ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

En vacker dag i juli

Allmänt Permalink6

Torsdag den 25 juli 2013

 

Väcktes åter ur en dröm av telefonen . Att försöka prata redigt utan att ha fått kaffe är verkligen inte min grej.

 

Solen sken och idag var det ännu varmare. Huset har varit så uppvärmt att jag haft svårt att orka med. För att få röra på mig tog jag o vattnade en del.

 

 

Tyvärr blåste det en del idag o jag hade inte schal på mig så nu har jag tokont i nacken så böner för min nacke uppskattas.

 

Man märker hur torrt det blir i rabatter o odlingslådor när det är så varmt och blåser o inte regnat på ett tag. Potatisblasten låg vid marken.

 

Maken fick komma till doktorn för sin onda fot idag. Det var en rejäl hälsporre och han fick foten tejpad hos sjukgymnasten samt antiinflammatoriskt. Det kan nog hjälpa på den onda ryggen med för han har gått o snedbelastat.

 

Huset fick en genomstädning idag med hjälp av barnen.

 

Märker att min inspiration till att blogga ligger på lågnivå just nu, det händer inte så mycket och jag försöker umgås med familjen och dottern i synenrhet så mycket som möjligt o utnyttja det fina vädret och det känns om tankarna har tagit semester.

 

Dagens tanke: Var rädda om varandra, livet förändras så fort'

 

 
 
Idag slog några  av stockrosorna ut ...................................................................................................................................
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kristina idag

Allmänt Permalink2

Onsdag den 24 juli 2013

 

Vaknade av en fruktansvärd mardröm. Jag skötte om prinsessan Estelle och vi fick fly och innan jag lyckats ta mig in i kyrkan var jag helst slut. Det var upplopp på torget o jag skulle skydda henne,  Min arm och hand var helt avdomnade så till slut lyckades jag vakna o få igång blodcirkulationen igen.

 

Ute sken solen så det blev sen frukost ute  tillsammans med dottern.

 

Fick flera gratulationer på namnsdagen, både på fb o sms.

 

Idag grillade vi. Blev en god middag på fläskkarré, grillade potatisskivor egenodlad squash, majskolvar och egna grönsaker. Vi åt ute i solen och njöt.

 

Trädgården kräver mkt vatten denna tid. Skördar ngr tomater varje dag och känner mig så rik.

Sonen har gjort sitt sommarprojekt idag att diska mina krukor.

 

Nu när dottern är hemma blir det inte så mycket tid för bloggande vill hinna umgås så mycket som möjligt med henne.

Maken har så ont i ryggen att jag blir rent orolig. Flera av semesterprojekten får han avstå för det gör så ont. Han är ju den som ska orka allt runt mig.

 

Dagens tanke:  Blott en dag ett ögonblick i sänder

Mogen gurka

Allmänt Permalink2

Tisdag den 23 juli 2013

 

Ny dag, nya möjligheter.  Solen sken från klar himmel men fortfarande blåser det så mycket att min nacke inte klarar det.

 

Många Frågor kring tån, det är bättre men idag var det illrött igen så jag blev lite orolig. Värmen påverkar svullnaden

 

Var ute en timme på förmiddan, eljest mycket göra inne. Vi körde tvätt för det var bra torkarväder.

 

Tomaterna börjar mogna och idag åt vi första gurkan. Egen  gurka smakar gudomligt och likaså tom aterna ssk de gula.Det är en sån nåd och glädje att få gå till växthuset och hämta. När ajg skuell hämta sallad var det invasionav myror under fiberduken, de for överallt på mig , tydligen svärmade de och fick vingar .Det var så äckligt men nu ikväll var de försvunna, tack och lov

 

Idag steg sonen upp tidigt för fara o få igen sin lagade hörapparat plus nya batterier. Då är det stängt just denna vecka trots att vi ringt sjukhusväxeln för att få veta när det var öppet.

 

Det är mycket stillestånd i bloggvärlden, antar många är bortresta eller är ute så de inte hinner skriva eller läsa.

 

Ikväll tar resten av familjen en lång cykeltur. Kan inte annat än säga att jag är avis och sonen sa helt spontant ”stackars dig mamma som inte får följa med” utan att jag sagt något.

 

Har testat att vara utan arm och benbandage idag för jag var likblek på armarna och underbenen men det var ingen höjdare- Är så svullen och nu ska jag sova med bandagen. Sjukgymnasten sa att jag kunde testa det under sommaren då det blir så kopiöst varmt med alla bandage.

 

Dagens tanke:  Var rädd om din dröm för den ger dig kraft att gå din egen väg, att hitta ditt eget mål

 

 

 

.

 

 

 

Till top