ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Tomhet

Allmänt Permalink3

Söndag den 30 juni 2013

 

Vaknade med ont i tån. Drömt om en kvinna som planterar en trädgård, en trädgård med många växter.

 

Vi gjorde oss i ordning för kyrkan och det var som vanligt mycket folk, bra gudstjänst.

Fikade ute och solen sken. Många att prata med men vi skyndade oss hem så vi skulle hinna fixa mat innan M skulle åka.

 

Då börjar tån supervärka , röd och inflammerad. Var igen. Jag blir galen. Jag kan knappt gå eller röra foten för allt jag gör irriterar denna tå. Naturligtvis stöter jag i tån stup i kvarten, tappar saker på den etc. Talesättet att där man är mest känslig tar det, stämmer verkligen. Jag tänker aldrig eljest på att jag stöter i mina tår eller tappar saker förutom nu när tån är så ond.

 

Misstänker att jag måste ringa vårdcentralen imorgon igen. Så här kan jag inte ha det.” Gode Gud du ser min onda tå, för dig är det en baggis att hela den, gör det nu”.

Det är så mycket jag vill göra där denna lilla tå hindrar mig. Det är verkligen sant att hela kroppen hör ihop och behöver varann. Det är först när det inte funkar man verkligen blir medveten om det. Lika så är det ju med människor vi behöver alla varann men på olika sätt och när ngt inte funkar ja då funkar inte tex församlingen som den ska.

 

Vi åt grillmiddag. Gott men allt är präglat av att avskedet närmar sig. M betyder så mycket i mitt liv och jag vet att jag är viktig för henne så det blir så tomt när hon far och det är så sällan vi kan ses. Vi pratas vid på telefon men det är inte samma sak som en kram en klapp eller höra henens pärlande skratt  eller få höra hur mycket hon tycker om mig.

Hon är verkligen mitt föredöme andligt sett. Själv påstår hon att det är jag som är hennes föredöme. I alla fall har vi en sån djup andlig gemenskap som avbryts av tokhumor.

 

Idag sa hon så kloka saker, bla ”Bli dig själv först, det är viktigt att vara en egen person. Blomstra ut och våga vara dig själv så din självkänsla växer”

 

Det är verkligen viktigt att inte bara vara sig själv utan bli sig själv, bli den Gud tänkte när han skapade en. Jag får bli det jag redan är i hans tanke.

 

Nu har hon åkt och jag irrar runt o kan ej riktigt ta mig för något. Legat i solen och ätit en glass och druckit kaffe, försökt läsa en bok men skulle mycket hellre ha surrat med henne. Vi hann ju bara börja prata……

 

Men jag är så tacksam att vi fick dessa dagar tillsammans, och att vi har varann, det är en nåd.

 

En nåd är också  att jag har så många vänner här på nära ort och på bloggen. Alla vänner betyder massor men olika saker.

 

Läste just Marcus Birro och slås av hans tacksamhet över att ha funnit Jesus och över vad Jesus gör i hans liv och jag påminns om att jag borde vara ännu mer tacksam över Jesus i mitt liv.  Marcus har en gåva att sätta ord på saker o känslor som berör mittinnersta. Tackar Gud för att det finns såna som han som kan det .

 

Ikväll ringde goda vännen H  från Uppsala, det var länge sen vi pratades vid så det var kul.

 

Dagens tanke; Jag slås ännu av det storslagna i att få leva sitt liv med Jesus,( Marcus Birro)

Oskars surströmming

Allmänt, andligt, biverkningar Permalink2

Lördag den 29 juni 2013

 

Vaknade av den värkande tån.  Kunde sen inte somna om.

 

Maken hjälpte mig upp innan han tog en till tupplur. M kom så småningom upp så vi fick äta frukost ihop.

 

Tog en titt på jordgubbslandet. Det myckna regnandet ha gjort att många möglat. Dessutom har något ätit på dom trots nätet.

 

Maken skjutsade M till flyget för hon hade gjort ngn konstig dubbelbokning, så till sist fick hon rätsida på när hon ska åka hem.

 

Långprat ute om livets svårigheter. Det är många frågor som var lätta att besvara när vi var unga men som nu har en annan dimension.

Livet är inte bara svart och vitt. Det är så mycket som händer i livet som påverkar oss, vår tro får rota sig mycket mer för att klara livets svårigheter. Har man inte en fast rotad tro med djupa rötter då är det lätt tappa fotfästet när livet inte blir som man vill. Man kan svaja en hel del men roten håller. Rotad i Gud och hans ord.

 

Det är så underbart med en vän som  delat ens liv och som man delat så mycket med och där jag fått nåden att dela henens liv, vi vet precis var vi har varann. Vår gemensamma tro hjälper oss .

 

När vi var på affären igår såg vi surströmming till extra pris och det visade sig att M gillade det lika mycket som vi, så då köpte vi en burk. Vädret såg lite oroväckande ut för att kunna äta ute, men vi bad en extra bön och fällde upp parasollet över bordet.. Så gott det var. Klämma med strömming, potatis, lök och tomat . Mums.

 

Vi åt länge. Dvs jag åt inte så mycket men jag pratade desto mer. Och inte en regndroppe föll.

 

Till efterrätt blev det  rabarberpaj och glass och kaffe och te

 

Sen ville M se alla mina smycken som jag gjort och hon var helt lyrisk och funderade hur jag skulle få sälja. Hon köpte flera örhängen av mig. Jag justerade kedjan på smycket jag gjort som present till hennes diakonvigning. Hon var överlycklig över det.

 

Vi hade pratat om att se en film ihop och det blev tv3 Liar liar, som gav många skratt.

 

Vi avslutade kvällen med att be för varann och dela vad vi just nu behövde förbön för. Kändes som en mycket god avslutning.

 

Dagens tanke:  från en gammal psalm jag lärde mig utantill i skolan

Att bedja är ej endast att begära

att själviskt ropa giv mig Here giv.

Att bedja är att komma Gud så nära

att Han blir livet i ditt eget liv

 

 

 

 

Inte min bästa dag.

Allmänt Permalink2

Fredag den 28 juni 2013

 

Mådde inge bra imorse. Yr, svullen, illamående och så ont i magen. Min mage är en varannandags mage. Penicillinet river upp mina tarmfickor och även när ajg slutat med p så har jag biverkningar.

 

Så det var ett ideligen springande på toaletten.  Sov i omgångar. Sen gick ass o jag ut i friska luften o då blev det bättre. Idag hade ass med sig slabang. Ville bjuda o fira att det var semester. Kul initiativ.

 

Sonen har fortfarande migränkänningar o obehag i ögonen.

 

M o jag gick minipromenad. Idag mkt liva prat med djupa undertoner.

 

Sonen gjorde taccos till middag. Det blev gott

 

Vädret var halv risigt, gråfuktigt.

 

På kvällssidan blev det en tur till Ica maxi men det knäcker min ork. Märkligt fast man bara köper extraprismat och det nödvändiga blir det fort pengar.

Höll på somna när jag pratade med M så nu är  det dags sova.

 

Dagens tanke:  Jesus ber för dig

 

 

 

Till top