ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Migrändygn

Allmänt Permalink3

Torsdag den 30 september 2010

 

Inga roliga dagar hur man än vrider och vänder på det. Haft så ont i nacken och huvudet sen i måndags och igår kväll blev det migrän av det med illamående till råga på allt. Vaknade med samma migrän då de ringer från Kris o bemanning på Frösunda o säger att min ass måste vara hemma med sjukt barn.

Inte idag av alla dagar kändes det som, hur ska jag orka med att träffa någon helt okänd när jag mår så här. För fortfarande finns inga vikarier inskolade. Maken var ju tvungen vara hemma ett tag för att hinna hjälpa mig upp för jag kunde ju inte ligga kvar i sängen när jag ej visst när jag skulle få någon hjälp. Tyvärr hann han ingen massage o det hade jag behövt idag. Var bara pilla i sig lite tabletter o hoppas att de skulle hjälpa lite grand.

 

Så småningom ringde verksamhetschefen här i stan att hon hittat en vikarie som hon skulle skjutsa ut. Det var en rar tjej som var arbetsterapeut men det är ju tröttsammare för mig när de ej vet något och man ska visa allt och försöka vara trevlig och instruktiv men man inte ens orkar med sig själv och knappt kan titta för det gör så ont.

 

Sonen hade ju i förväg sagt till om att få skriva provet enskilt idag  för att alla störningsljud blir så jobbiga i hörapparaterna så han får svårt koncentrera sig och det var han lovad men likafullt funkade det inte så han fick sitta med alla andra så han var jättelessen när han kom hem för han hade inte kunnat koncentrera sig av alla ljud.

 

Nu är det bara ta nya tag för honom i morgon har han två prov plus ett praktiskt samt en stor inlämningsuppgift. Han har jobbat som ett djur men jag vet ändå inte hur han ska hinna o orka och inte få migrän som han får när han blir för trött..

 

Har börjat fundera om det är tandläkarbesöket som utlöste min nackvärk o migrän och jag som har en tid till veckan igen. Tror jag ska ringa o be att få skjuta på det så jag hinner komma på fötter igen.

 

Ute skiner solen men jag törs ej gå ut.

 

Undrar så vad vi ska äta idag, maken är i Skellefteå i jobbet så han blir sen så det måste bli något enkelt som jag orka värma.

 

Skulle helst vilja sova men vet att då blir jag ännu sämre när jag vaknar

Idag fick jag ett kort av goda vännen M i brevlådan, kul med hälsningar när man går hemma, och att se att man ej är bortglömd.

Det är verkligen tur att datorn finns när man har såna här risiga dagar, de blir både ett sällskap o ett tidsfördriv och man känner sig inte så ensam och onyttig.

 

Ja nu somnade jag lika fullt en stund här framför datorn så nu tar jag mig ej upp förrän sonen efterlyser mig så han kan ge mig ngt att äta. Jag måste alltid få i mig ngt ätbart om jag sover på dan för jag blir så illamående av sovandet

 

Ja ha nu ringde maken så nu får han ringa sonen på hans mobil för han hör ej att jag ropar, och vi har spärrat hemtelefonen för mobilsamtal och min mobil har gått i baklås så den går inte att ringa på.

Sonen kom med ett äpple, han vet sen förr hur jag mår av att sova. Han tyckte vi kunde äta en macka till middag så då blev det så.

 

Har legat hela kvällen med men är lite bättre så jag har kunnat förhöra honom. Ber om en bättre morgondag. Gläds med sonen som fick mail att han kommit med på ledarskolan som ska vara i höst. Han var så glad att flera av hans bästa konfakompissar också kommit med.

 

Dagens tanke: Stark är den som kan le åt sin svaghet.

Okänd vän och känd vän förgyller min dag

Allmänt Permalink2

Tisdag den 28 september 2010

 

Sov kort men bättre.

Hade bestämt att träffa en ca kompis på onkologen och äta lunch ihop. Den rara K bjöd mig på lunchen, som alltid har jag valsvårigheter men vi tog veg lasagne. Gott var det och trevligt. Vi pratade och pratade om vår sjukdom, om biverkningar och om livet runt ikring och om vår tro att Gud har oss i sin hand. Så skönt att träffa någon som gått igenom det jag går ign för ibland kan man känna sig så ensam i sin sjukdom. Man behöver bolla och få bekräftelse och få undra.

Det var en så trevlig lunch. Sen visade jag mitt elektroniska minne, det minnet som gör att jag kan fungera och slipper en massa stress att jag ska glömma allt från medicin till olika möten.

Innan vi skildes fick jag hjortrondoppad chokladtryffel. Jag som älskar choklad. Det blir uppmuntringsgodis mörka dagar.

 

På väg därifrån träffade jag två andra vänner som jag hann prata lite med.  Men medicinen jag skulle hämta ut glömde jag. Men då var jag trött och nu har jag sån nackvärk och huvudvärk och det känns som det kan bli migrän.

 

När jag tog in posten hade jag fått ett pärlpaket från en ny internetvän. Tänk att det finns människor som inte känner en och som ser att man är intresserad av deras hantverk och som skickar en en omgång så man kan komma igång med just det sätt hon gör på. Blev så glad att jag grät och jag önskar henne en massa välsignelse för hennes uppmuntran..

 

Huvudet värker och ska ändå gå igen matten med sonen inför provet. Jag blir så upprörd över att dagens skola inte lär ungarna hur man ställer upp tal och räknar förhand och hur man med blotta ögat o lite huvudräkning kan se om svaren verkar rimliga. Jag är ju ett mattefreak som älskar lästal så jag njuter av att få räkna o se vad jag minns. Har sagt till sonen att Pythagoras sats måste man kunna om man så väcks mitt i natten så nu hotar han med att han ska väcka mig o testa om jag lever som jag lär.

 

Dagens tanke: Så länge man inte ger upp har man inte förlorat

 

Vidrig natt

Allmänt Permalink2

Måndag den 27 september 2010

 

Inatt hade jag en sån där ont i magen natt när det bara inte gick att somna, vred och vred mig, mådde illa kände mig orolig och var helt ur form.

 

Till sist somnade jag  för att vakna fullständigt söndervärkt, benen var som någon torterat mig under natten. Ingen rolig dag att vakna till.

 

Inte blev det bättre av att jag skulle till tandläkaren på sjukhuset och sjukresebilen var försenad igen. Hann ringa och ha hjärtat i halsgropen. Jag avskyr att komma  försent.

 

Men tandläkare Lena är en ängel. Hon har sån förståelse och är så rar. Hann träffa G som också är en ängel som var den som rekommenderade mig att ta kontakt med sjukhustandvården.

 

Skulle laga ett hål och det var ganska djupt så L hade gärna gett mig bedövning men jag vill helst klara mig utan den. Och det gick bra men däremot fick jag ont i käkarna av att gapa så länge och känner att jag har spänningar i käken och nacken ikväll som ej känns så bra.

 

På em så tömde jag några krukor, det var så vackert väder om än kallt. Jag kan ej fatta att det hunnit gå mer än tre månader sen jag satte ut blommorna, varför går vår och sommar mycket fortare än vintern?

 

I kväll kom en god vän K förbi med lite kantareller så imorgon blir det smörstekta kantareller på långfranska, så gott det ska bli.

 

Min ass hade med en tjälknöl idag som tack för allt fika jag bjuder på. Det blev vi jätteglada över, hennes man jagar så det är alldeles färskt.

 

Kvällen har fördrivits med so studier om sverigedemokraterna, dvs sonen studerar o jag är en god lyssnare.

 

Hann se slutet av sommarpratarna, som träffades över en  middag och samtalade utirfån sitt sommarprat, på TV. Min favorit Tomas Sjödin var med. Nu ser jag det på webb tv. Titta på det. Jag fick en ny syn på flera

 

Dagens tanke: ”ju mer man kan tro på en högre makt, Gud, dess mer kan man se tecknen, men Han jobbar i sin egen takt” ( Annika Östberg i sommarpratarna)

Till top