ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Vinst, ryggsmärta och bästa praoeleven någonsin

Allmänt Permalink2

Fredag den 30 april 2010 Valborgsmässoafton

 

Sover oroligt mest varje natt men det är säkert bieffekten av cortisonet. Inte blir man uppåt när man tittar ut och ser att det snöat under natten. Snö nu gör inte att det känns vackert som det gör i december. Nu vill vi ha vår.

Dessutom fick jag mail från Östhammar där solen skiner och det är varmt. Kan man bli annat än avundsjuk?

 

Fått sån smärta helt plötsligt i ryggen och med utstrålning i v ben. Är precis som efter första behandlingen. Börjar undra om det är en biverkan? Vill inte ha den, för jag blir ju helt liggande och det är inte bra för de övriga musklerna.

 

Blir det inge bättre vet jag inte om det blir ngn valborgsmässoeld ikväll.

 

Fick ett meddelande att jag vunnit en smyckedisplay på min pärlbeställning, det var oväntat men roligt.

 

Sonen kom hem från praon och hade fått betyget ”den bästa praoelev de ngnsin haft”. Då kan man vara nöjd både som elev och som mamma o pappa.

 

Har just förmedlat lite pengar från några givare till Afrika dottern så de antingen kan måla tjejernas rum eller köpa lite kläder till dem. Hoppas de blir till välsignelse och att givarna blir välsignade.

 

Snälla B kom förbi o önskade Glad Valborg o hade med kaka och rabarberdricka

 

Så skulle vi göra det vi alltid gör till Valborg, nämligen åka ut på Strömbäck. Jag tog tabletter för stå ut med ryggvärken. Vi packade bilen med badenbaden stolen, så jag skulle kunna ligga i aulan, och noter för  att sjunga vårsånger vid brasan.

Vi hinner bara ut mot Degernäs då motorlampan börjar lysa och då står det i handboken:kör till verkstad. Nu är det inga verkstäder öppna på valborgsmäss så vi stannar en stund för se om det är tillfälligt men inte.

Inte annat än att vända hem för det är inte kul om motorn skär långt hemifrån. Usch så tråkigt, hade sett fram emot lite underhållning och att träffa vänner.

Men sonen är den som håller uppe humöret o funderar vad vi kan spela för spel.

 

Det blev "Så ska det låta" på Tv  och sen hitta så många ord du kan ur ett ord. Det var helt otroligt vi hade hittat helt olika ord

 

Sonen fick sms från kompissen att inte de heller kunnat fara för de var förkylda så nu behövde ingen av dem stå där ute ensam.

Lånar en bild på en eld i alla fall

Dagens tanke: “Besegrad är den som tappar

modet. Vinnaren är den som vill

fortsätta kämpa

Blåsippan ute i backarna står

Allmänt Permalink2

Torsdag den 29 april 2010

 

Sovit bättre, mindre huvudvärk men urusel avståndsuppfattning, krockat med allt inomhus

Vid en snabbinspektion i rabatten vid vägen så hade vårens första blåsippa slagit ut. Härligt. Blåsipporna har en

sån vacker färg.

 

Orkat sortera en back med kläder.

 

Bråkat med datorn som säger att det inte finns något utrymme på D enheten och får inte in varken bilder eller dokument. Har slängt ngr bilder och dokument för att kunna skriva litegrand, men så kan jag ju ej ha det framöver. Men har ju ingen ork ”sitta” o gå ign allt och slänga

 

Fick sen besök av kompis på snabbkaffe.

 

Sen kom kuratorn, vi pratade om hur man blir bemött av andra och hur man ska bemöta andra och hur svårt det är när man är skör att inte fara illa. Pratade om Kirkegårds ord nedan

 

TÄNKVÄRT

"Tänk på i ditt möte med människor. Så som du bemöter så blir du bemött.

Om jag vill lyckas föra en människa mot ett bestämt mål,

måste jag först finna henne där hon är och börja just där.

Den som inte kan det lurar sig själv,

om hon tror att hon kan hjälpa andra.

För att hjälpa någon måste jag visserligen förstå mer än vad hon gör, men först och främst måste jag förstå det hon förstår.

Om jag inte kan det,

så hjälper det inte att jag kan och vet mer.

Vill jag ändå visa hur mycket jag kan,

så beror det på att jag är fåfäng och högmodig,

och egentligen vill bli beundrad av den andre,

istället för att hjälpa henne.

Äkta hjälpsamhet börjar med ödmjukhet inför den jag vill hjälpa, och därmed måste jag förstå att detta med att hjälpa, inte är att vilja härska, utan att vilja tjäna.

Kan jag inte detta.

kan jag inte heller hjälpa andra."

Sören Kiergegaard.


Efter kuratorns besök åt vi den goda middan som I kom med igår.

Sen vilade jag för orka med kören ikväll.

 

Ska bli kul sjunga på söndag men allt sitter inte så bra. Hoppas det hinner mogna till dess.

För er som försökte komma in på dotterns blogg igår och inte lyckades så hade jag skrivit fel adress. En uppmärksam läsare kommenterade det så nu har jag ändrat den och för säkerhetsskull skriver jag den även här.

http://inzambia.blogg.se Läs gärna och kommentera.

 

Dagens tanke: ”Han bär oss som en skatt i sin hand”

Dagens glädjeämnen

Allmänt Permalink2

Onsdag den 28 april 2010

 

Tack för alla kommentarer, tankar o böner. Om ni visste vad det värmer hjärtat o kroppen.

 

Fick sova lite bättre när klådan minskade framåt natten. Även idag har jag gräslig huvudvärk o nackvärk.

Jag har  i alla fall lyckats betala räkningarna trots att jag är så vimsig.

 

Mina extra armar, dvs min assistent, har tagit itu med fönstertvätt på framsidan, måste ske innan det kommit upp för mkt blommor i rabatten.

 

Hade tänkt gå på Great Joys vårkonsert ikväll men har alltför ont i huvudet för det, så jag måste avstå, hade så längtat få göra det men kroppen vill ej vad jag vill.

 

Gjorde trots huvudet en liten utflykt i dag till en vän jag ej sett på länge. Var så trevligt men sen var min ork slut.

 

Snälla I kom med Flygande Jakob, blir en perfekt middag till imorgon då jag har kuratorn här på eftermiddan och då brukar jag vara slut sen.

.

 

Idag skulle sonen göra sin hemkunskaps läxa som bestod i att laga middag på ett miljömässigt sett och välja mat som var näringsriktig och fundera på det ekologiska perspektivet.

Med ekologiskt odlad potatis köpt i närmiljön,svensk köttfärs,svenska grönsaker och lingon från skogen utanför Umeå tycker jag han fick en bra komponerad måltid.

Han trillade riktigt fina köttbullar och det var första gången och fick dom oxå att hålla ihop vid stekningen

 

 

Som ni ser av kortet så lyckades han bra och det smakade jättegott.

 

Dottern har skrivit ett inlägg på bloggen,www.inzambia.blogg.se

 

Igår hände ngt positivt på gräsmattekantavskiljs fronten. Minnesgoda läsare minns att vi var på jakt efter det och att det var så gräsligt dyrt på K rauta. Igår hade Coop samma men hade satt ner dem till mindre än halva priset och plötsligt var de billigare än träkantlisten vi funderat på istället, som dessutom ej skulle hålla många år. Dessa håller för evigt. Blev så glad ,kändes som en uppmuntran från Gud.

 

Dessutom kom jag med på Puss till hösten, även här kanske minnesgoda läsare vet att jag o dottern var på en pärlkurs i höstas som hette puss och nu kom vi med igen så i okt tänker jag må bra så jag kan få åka.

 

Ranunkel köpt på trädgårdsmässan

 

Dagens tanke:

Att vänta på glädjen är också en glädje

Till top