rollator. Jag skulle önska att jag vore mjuk och smidig. Jag har börjat kunna resa mig bättre från höga höjder med hjälp av stöd, men saknar mjukheten och flytet.
 
På eftermiddagen kom S och jag fick ha själavårdssamtal där jag fick gråta, dela min nöd och sorg över det som hänt men också min glädje över det som är positivt. Jag har en massa att vara glad över, men ibland överskuggar sorgen av de saknade funktionerna. Frågorna finns, "kommer jag få igen dessa funktioner?" "kan min träning öka chanserna?". Det är så mycket jag önskar jag visste om framtiden. S bad för mig och smorde mig med olja efter att vi pratat.
 
Dagens positiva var att vi åt så god middag idag, kyckling och hemmagjord potatissallad - alla var nöjda!
 
Dagens tanke
När tacksamhet blir en självklarhet i livet blir samtidigt framgång, lycka och god hälsa också det.
 
 

Hallelujamoment

Allmänt Permalink5

Söndag den 24 maj 2015

 

Idag fick jag åter glädjen att vara i kyrkan och möta mina kära vänner där. Det var en underbar gudstjänst och vår pastor S hade en annorlunda predikan om Anden men så bra. Hon talade inte som fallandet av Anden som man ofta gör på pingstdagen utan om hur anden är med i det var dagliga vi gör, hur han verkar i berörandet  när vi hjälper andra  ja de  var så bra Samtidigt som det var så bra så väckte det frågor i mitt liv  vad gör jag för andra jag som är sjuk o avsidestagen som mansa förr. Hur kan jag göra något för andra där jag jag bara får vara hemma

 Efter gudstjänsten hade jag bestämt att vi skulle åka till bankomaten för nu hade  jag memorerat bilden av bankomaten  för att se om jag skulle klara av det.

Jag ställde mig i lugn o ro framföra automaten. Såg var man stoppade in kortet o det gick bra. Förstod siffrorna och jag klarade de och fick ut mina pengar. Gissa om jag kände mig glad ett riktigt hallelujamoment, det verkar som att jag måste återerövra minnesbanor i hjärnan.

Jag levde på den glädjen resten  av dagen

 Jag låg sen i växthuset och förhörde sonen på den stora anatomimaterialet inför måndagens tenta-.

 Somnade sen på eftermiddan och mamma väckte mig med telefonen.

 Dagens positiva: att middagsresterna smakade ganska gott

 

Dagens tanke: ge inte upp, nästa gång kanske du klarar det

Till top