ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Telefonarm

Allmänt Permalink1

Onsdag den 31 mars 2010

 

När jag vaknade idag, efter den första natten när jag fått sova bra sen behandlingen , så var ögonen  som två smala springor och ögonlocken så svullna som om jag gråtit i timmar, men febern hade gått ner och jag kände mig allmänt piggare så jag skippade att ringa onkologen. Kände mig ej nog sjuk längre!!!!

 

Däremot har magen varit lika eländig idag! Men den kan de ju inte göra ngt åt

 

Fick lite energi att jobba med min predikan till den 11 april. Känns så skönt att vara igång med den för jag vet ju inte hur nästa vecka blir med tanke på ev behandling o biverkningar.

 

Orkade en liten sparktur runt halva kvarteret i det vackra vädret. Vad jag älskar att solen skiner och jag får 10 ggr mer kraft och livsmod då! Det droppade litet från taket men det är långt kvar till rabatterna tittar fram.

 

Middan idag blev enkel, tog fram alla rester från kylen o så fick var och en värma i mikron det den ville ha. Alla blev mätta och det blev mer plats i kylen.

 

Jag älskar ju att prata i telefon även om jag ej själv orkar ta mig för att ringa, men det är inte så ofta någon ringer mer än mamma och systrarna, men i kväll fick jag mitt lystmäte, så till slut kändes det som jag drabbas av telefonarm, orkade ej hålla i luren fast jag ligger o pratar utan fick försöka ha den på kudden för jag kunde ej vinkla armen längre. Men det var trevligt höra hur alla har det så det var inge synd om mig.

En av dem som ringde var Fritz 94, han gör mig så glad, det är som om jag pratade med Gud själv när han ringer och alltid har han ngt gott att säga. Nu ville han även tacka för min mötesledning för två veckor sen för han tyckte det hade varit som en hel predikan, och så sa han att "det är hos prövade människor som den inre människan mognar"

Hans ord var som en hälsning från Gud med tanke på min kommande predikan om Petrus. Har idag glatt mig åt att bibeln är full av berättelser om människor som de verkligen var,  med fel och brister, att de ej skönmålas utan de skildras som de var och då kan vi identifiera oss med dem.

Tackar Gud för såna redskap som Fritz oxå.

 

Sonen börjar sitt påsklov med att sova borta med några kill kompisar för dom andra skulle resa bort under påsken så det här var enda chansen, så jag har varit alldeles ensam hemma för maken har jobbat.

 

Pratade med dottern  som fått ett riktigt mål mat idag så hon var så mätt. Vissa dagar får de bara mat en gång/ dag och då bara ris, och det klarar hon sig ej på och ssk nu då hon bara har 80 i blodvärde, så vi ska skicka ner lite pengar så hon kan köpa sig lite extra mat. Hennes malaria var lite bättre men hon hade en förskräcklig hosta.

 

Maken har fortfarande inte fått sin sjukskrivning godkänd och därmed inga pengar. Man undrar ju vad försäkringskassan tror man ska leva på, för man har samma utgifter hela tiden? Nu är det fjärde läkarintyget som skrivs så få se om det duger, eljest är det bara att försöka börja jobba heltid trots att läkaren velat att han ska gå från 25 till 50 och sen till 75 innan han börjar på 100 %. Tack och lov så mår han bättre än i julas.  Men cancer i familjen tär ju på alla, och är det då  för mkt på jobbet också så blir man ju till slut knäckt. Man kan ej var stark alltid.

 

Men  nu är det snart påsk och lite avkoplling från det vardagliga och framför allt möjligheten att stilla sig inför påskens budskap

 

 

Dagens tanke:

”Ingenting är omöjligt, det omöjliga  tar bara litet längre tid” Helen Keller

 

Konstiga symptom

Allmänt Permalink0

Tisdag den 30 mars 2010

 

Det blir inget långt inlägg för jag ser så dåligt. Har fått så konstiga symptom. Värk i ögonen ,blodsprängda ögon som skaver, rinner som vatten ur dom, stickig hy och som en beläggning på ansiktshuden, lite feber, värk i muskler och skelett och lite rörelseinskränkning i axeln, nackvärk, konstigt kliande ensidigt utslag på ryggen av en handflatas storlek.

 

Men klockan är så mkt och alla sover så jag tycker ej det är läge ringa onkologen. Ber att ett under ska ske i natt så det är borta imorgon.

När sonen just kom in sa han, mamma det har hänt ngt för du gråter. Nej sa jag, jag gråter inte det är mina ögon som är så här. Då tröstade han mig med att jag skulle vara bra i morgon så jag vill tro det.

 

Det blev inget positivt inlägg i kväll, men vissa dagar är såna. Men under allt bär Han som håller hela världen sin hand.

 

 

Jag fick styrkan från ingenstans

Allmänt Permalink1

Måndagkväll den 29 mars 2010

 

Ja orden är inte mina utan min fjortonårings. Han ropade på mig ikväll för att han ville att vi skulle tacka Gud för att han fick MVG på spanskan idag ,muntligt förhör , för han hade känt hur Gud var med honom o hjälpte honom.

Sen vi tackat Gud säger han,” jag vet att Gud hjälpte mig i Hemavan på sportlovslägret också. Andra dagen när jag åkte nerför backen kände jag att jag höll på ramla och då var det som om ngn tryckte upp mitt ben och jag föll inte och när jag kom ner insåg jag att det var Gud, för jag fick styrkan från ingenstans”

 

Gissa om mammahjärtat blir rört när man får höra såna ord från sin fjortonåring. Då känner man att det har varit värt allt att vara uthållig i bönen och försöka att visa vad Gud betytt i mitt liv och att man har lärt dom att man kan be till Jesus för allt i sitt liv och även att de inser att man får tacka när man får bönesvar.

 

Min förkylning har tilltagit under dagen så det blev ingen bönegrupp ikväll för mig. Varit lite rädd att jag fått bältros för jag har ett handflatsstort kliande område på ryggen på ena sidan om ryggraden, men det är svårt att se gn spegeln exakt hur det ser ut. Maken tyckte att det kanske passerade även lit till höger om ryggraden så vi får avvakta till imorgon, Läste att man kan få det när man har dåligt immunförsvar och även att det kan vara ä en biverkan till behandlingen. Hoppas innerligt att det inte är det.

 

Ikväll på väg till bönegruppen kom min goda vän M förbi med en ica kasse full med bullar och annat fika bröd som hon och barnen bakat åt oss. Jag blev så glad och rörd och tacksam. Nu har vi fika för hela påsken. Tänk att ha såna vänner. Får verkligen be Gud välsigna alla som ställt upp för oss under detta år, det är värt så oändligt mycket

 

Var får dagens barn sin kunskap ifrån kan man undra? Ikväll fixade sonen mina bilder som blev mikroskopiska i går och kunde också få till pärlguidens sida så jag kunde se bilder igen. Det kanske är för sent för röstningen men det känns bättre än kommentarerna ”som det är säkert fint men vi ser inte vad det föreställer som några skrivit

 

Ett ex på armbanden jag sytt

 

 

Till top