ruach

Ruach är hebreiska och betyder både ande och vind och det är vårt varumärke på våra smycken. Vinden blåser vart den vill och du hör dess sus. Vi vill att våra smycken ska vara som en livgivande vind och jag ber för dem när jag gör dem och hoppas att det ska följa välsignelser med när man bär dem. Numera handlar min blogg mest om hur det är att leva med och överleva bröstcancer, lungcancer och hjärncancer.

Herceptin nummer 1 denna gång

Allmänt, Guds omsorg, biverkningar Permalink0

Måndag den 2 februari 2015

 

Det blev snabba ryck hinna bli klar. Magen bara värker, hade hoppats få komma dit pigg o glad men men. Hade mer jobbigt med andningen idag när jag skulle lägga mig på sängen Tror den var för hög idag för den var höjd när jag kom Har sänkt o sänkt sen.

 

Fick E som sköterska eget rum och fungerande tv. Premedicinering  med solicortef, tavegyl och suscard.  Somnade i halvslummer till halv två. Åt lite men mådde illa.

 

Blodtryck o puls var bra. Fick gå på toa flera ggr

 

Sen kom xelodasköterskan K och informerade om hur xeloda verkar och biverkningar och att jag måste ringa om jag får biverkningar. Hon vet hur dålig jag är på det och sa ”jag kan nog räkna de ggr du hört av dig på all år” och det är ju sant. Jag gillar verkligen K så jag lovade höra av mig även om jag bara är tveksam och behöver bolla med någon.

 

Kom hem samtidigt som sonen. Vi åt potatisgratäng o kallt kött. Tyvärr var det jobbigt äta, känner igen herceptinets verkan.

 

Låg på sängen o kände mig nere men då ringer grannen och kunde komma över. Tänk vad en stunds samtal kan ge mkt och hjälpa en.

 

Hade en bra helg fast jag inte mådde bra men kunde avleda det. På lördag kväll kom B o A och fikade. Hade med sig så vackra rosor. Vi fick en trevlig kväll.

 

På söndag var det en bra gudstjänst som var en växtkraftsgudstjänst där temat var, vad är din längtan. Några i kyrkan fick dela med sig om vad deras längtan var, sen fick vi alla gå fram och sätta upp lappar om vår längtan. Kändes bra att få tänka igenom vad som är just  min längtan.

 

Sen hem och vila och så var vi och GB bjudna till P o G på middag. Var älggryta, en av makens älsklingsrätter. Jättegott och lättsmält.  Fick med mig älgfärs hem så glad.

Kändes bra att ha fått en fin helg innan behandlingstiden började igen

 

Hemma gjorde sonen ett jättejobbb med skottningen för oj vad snö vi fått.

 

Ikväll såg jag min favorit Jamie Oliver på 12an. Han lagade mat i sitt hem och man får se bilder som är ritade i hans kokbok. Å vad jag skulle vilja ha just den men vet inte om den finns på svenska eller om den engelsks säljs i Sverige. Jag är ägare till Hemma hos Jamie  så den har jag gjort en del ur. Men den i tv är så söt  Ikväll gjorde han en god kycklingrätt med potatis och tomater o färska kryddor. Jag tror jag såg dessa program för några år sen men det är lika fascinerande att se det igen.

 

Dagens tanke: Du är i goda händer När du vilar i Gud Oavsett vad som händer kan du lita på Gud”.

 

Till top