ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Gott Nytt år

Allmänt Permalink6

 

Nyårsafton 2009

 

Vaknade av att jag varken fick upp mun eller ögon. Tänk att jag aldrig före cellgiftet tänkt på att vara tacksam för att jag har saliv i munnen och kan öppna den utan besvär. Det är märkigt att man först ska förlora förmågor innan man blir tacksam och tänker på hur fantastiskt det är att Gud skapat saliv som sköljer gn munnen utan min tanke eller ögonfransar som fångar upp skräp och morgonvar. Det är först när man ej får upp ögonen för att de är så igenkletade inne vid roten där fransarna skulle suttit som man tänker på det.

Så jag låg en lång stund och tänkte på allt vi egentligen har att vara tacksamma för.

 

När jag fått mitt morgon kaffe på säng så kunde jag åtminstone börja prata.

 

Sen har jag fortsatt min påbörjade efterrätt till ikväll. Hoppas den blir lika god som den ser ut på bilden. Ja egentligen gör jag två olika för att allas smaker skall bli tillfredsställda..

 

Så  nu vilar jag för nu tog orken bara slut.

 

Om jag ej skriver något  mer idag så vill jag önska er alla kära vänner Ett gott slut och ett Välsignat Gott Nytt År.

Så vackert var det på Disneyland i Florida

En helt vanlig dag

Allmänt Permalink1

Onsdag den 30 december 2009

 

Sov bra, är så tacksam för varje natt jag får sova

Snabbtur på Ersboda men hittade ingen jacka, snabbt hem för kuratorn skulle komma .

 

Bra samtal, fick tala om min besvikelse när jag åkte in vid jul och hon konstaterade att  jag hämtar nya tag varje gång jag går ner. Hon säger jag är en perfekt patient på att hantera besvikelse och motgångar.

Kan bara säga att det är Guds nåd som gör att jag fixar det.

 

Dottern gjorde stan utifrån vart Afrikasamtal igår, så hon o Kompissen köpte sandaler(Julkapp) som de behöver därnere  o apotekskit med vätskeersättning mm.

 

Vi är bortbjudna i morgon och min del är att göra efterrätt, så jag startade ikväll för att jag ej ska bli för trött.

 

Dagarna går så fort utan at det känns som jag hinner /orkar så mycket  och snart är det dags för nytt cellgift. Men jag njuter av att inte ha en droppställning att dra på utan att kunna gå fritt i huset.

Var tog dagen vägen?

Allmänt Permalink1
Tisdag den 29 december 2009

 

Segstartad och bräcklig idag.

Var med sonen på EEG och det var lite för långt för mig att gå inne på sjukhuset så jag var helt slut när vi kom fram. Inne på neurofys undrar man vad som försiggått för det luktade  som en massa hade gjort i byxorna , helt enkelt vedervärdigt, visste ej hur vi skulle stå ut och vänta där.

 

Sen kom vi in på EEG labbet , vi hade en trevlig person, men som sonen säger ”varför råkar jag alltid ut för de som ej kan svenska ordentligt eller de som talar så tyst att ajg inte hör, vet dom inte om att jag är hörselskadad?”” Nu var det tur att jag var med och kunde säga vad hon sa.

Men sonen var jätteduktig han till o med somnade på befallning.

 

Sen var det bara att vila för att orka med resan till Vännäsby.

Ute var det -27 grader  men vackert och varmt inne. Så roligt träffa Dotterns kompis familj och vi blev bjudna på en jättegod middag. Så kul att se att mamman o jag hade samma farhågor och frågor. Vi såg en massa bilder från de tidigare volontärernas arbete i Zambia. Man blir riktigt sugen själv på att få åka ner men tyvärr är det ju en omöjlighet för mig som ej kan sitta på flyg så många timmar och stå orkar jag ej. Men jag hoppas att allt ska gå bra för dom.

 

 

Till top