ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Julrosen blommar

Allmänt Permalink5

Valborgsmässoafton  den 30 april 2013

 

Vaknade med samma nack och huvudvärk som igår. Antingen är det förkylningen som satt sig i nacken eller är det att jag vred på huvudet i kyrkan i söndags för att se på mina åhörare o det tålde inte nacken.

 

Betalat sista räkningarna.

Läst på om willab om växthusfläkt. Verkar lite svår att ställa in

 

Tog en trädgårdspromenad och första blåsipporna blommar och julrosen har överlevt en vinter till och blommar med sin vita vackra blomma. Några vitsippor har ej synts till men perenner sticker upp här och var o det ser rätt risigt ut i rabatterna eftersom fjolårsriset inte är bortklippt

 

File:Hepatica nobilis flowers.JPG

 

 

 

 

Är i valet o kvalet om jag ska följa på valborgsfirandet på Strömbäck. Det är både ock. Roligt komma ut och träffa folk och samtidigt tröttandet. Roligt göra det med familjen då man aldrig vet hur länge sonen nöjer sig med oss

 

Jag beslöt att fara sen jag vilat hela dan.

Ute var det verkligen omväxlande väder. Sol regn hagel. Men när vi for hade det klarnat upp. Först vårsoaré i Gläntan. Mycket folk

Sen fika . Blev så glad för flera kom och kommenterade min predikan från i söndags. Så värmande ord.

 

Sen tittade vi på brasan och hörde på manskören som sjöng in våren. Så lite snö var det länge sen det var. Allt har bara tinat rätt ner i jorden då vi ej haft ngn tjäle Kände hur trött jag var men det var kul hinna prata med några vänner.  Det var som en sa, det är på vilja du går, och så är det Nu ligger jag utmattad på sängen.

 

Dagens tanke: En kram är en stor gåva. En storlek som passar alla

Glädjeskutt

Allmänt, andligt Permalink1

Måndag  den 29 april 2013

 

Vaknade av att huvudet höll på sprängas och nacken gjorde så ont att ajg inte kunde sova.

 

Men idag var min underbara ass tillbaka så hade jag kunnat skutta av glädje hade jag gjort det.. Hon är inte jätte pigg än, saknar en hel del ork men hon är tillbaka

 

Äntligen lugn och ro. Jag kan slappna av och vila. Och som mitt huvud värkte hade jag ej fixat vikarie. Det blev värktabletter och värmekudde

 

Förkylningen känns av med ont i halsen så frågan rä om det rä den jag känner i huvudet också.

 

Det fanns en hel del för ass att ta rätt på så hon får deti den ordning som hon vill ha det när hon jobbar. Det är en fröjd känna att saker hamnar på plats.

Idag gjorde hon nya kex, härligt.

 

På em lättade huvudet lite så vi kunde gå ut till växthuset och sätta upp hyllorna så det är förberett när vi ska ta ut växterna. Jag låg i badenbaden .

Ute regnade det och blåste rejält.

Lyckade äntligen komma ihåg att ringa till dafortomografin för att höra hur det gick emd min rtg som de tänkt jag skulle göra i Skellefteå. Jo den var flyttad hit och til slutet av maj. Då blir det besikting av en stor del av mig.

 

Höll på bli orolig för sonen som ej dök upp den tid han brukar komma. DÅ hade bussarna börja med vårturlista och den han brukar åka med går inte, så nu kommer han komma hem sent varje dag. Stackarn och han som har så mkt prov nu. Det blir inte mkt tid till avkoppling utan när maten är uppäten är det bara att börja jobba med skoljobbet.

 

Ni som saknat mina kommentarer på era bloggar, det beror på att jag inte orkat och inte orkat rätta mest varje ord som blir fel när jag skriver. Rättandet tar längre tid än skrivandet. Ber Gud om att snart få ordning på orden i mitt huvud så ajg skriver vad ajg tänker.

 

Något annat som frånvaron av vila har gjort är att jag fått få stilla stunder med min far i himlen. Jag blir för trött för att orka mer än ett stilla suckande..

 

Maken har haft otur. När han sågade för att få in kylfrysen ådrog han sig en rejäl inflammation i armen så han kan nästan inte göra ngt med den. Han var till doktorn idag för det smärtan blev så hemsk att han knappt sover. Det blev en omgång cortisontabletter för få ner inflammationen plus vila.

Så ngn ny sågning för att kunna byta plats på kylen  lär det inte bli med den armen.. Undrar hur det ska gå med sovandet, om han som jag ska klättra på väggarna?

 

Dagens tanke: Du blir bara stor om du vågar vara liten.

 

 

Gud är full av under

Allmänt, andligt Permalink6

Söndag den 28 april 2013

 

Sov inge vidare men tacksam för några timmar . Vaknade utan att känna halsont. Bönesvar.

 

Var tidigt i kyrkan då maken skulle jobba i sin kyrka.

Vi var alla i tid så det fanns gott om tid att  ta det lugnt och vila. Hann ett ögonblick tro att jag glömt predikan hemma för den låg ej där jag tänkt den, det var bara att jag höll bibeln upp och ner.

 

Härliga delgivningar och sång. Det märkliga var att jag som ej kunnat sjunga med i psalmerna sista året utan att oktavera ner dom i basläge plötsligt kunde sjunga och kom upp i höjd. Det var ett under. Klumpen i halsen kändes borta.

 

Sen kände jag inte av ngn sjukdom under hela predikan. Det är så fantastiskt hur Gud håller mig under armarna när jag predikar. Jag mår så gott i den stunden. Kan inte annat än tacka för alla förböner och tankar.

Idag var temat att växa i tro

Jag predikade om att det är roten som avgör om det blir ngn växt. Talade om att det är i mörkret som det växer, att det  handlar också om att våga tro man är Buren när det är mörkt, när man inte ser Guds ledning, Guds kraft. Att växten också sker i mörkret, i det svåra när man inte tycker man får ngt från Gud, när man tvivlar.

 

Fick mkt response sen och det känns alltid bra om man får höra att ngn fått ngt. Men det är också Gud som ska ha tacket 

 

Fikade med ngr nya som sökte min man. De sa att jag fått den bästa mannen i världen, för de hade mött honom i jobbet.

 

När vi kom hem var jag jättetrött så jag la mig i växthuset en stund och bara slappade-

 

Eftersom solen sken och det är nästan snöfritt hade jag bett mannen att grilla till middag. Vi bjöd hem goda vännen H. Det blev en perfekt middag förutom att pinnbröden  misslyckades. Men de får vi ta en annan gång. Idag åt vi inne, det var ingen som nappade på förslaget att äta ute.

 

I kväll nappade en annan fisk, jag drog upp rosa snäckskalspärlor på fb metet. Ja jag är med  i ett gäng smågalningar som metar i cyberrymden.

 

Nu ska det bli skönt att sova .

 

Dagens tanke: vet att din bön är verksam, vet att det är viktigt att du har dina rottrådar fästa i Gud och att när det ser som mörkast ut kan du få de mest fantastiska bönesvar. Det gäller att våga vara kvar hos Gud i mörkret (ur min predikan)

Till top