ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Nu är det nog

Allmänt Permalink3

Måndag den 28 oktober 2013

 

Måndagmorgon Känns som en dag jag inte orkar med.

 

Knappt sovit något i natt, så snart jag vred på huvudet satte yrseln igång. Ngt måste ha hänt i nacken eller bröstryggen som gör detta. Så länge jag kan följa med kroppen med huvudet går det bra men när kropp o knopp rör sig  olika passerar världen runt mig i en jättesnabbspolning. Om jag inte riktigt hunnit i planläge hinner jag skrika rakt ut så läskigt är det o sen är det över.

 

Skuldran värker och nu har magen också kapsejsat, undrar om det är för mkt smärtlindring igår, jag är ju känslig för allt.

 

Inte blir sömnen bättre för att jag oroar mig för framtiden och assfrågan den närmsta tiden

 

Slocknade mot morgonsidan tills magen gav upp.

 

Stressmorgon för att hinna bli klar för åka på gyn.

 

Deras nya väntrum måste vara det tråkigaste man som patient kan hamna i. Ett heter norr och ett söder, mittemellan ligger en stor glaskupol där man ser speglingar av alla människor som rusar förbi.

När jag anmälde mig sa jag till att jag ej orkade stå och vänta och att jag inte kunde sitta. Receptionisten sa at det skulle gå fort så jag kunde stå och eljest skulle jag hugga tag i ngn o be om hjälp.

 

Och där stod jag och där stod jag och där stod jag och ingen fanns det att hugga tag i. Det som erbjöds de stackars väntande patienterna var en stol med armstöd hopbyggt med ett 50 cm bord och sen en hopbyggd stol. Två såna sektioner fanns det, en på var sida om korridoren, det var allt. Tala om att känna sig utlämnad och dessa väntrum ligger långt från receptionen, ja väntrum kan man inte kalla det, korridor borde det hellre kallas.

 

När jag inte stod ut längre parkerade jag rollatorn mot stolen utan armstöd och la kudden där o kröp ihop som en boll på bordet. Fruktansvärt obekvämt.

När jag legat så ett tag så kom op.ansvarige sköterska och undrade om det var bekvämt. Nej sa jag, då skulle hon se om hon kunde hitta en bår och det var inte enkelt.

Funderar, kan inte kvinnor som kommer till gyn må dåligt?

På gamla gyn fanns soffor i väntrummet o flera bårar stod i korridoren så man kunde lägga sig  men tydligen blev alla friska och pigga när man byggde ett nytt hus.

 

Till sist kom narkosläkaren men han behövde en bra stund för läsa min journal. Sen hämtade han mig och funderade var han skulle placera mig, stolen gick ju inte och gynstolen var inget alternativ. Men han hade ett hjärta på rätta stället så han tog in båren så jag fick ligga på den.

 

För först ggn fick jag veta att jag har blödningsbenägenhet, alla prover under lång tid visar det o man har kollat med både onkologen och kardiologen vad det beror på men ingen vet.

I all fall så blir det ingen ryggmärgsbedövning, dels av det skälet o dela av alla mina ryggskador.

Så det blir narkos med intubering. Han tyckte jag skulle ha nackkragen på mig så den bromsade nackrörelserna.

Jag får en morfon pump efteråt för styra smärtlindringen själv.

Jag får inte ta trómbyl tre dar innan  men emkoncor på morgonen, valsartan och ezomeprasol

 

Sen var det dags träffa opsköterskan o prata praktiskt.  På måndag morgon åker jag på onk o tar nya prover och de lägger nålen i porten. Sen hem Jag läggs in måndag kväll så kvällspersonalen får duscha mig i en duschvagn som de får låna från onkologen för de ägde ingen egen. Besparingar!! Gynpatienter är nog friskare nu än förr

 

På morgonen duschas jag igen o op som nummer två. De får ge mig socker dropp så jag ej får migrän av fastan.

 

Kosthållningen inför denna op på är att äta mkt kolhydrater. Även på morgon ska jag dricka kolhydratrik dryck

 

De ska låna en toaförhöjning o prinsessmadrass . Vanliga pat får åka hem dagen därpå men jag får ligga kvar minst två nätter och hon trodde att jag skulle behöva mer assistentid när jag kom hem.

Jaha och var ska vi fiska fram de assistenterna som jag kan var trygg med?

 

Det kommer behövas sår omläggas  hemma o det är frågan hur mkt hemsjukvård jag kan få, sen trodde hon jag ska kunna få influensasprutan hemma.

Hon var jättetrevlig o fattade verkligen mina behov. Hon sa du är specialisten o får styra oss.

 

Hemma väntade vikarien ute, jag försökte äta lite ägg röra till lunch men  magen gillade det inte. När jag skulle lägga mig på soffan återkom yrseln med världens fart, hela köket vände upp och ner o rusade förbi, skrek rätt ut för jag blev så rädd.

 

Fina AM kom och gjorde mig glad. Tack och lov för henne.

 

På em ringde goa I för höra hur det gått. Hon hade pratat med en i den andra kören om bemötandet jag fått o då visade det sig att hon var den ena som sagt till om snuttefilten och hon hade inte menat ngt illa, det var ju skönt att höra. Men tänk så lätt ord kan bli fel när man inte känner varann och man själv är i en utsatt position o inte mår bra.

Men jag blev glad att höra att det inte var illa ment.

 

Pratade med dottern i Malmö där stormen slagigt till och tegelpannor flyger förbi. Ber att det ska lugna ner sig o ingen bli skadad

 

Ikväll hade vi bönegruppen här, det  blev bara M o jag men vi hade  så trevligt ,var så länge sen vi sågs så vi uppdaterade varann , fikade och bad. Skönt dela glädje och oro

 

Dagens tanke: Gårdagen kan vi inte få tillbaka,

men morgondagen är vår att vinna eller förlora.

 

 

 

 

#1 - - ulla:

När jag läser om dig och hur besvärligt och omständligt ditt liv är så skäms jag över att jag gnäller över lite ledvärk. Du är så tapper.
Din yrsel kan bero på menieres sjukdom. Den ger rotationsyrsel
Hoppas allt går bra med op.

#2 - - Cecilia summerar :

Vännen, vännen. Det räcker verkligen. Gud, hör Du det? Dra i bromsen, ge K ro både i kroppen och tillvaron. Och välsigna hela operationsäventyret. Det finns så många detaljer som måste stämma. Gud, var projektledare här och låt allt få gå väl.

Oj, kommentaren blev en bön. För att jag blir så full av önskan att kunna göra något för dig, och maktlös inför att det inte går. Jag minns inte exakt vad det är för operation du ska göra, men blir matt av allt det du behöver utsättas för.
Stora kramar och innerlig önskan om att både sömnen och dagsformen är skönare idag.

#3 - - Sanna:

Det kan också vara ett virus som ger din yrsel.
Jag hoppas och ber att allt ska gå bra med operation och allt runt det med assistans etc.
kram

Till top